Van bachelor naar master

Je bachelor op zak, maar nog lang niet uitgeleerd? Met een master kun je meer. Of je je nu wilt verdiepen in je vak of juist wilt verbreden. Stroom na je bachelor meteen door naar een masteropleiding bij de HAN. Je kunt het!

Een master bij de HAN

Waarom doorstuderen?

• Je staat aan het begin van je loopbaan;
  • Je bent jong met een frisse blik;
  • Je blijft je ontwikkelen;
  • Geen premaster nodig;
  • Praktijk is de rode draad.

Wat vragen we van je?

• Een afgeronde relevante bachelor;
  • Zin om je verder te verdiepen en te verbreden.

Voorwaardelijke toelatingStudievertraging in coronatijd

Heb jij je aangemeld voor een opleiding aan de HAN, maar kun je door corona niet op tijd aan de toelatingsvoorwaarden voldoen? Omdat je studievertraging hebt opgelopen en je bachelor niet op tijd kunt afronden? Als jij kunt aantonen dat dit direct door corona(maatregelen) komt, kun je misschien toch in september 2020 met je studie starten. Vraag een voorwaardelijke toelating aan voor 15 augustus! Dan wordt je voorwaardelijk toegelaten, en krijg je meer tijd om de benodigde documenten in te leveren.

ingezoomd op informatiepapier

Wat is een hbo master waard?Verschil tussen een hbo-master en een wo-master

Masters in het hbo leiden op voor een beroep. Daardoor zijn hbo-masters praktijkgeoriënteerd en beroepsgericht. Een wo-master focust zich op het doen van onderzoek en het oplossen van vraagstukken. Dit geldt voor de technische en de zorg masters. Voor de educatieve masters geldt dat hbo- en wo-masters praktijkgericht zijn. De toelatingseisen, de duur en de vakinhoud verschillen tussen een hbo- en wo-master. Bekijk hier het verschil.

ingezoomd op informatiepapier

Denise Jennekens, oud-masterstudentLaat je inspireren!

Tegenwoordig kun je na je bachelor direct doorgaan met de Master Neurorevalidatie. Werkervaring is niet nodig. Denise: ‘Ik kon nog niet rechtstreeks doorstromen, dus heb eerst een paar jaar werkervaring opgedaan. In september ben ik gestart met de master. En direct aan de slag gegaan met zorgvernieuwing. Je ontwikkelt je tot een expert die de vertaalslag weet te maken. Je verdiept je kennis, leert evidence based werken en je ontwikkelt je persoonlijke leiderschapsvaardigheden.’

ingezoomd op informatiepapier

Een master! Kan ik dat wel?

Ben je nieuwsgierig naar meer? Wil je beter begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan in de praktijk? Heb je ideeën voor verbeteringen in je vak? Grote kans dat die master in je zit!

Met je bachelor heb je de basis gelegd qua kennis, vaardigheden en onderzoek. In de master ga je een stap verder. Het gaat nu om het doorgronden van vraagstukken uit de praktijk. Met onderzoek verbeter je de praktijk en ontwikkel je het vak. Al doende bouw je jouw professioneel leiderschap uit. Met de open blik en actieve instelling van jou en met coaching vanuit de opleiding, is de titel snel de jouwe.

Doorstroomtrajecten onderwijs

Ben je klaar met je lerarenopleiding Economie, Engels, Nederlands of Wiskunde, stroom dan direct door en behaal je eerstegraads bevoegdheid in:

Werk je in het onderwijs (speciaal onderwijs, PO, VO, MBO, HBO)?
Ontwikkel jezelf met de Master Pedagogiek tot pedagogisch generalist die verbindingen weet te leggen tussen management en werkvloer, visies en methodieken.

Vraag de lerarenbeurs aan
Je kunt je lerarenmaster financieren met de lerarenbeurs. De lerarenbeurs vergoedt maximaal € 7.000,- en je ontvangt maximaal 3 jaar voor een masterstudie. Aanvragen kan tussen 1 april en 30 juni via DUO.

Doorstroomtrajecten technische masters

Heb je een technische achtergrond, kijk dan eens bij deze doorstroommasters.

Tijdens de Engelstalige Master Engineering Systems leer je als engineer de nieuwste inzichten in een industriële omgeving toe te passen. Als je deze master na je hbo gaat volgen, kies dan voor één van de vijf uitstroomprofielen: Automotive Systems, Control Systems, Lean Engineering, Embedded Systems of Sustainable Energy.

ingezoomd op informatiepapier

Doorstroomtrajecten masters in gezondheidszorg en sport

Wordt opgeleid tot expert met een van deze masters. Heb je geen werkplek bij aanvang van de opleiding? Dan heb je een andere praktijkcontext nodig waarin je de praktijkopdrachten kunt uitvoeren. Dit kan ook een stageplek zijn. Je doet praktijkgericht onderzoek op masterniveau.

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Voltijd, deeltijd of duaal?

• De lerarenmasters zijn duaal en duren 2,5 tot 3 jaar. Door het duale karakter pas je vanaf het begin het geleerde toe in je eigen lessen;
  • De voltijdsmaster Circulaire Economie duurt 1 jaar;
  • Bij de Master Engineering Systems kun je zelf de keuze maken of je in voltijd of deeltijd de opleiding wilt volgen. Studeer je in voltijd, dan heb je na 18 maanden je mastertitel. Heb je al een baan in de technische branche en wil je de opleiding in deeltijd volgen? De opleiding duurt dan 3 jaar;
  • Ook bij de Master Molecular Life Sciences en de Master Sport- en Beweeginnovatie kun je kiezen of je de master in voltijd of in deeltijd wilt volgen. De duur van de master in voltijd is 2 jaar. De duur van de master in deeltijd is minimaal 2 jaar en maximaal 4 jaar. De gemiddelde studieduur is ongeveer 3 jaar;
  • De masters Musculoskeletale Revalidatie, Neurorevalidatie en Innovatie, Pedagogiek, Social Work en Vaktherapie zijn deeltijd masteropleidingen. Je hebt dan na 2 tot 3 jaar je mastertitel behaald.
ingezoomd op informatiepapier

Zin om te starten? Tijd voor een intake!

Je wilt er zeker van zijn dat je de goede keuze maakt. Heb je nog twijfels? Neem dan contact met ons op en stel al je vragen.