Artikelen

Zo moeder, zo dochter
Bezige bijen, dat zijn moeder Astrid (51) en dochter Puk (19) zeker. Astrid werkt bij de Services-afdeling MCV en organiseert onder andere de Open Dagen en Open Avonden. Puk is 1e-jaars Ondernemerschap en Retailmanagement. En broertje Joep (17)? Die studeert óók aan de HAN.

Zo vader, zo zoon
Sport, sport en nog eens sport. Daar draait het om, voor vader Robert (50) en Thijs (20) Theunissen. Robert werkt sinds 2011 bij de HAN als docent aan de opleiding Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO). Zoon Thijs, 2e-jaars ALO-student, krijgt net als zijn vader energie van lesgeven.

Zo vader, zo dochter
Dochter Michelle (25) wees vader Michael (58) 2 jaar geleden op een vacature bij de HAN. Hij werkt in de ICT, zij studeert deze maand af aan de opleiding Social Work. Tijdens haar studie ging Michelle op zichzelf wonen, maar ze bleef in de buurt: in Nijmegen, op 400 meter afstand van haar ouders.

Zo vader, zo dochter
Een familie, vol met studenten. Dochter Eva, vader Benno (en ook nog moeder & partner Nina!): ze studeren allemaal in het mooie Nijmegen. Over en weer helpen ze elkaar op weg, leeftijdsverschil of niet. Zit het tegen? Dan zetten ze door.

Thuiswerken? Graag!
Ping! Oh, het koffiemomentje begint bijna. Even snel naar de wc en iets te drinken halen. Wat een slechte timing, je bent net lekker op dreef met dat plan. Maar om nu nog af te haken.. Je ziet je collega's al bijna nooit meer.

"Bij de HAN kun je elke keer weer iets opsteken"
Hij staat voor zijn zaak, voelt zich verantwoordelijk en pakt ook dingen op die buiten zijn takenpakket vallen. Noemen we dat niet professional governance binnen de HAN? Voor redacteur Erik Rijpstra is dat even vanzelfsprekend als de zon die elke dag opgaat.

Werk, werk, werk; zo houd je het leuk
De ene werknemer is de andere niet. Zeker als het gaat over hoe je graag werkt. Houd je van hectiek, of kunnen al die prikkels jou gestolen worden? Over 1 ding zijn we allemaal eens: bereikbaar zijn, voor collega's of studenten, heeft een grens. Waar die ligt, bepaal je samen, vinden 2 HAN-docenten.

Onbereikbaar zijn; waarom zou je?
“Dit is de voicemail van ... Ik ben nu even niet bereikbaar.” Jaloers? Of vind je het eigenlijk niet kunnen, onbereikbaar zijn? Het is een kwestie van cultuur, zegt lector Josephine Engels. Maar ook van je persoonlijke behoefte. “Sommige collega's zitten wél te wachten op dat appje in de avonduren.”

De Wet van Sinterklaas
Oud genoeg om te weten wie je bent. Jong genoeg om door te willen leren. Dat geldt zeker voor onze jubilarissen! Tijdens dit jubileumjaar, waarin de HAN 25 jaar bestaat, laten we ze aan het woord. Deze keer: Ruud Kroes, creatief vakdocent Sociaal Werk, over de Wet van Sinterklaas.

"Leerrendement gaat bij mij voor studenttevredenheid"
Lesgeven aan de HAN. Waarom doe je het, en wat geef je mee aan studenten? Karen Lips, finalist in de Docent van het Jaar-verkiezing, doet graag een boekje open. Tijd voor de laatste 10 vragen! Over lef voor diëtisten, Karens vele ‘yes!’-momentjes en wat ze nog in petto heeft voor de HAN.
