Zorg & Welzijn

314114 null

Zorg & Welzijn

Wil jij iets betekenen voor een ander? Actief en creatief bezig zijn als begeleider? Dan vind je hier vast een opleiding die bij jou past. Laat je inspireren! In welke opleiding ga jij je verder verdiepen?

Over Zorg & Welzijn

Help je graag mensen om steviger in hun schoenen te staan? En problemen op te lossen met hulp van hun omgeving? Spreek je creativiteit aan en zet sport of muziek in om jongeren te leren hoe ze hun gedachten positief kunnen beïnvloeden. Duik in het gedrag van werknemers en inspireer hen om meer uit zichzelf te halen. Zet jij je in voor de ander?

2 jongens spelen xylofoon. Voor vaktherapie alleen jongen rechts gebruiken (uitsnede).

Past dit bij jou?

#IETS_MET

mensen helpen - creativiteit - werken met verschillende doelgroepen - versterken van jezelf en de ander - psychologie - beeldende vorming / drama / muziek/ beweging

baby's spelen met blokken

#LEUK

werken met mensen - motiveren - begeleiden - perspectief bieden - behandelen - adviseren - werken met kinderen - gedrag van mensen onderzoeken - internationale en interculturele werkomgeving - positieve groei/ ontwikkeling zien bij mensen

geestelijke zorgprofessional speelt muziek af bij vrouw met syndroom van down

#BELANGRIJK

zorgen/opkomen voor de kwetsbare mens - vrijheid - verbinden - van betekenis zijn - inzetten voor de maatschappij - zelfexpressie - samenwerken - rechtvaardigheid

Twee studenten lachend met telefoon

#KAN_IK

goed luisteren - makkelijk contact maken - verbinden - samenwerken - creatief denken en handelen - nadenken over je eigen gedrag - anderen motiveren en begeleiden - zorgen voor anderen - out of the box denken

assistent in het gemeenschapscentrum geeft advies aan oudere man

#BEN_IK

nieuwsgierig - begripvol - hulpvaardig - aanpakker - meevoelend - creatief - vriendelijk - spin in het web - sportief - doorzetter

begeleider toont afbeeldingen aan jonge patiënt met autisme

Jouw beroepKlinken deze beroepen goed?

 • Pedagoog
 • Jongerenwerker
 • (Zorg)consulent
 • Sociaal cultureel werker
 • Coach of trainer
 • Gezinsbegeleider
 • Stress counselor
 • Dramatherapeut
 • Psychomotorisch therapeut
 • Maatschappelijk werker
 • Adviseur duurzame inzetbaarheid
 • En meer...
jongen in park die hand van ouder vasthoudt

Voltijd-opleidingen bij Zorg & Welzijn

Social Work

Heb jij de drive om anderen, de samenleving en ook jezelf te versterken? Met Social Work help je mensen écht verder. Verleg je grenzen en pak complexe problemen aan! Bijvoorbeeld als GGZ-agoog of jeugdzorgwerker. Of in de verslavings- of gehandicaptenzorg. Mogelijkheden genoeg!

null

International Social Work (studietaal Engels)

We leven in een wereld vol grensoverschrijdende uitdagingen. Natuurrampen, armoede, schending van mensenrechten. Als internationaal georiënteerde social worker draag je bij aan een gezonde en inclusieve samenleving. Dat doe je in een internationale omgeving in Nederland of in het buitenland.

Social work International studenten rond wereldbol horizontaal

Pedagogiek

Heb jij interesse in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren? In hoe je hun ouders en betrokkenen daarbij professioneel kunt begeleiden? Dan is de opleiding Pedagogiek echt iets voor jou!

347955 Lo-res. Jay 't Zand in overleg met 2 vrouwelijke studenten aan tafel.

Toegepaste psychologie

Verwonder jij je vaak over het gedrag van mensen? Vind je hun gedachten en gevoelens interessant? Kies voor hbo Toegepaste Psychologie. Je leert gedrag van mensen verklaren. Laat ze hun eigen kracht ontdekken op het werk. Zo help je hen én hun organisatie vooruit! Want worden wie je bent, dat werkt!

studenten doen lerend kaartspel

Vaktherapie - Beeldende therapie

Ben jij graag bezig met beeldende middelen, zoals tekenen, schilderen, boetseren of houtbewerking? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie. Via de studierichting beeldende vorming leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

twee studenten schilderen

Vaktherapie - Dramatherapie

Ben jij graag bezig met toneelspelen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie. Via de studierichting dramatherapie leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

student aankleden voor voorstelling

Vaktherapie - Muziektherapie

Ben jij graag bezig met muziek? Help je graag anderen? Kies dan voor Vaktherapie-Muziektherapie. Als muziektherapeut zet je heel bewust muziek en muzikale werkvormen in om behandeldoelen te bereiken.

student achter drumstel

Vaktherapie - Psychomotorische Therapie (PMT)

Ben jij graag bezig met sport of bewegen? Wil je daarmee mensen helpen hun grip op het leven te versterken? Kies dan voor Vaktherapie - Psychomotorische Therapie. Via spel en beweging leer je cliënten positief omgaan met gevoelens en gedachten.

twee studenten met docent in gymzaal

KennismakenOpen Dagen, Meelopen of Proefstuderen

 

Maak kennis met een opleiding door Open Dagen te bezoeken, mee te lopen of door een dag Proefstuderen. Meer weten? Klik op de opleiding.
Maak kennis met deze opleidingen

Studeren in deeltijdCombineer werken en leren

Wil je werken en leren combineren? Naast je werk je kennis op het gebied van Zorg en Welzijn uitbreiden? Kies dan uit ons ruime aanbod voor werkenden! Van cursussen die een paar avonden duren tot opleidingen van een paar jaar. En van programma's voor omscholers, opleidingen in het sociale domein en de jeugdzorg tot verpleegkundige vervolgopleidingen. Waar ga jij voor?

Student zorg en welzijn geeft advies aan oudere man

Baankansen in Zorg en Welzijn

De baankansen in zorg en welzijn zijn de komende jaren uitstekend. Pauline Terwijn, voorzitter van zorgorganisaties MooiMaasvallei en Pantein: “Overal in de regio zien we een grote vraag naar goed opgeleide zorg- en welzijnprofessionals. Door de vergrijzing zal dat alleen maar meer worden. Dat biedt goede kansen voor leerlingen in onze regio!"

31994 studenten scheppen soep op

Bekijk de andere studieclusters

Nog niet helemaal gevonden wat je zocht? In de studierichting Gedrag & Maatschappij vind je nog 2 andere studieclusters.

314121 null