Doorstuderen na hbo? Volg een master!

2 hbo masterstudenten wandelen door het gebouw van de HAN campus in Nijmegen
Brochure aanvragenAlles over doorstromen van bachelor naar master

Doorstuderen na hbo? Volg een master!

Je bachelor (bijna) op zak, maar nog lang niet uitgeleerd? Met een master kun je meer. Of je je nu wilt verdiepen in je vak of juist wilt verbreden. Stroom na je bachelor meteen door naar een masteropleiding bij de HAN. Je kunt het!

Waarom doorstuderen na je hbo?

  • Je blijft in de studieflow
  • De praktijk is de rode draad
  • Je bouwt een netwerk op via je studie én het werkveld
  • Je stroomt direct door (je hebt geen premaster nodig)
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling gaat door

Doorstroommasters bij de HAN

Wil je na je bachelor verder studeren? Dan kun je meteen doorstromen naar een master bij de HAN. Zonder premaster, en zonder eerst werkervaring op te doen. Die werkervaring doe je op in de masteropleiding zelf, waar je werken en leren combineert.

Master na hboWat past bij jou?

Na je bachelor kun je meteen doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit. Bij een universiteit wordt vaak wel gevraagd om een premaster. Bij het maken van je masterkeuze is het belangrijk om te weten wat bij jou past.

Een hbo-master sluit naadloos aan op je hbo-bachelor. Hierbij richt je je op de beroepspraktijk en werk je door middel van praktijkonderzoek aan innovatie in het werkveld. Bij een master aan de universiteit ligt de nadruk op onderzoeksvaardigheden, theorie en kennisontwikkeling. Ook verschillen de toelatingseisen, duur en vakinhoud. Of je nu kiest voor een hbo- of een wo-master, in beide gevallen behaal je de internationaal erkende mastertitel.

Overleg

Een master volgen naast je baan?

Heb je al werkervaring opgedaan en wil je je graag verder ontwikkelen? Dat kan! Naast de doorstroommasters biedt de HAN ook masters aan waar je een bepaald aantal jaren werkervaring voor nodig hebt. 

Weet je nog niet welke opleidingsvorm het beste bij je past? Lees dan meer over de verschillen tussen voltijd, deeltijd en duaal

3 masterstudenten lopen samen door de gang op de campus van Nijmegen

Willemijn en Gabi delen hun ervaringenVan bachelor naar master

Kosten & Financiering van een doorstroommaster

De meeste masters waar je in kan doorstromen, zijn bekostigd door de overheid. Je betaalt dan het wettelijke collegegeld voor het studiejaar. 
De master Musculoskeletale Revalidatie is de enige doorstroommaster die onbekostigd is. Hier dien je rekening te houden met hogere kosten. Heb je een bachelor gevolgd bij de HAN? Dan krijg je 10% alumni korting bij deze master.
Je kunt je studiekosten in termijnen betalen. Houd daarnaast rekening met extra kosten voor boeken, studiemateriaal en excursies.

Daarnaast zijn er verschillende manieren om je masteropleiding te financieren. Als je na je hbo-bachelor meteen doorstroomt naar een hbo-master, krijg je bijvoorbeeld langer studiefinanciering vanuit DUO. Je krijgt dan extra studiefinanciering voor de duur van je master. Let op, je hebt hier alleen recht op bij een voltijdsmaster of duale master. Misschien kom je ook in aanmerking voor andere voorzieningen zoals de lerarenbeurs en levenlanglerenkrediet. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Een master, kan ik dat wel?

Wil je beter begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan in de praktijk? Heb je ideeën voor verbeteringen in je vak? Grote kans dat die master in je zit!

Met je bachelor leg je de basis qua kennis, vaardigheden en onderzoek. In de master ga je een stap verder. Het gaat nu om het doorgronden van vraagstukken uit de praktijk. Met onderzoek verbeter je de praktijk en ontwikkel je het vak. Al doende bouw je jouw professioneel leiderschap uit. Met jouw open blik en actieve instelling van jou plus de coaching vanuit de opleiding, is de titel snel de jouwe.

studenten van de hbo masteropleiding overleggen samen buiten

Remco Ijkhout, oud-masterstudent Laat je inspireren!

‘Ik wilde zelf heel graag vooruit, een verschil maken voor het werkveld en mezelf verder ontwikkelen. En ik wilde dat vooral doen in een omgeving met andere gemotiveerde professionals uit alle lagen van het werkveld.’

Laptop met blauwe hoes

Ga jij voor een master?

Steeds meer studenten kiezen voor een masteropleiding na hun bachelor. Wil je graag hulp bij het maken van je masterkeuze?

vrouw roze trui lachend

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500