Wacht niet langer: start in februari met de HAN Pabo in Arnhem

Overweeg jij ook om één van de belangrijkste banen ter wereld uit te oefenen? Jij kunt in februari 2021 al beginnen aan de HAN Pabo in Arnhem. Kom gerust eens kennismaken tijdens de online Open Dag op zaterdag 14 november of op de online Open Avond op woensdag 18 november. Tijdens de Open Dag krijg je alles te weten over de Pabo en krijg je de mogelijkheid om docenten en studenten het hemd van het lijf te vragen!


Starten in februari?

Was jij er nog niet helemaal over uit welke opleiding je wilde gaan doen? Of ben je tijdens het lopende studiejaar gestopt met je opleiding? Wij snappen dat je het liefst zo snel mogelijk weer de studiebanken in wilt duiken. De HAN Pabo in Arnhem biedt je de kans om al in februari te starten met de Pabo (voltijd en deeltijd). Als je hiervoor kiest, heb je de eerste studiepunten rond de meivakantie al binnen! Ook begin je dan met je stage, waardoor je al snel in de praktijk ervaring opdoet.

Goede baankansen

Als je kiest voor de Pabo heb je goede baankansen. Het ministerie verwachtte in 2017 dat het primair onderwijs in 2022 ruim 4100 duizend basisschoolleerkrachten tekort zal komen. In 2027 zal dit zelfs oplopen tot 11.000 duizend (Bron CBS 2020). Je baankansen als aankomend leraar zijn goed, ook in de regio Arnhem en Nijmegen. Het gemiddelde startsalaris in het basisonderwijs ligt op 3.100 euro bruto per maand (Bron rijksoverheid 2020), dat is natuurlijk mooi meegenomen!

Toelatingstoetsen aan de HAN

Om toegelaten te worden op de Pabo moet je vooralsnog kunnen aantonen dat je over genoeg kennis beschikt over de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek (natuurkunde of biologie). Het gaat erom dat je de stof van de vakken zo goed kent dat je deze aan basisschoolkinderen kunt uitleggen.

Heb jij een vwo-diploma? Dan kun je starten zonder toelatingstoets.

Ben jij 21+ en heb je niet het juiste diploma? In dat geval kun je meedoen aan het toelatingsonderzoek van de Pabo.

Mocht je hulp nodig hebben voor de toelatingstoetsen, dan kan de HAN je hier uitgebreid bij helpen. Wij hebben een ontzettend goed ondersteuningsprogramma.

Ook juf of meester worden?

Wil je jouw enthousiasme en kennis overbrengen op basisschoolkinderen en zo snel mogelijk starten met de Pabo? Kom dan naar onze online Open Dag op 14 november of de online Open Avond op 18 november en start al in februari aan de HAN Pabo in Arnhem. Weet je al zeker dat je basisschoolleerkracht wilt worden? Meld je dan hier meteen aan!

Maak kennis met DehnyEen dag uit het leven van Dehny (HAN Pabo Arnhem)