Ik wil werken met kinderen

237752 jongen in park die hand van ouder vasthoudt

Ik wil werken met kinderen

Wil jij graag werken met kinderen? En ben je benieuwd met welke beroepen dit kan? Scrol dan snel verder! Op deze pagina vind je alle informatie over met welke studies je later kan gaan werken met kinderen, welke eigenschappen en vaardigheden je daarvoor nodig hebt en wat je baankansen zijn.

Past dit bij jou?

#BENIK

Meevoelend - warm en vriendelijk- begripvol en respectvol - stressbestendig - geduldig - zorgzaam - enthousiast - makkelijke prater - energiek - nieuwsgierig

109930 ergotherapeut werkt met een jong meisje 

#KANIK

Communicatief sterk - goed luisteren - inlevingsvermogen - creatief denken - organiseren - samenwerken - zelfstandig - betrokken - verantwoordelijkheid - conflicten hanteren - grenzen stellen - werken volgens protocol

32953 Moeder met kind bij kapstop

#LEUK

Begeleiden en verzorgen - onderhoud contact met ouders - coachen - afwisseling - kinderen, jongeren, adolescenten zien opgroeien

33095 Juf en kind puzzel

#BELANGRIJK

Samenwerken - hulpvaardigheid – bijdrage leveren aan gezondheid en welzijn van anderen – openheid en begrip – gezond verstand gebruiken

32942 kind met ouder wijst op ipad

Beroepen in contact met kinderen Welke beroepen kan ik uitoefenen na mijn hbo-opleiding?

Met de meeste hbo-opleidingen kan je uiteindelijk verschillende kanten op. Vanuit verschillende opleidingen bij de HAN kun je uiteindelijk gaan werken met kinderen. Bekijk hieronder welke beroepen vallen onder de opleiding die jij wilt gaan volgen!

Studenten over werken met kinderen!

Leraar in het basisonderwijs: Anne Faber (student)"Je zit in de klas met mensen die hetzelfde willen als jij: leraar worden"

Anne wilde graag met kinderen werken, vindt het onderwijs interessant en heeft een brede interesse. Die eigenschappen brachten haar bij de pabo, omdat ze met haar diploma uiteindelijk les kan geven in meerdere vakken en haar lessen op haar eigen manier kan vormgeven.

Logopedie afstudeeropdracht: reflux bij kinderen''Binnen de studie Logopedie zijn er genoeg mogelijkheden om te werken met kinderen.''

Mirte, Mayke, Joeske en Maaike studeren alle vier Logopedie. Tijdens deze studie krijgen ze te maken met mensen uit alle leeftijdsgroepen, dus ook met kinderen. ''Je kunt de behandelingen op een speelse manier invullen. Zo kun je 1 op 1 werken met kinderen, een positieve bijdrage leveren aan hun ontwikkeling en daarnaast een professionele relatie opbouwen.''

Student Pedagogiek“Ik vind het gedrag van kinderen super interessant”

Benthe wist al van kleins af aan dat ze later juf wilde worden. Maar in het laatste jaar van het mbo Onderwijsassistent twijfelde ze toch. “Ik ben toen verder gaan zoeken naar vakgebieden waarin werken met kinderen centraal staat. Ik kwam uit bij Pedagogiek.” Benthe haalt veel energie uit het werken met kinderen. “Ik vind kinderen zo puur en eerlijk. Bovendien vind ik het gedrag en de interactie van en met kinderen super interessant. Daarover leer je veel bij de opleiding Pedagogiek."

Leraar in de sport: Asha Zijm (student)"De sfeer was meteen prettig, op zowel de pabo als de ALO"

Asha Zijm komt van Texel, maar wilde zo graag de Pabo-ALO volgen dat ze ervoor naar Nijmegen verhuisde. De combinatie tussen de pabo en ALO bracht haar wensen voor een actieve studie en een opleiding waarbij ze met jonge kinderen kan werken samen.

Leraar Biologie: Alice Slijkhuis (student)Het is leuk om jongeren te helpen en kennis over te brengen

Biologie is altijd al een grote passie van Alice geweest. “Ik vind het erg bijzonder hoe de natuur in elkaar zit en wil hier alles over weten.”

Student Ergotherapie Demi Waijers“Ze zijn nog fantasierijk, creatief, en zijn op zoek naar zelfstandigheid waar ik een mooie rol ik kan spelen”.

“Ze zijn nog fantasierijk, creatief, en zijn opzoek naar zelfstandigheid waar ik een mooie rol ik kan spelen”.

Student Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO)‘Ik voel me zo op mijn plek als sportleraar en heb er ontzettend veel plezier in!’

De HAN was voor Bas een logische keuze: ‘Ik heb bij de Open Dag en meeloopdag van de ALO een hele open, toegankelijke indruk gekregen. Toen wist ik het zeker; hier wil ik studeren!'

Student Voeding en Diëtiek"Door ervaring op te doen in de praktijk merkte ik dat de doelgroep kinderen echt bij mij past.''

Een studie waarin ze kon werken met de doelgroep kinderen, dat is waar Sharon naar zocht. ''Al vanaf jongs af aan wilde ik met kinderen werken. Ik heb naar verschillende zorg gerelateerde opleidingen gekeken waarbij ik voor ogen hield dat ik later iets met deze doelgroep wil gaan doen.''

Arbeidsmarktperspectief Baankansen: werken met kinderen

Volgens Studiekeuze123 vindt ongeveer 90% van afgestudeerden een baan binnen het vakgebied waar ze voor gestudeerd hebben. Daarnaast geven werkgevers uit de zorg en welzijn sector aan dat zij veel openstaande vacatures hebben. Er wordt dan ook voorspeld dat in 2030 de arbeidsvraag 19,1% stijgt.

Binnen elk vakgebied heb je verschillende beroepen, het kan dus per beroep verschillen hoeveel openstaande vacatures er zijn. Zo is bijvoorbeeld heel duidelijk te zien dat er veel vraag is naar beroepen in de zorg en in het onderwijs. Daar zullen momenteel vaker en meer vacatures voor open staan dan voor andere beroepen. 

Baankansen in zorg en welzijn

De baankansen in zorg en welzijn zijn de komende jaren uitstekend. Pauline Terwijn, voorzitter van zorgorganisaties MooiMaasvallei en Pantein: “Overal in de regio zien we een grote vraag naar goed opgeleide zorg- en welzijnprofessionals. Door de vergrijzing zal dat alleen maar meer worden. Dat biedt goede kansen voor leerlingen in onze regio!"

31959 patient arm afbinden

Financieringsmogelijkheden

Wil jij aan een opleiding beginnen aan de HAN, maar ben je benieuwd welke mogelijkheden er zijn op gebied van financiering?  

Bekijk hier de mogelijkheden voor voltijd en deeltijdopleidingen. 

31671 juf maakt puzzel met kind

Type opleidingen Welke type opleidingen heb je aan de HAN?

Er zijn verschillende manieren om te kunnen starten aan een beroep waarbij je kan werken met kinderen. Zo heeft de HAN bacheloropleidingen (voltijd en deeltijd) en masters. Maar wist je ook dat we post-HBO-opleidingen hebben? Daarnaast vind je bij ons ook minors die je en verdieping kunnen geven voor een bepaald beroep.

Kom je verder oriënteren!

Open Dagen en Open Avonden

Onderzoek welke hbo-studie het beste bij jou past. Proef de sfeer op de HAN-campus en stel je vragen aan studenten en docenten van de opleidingen. Hier lees je meer!

Shirt op de rug met de tekst vraag het mij tijdens open dag

Meeloopdagen

Wil je meer weten over de inhoud van een opleiding? Daar kom je achter tijdens een Meeloopdag.

nijmegen-campus

Proefstuderen

Ontdek hoe het is om aan de HAN te studeren! Samen met andere studiekiezers volg je een programma met bijvoorbeeld een rondleiding of proefcollege. Online óf op de campus, dat zie je in het aanmeldformulier. Klik verder om te zien of jouw opleiding een Proefstudeerdag organiseert en meld je meteen aan. Hoe zo'n dag eruitziet lees je op jouw opleidingspagina onder 'Kom langs'.

studeren, brew, communicatie, studenten, samenwerken, project, lachen, finance, economie, lachen

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500