Van bachelor naar master

Je bachelor (bijna) op zak, maar nog lang niet uitgeleerd? Met een master kun je meer. Of je je nu wilt verdiepen in je vak of juist wilt verbreden. Stroom na je bachelor meteen door naar een masteropleiding bij de HAN. Je kunt het!

studenten overleggen buiten

Waarom doorstuderen na je hbo?

Je blijft in de studieflow

Overzicht werkplekken met studenten Engineering gebouw

De praktijk is de rode draad

Detailfoto twee studenten met laptop

Je bouwt een netwerk op

Via je studie ťn het werkveld

Overzicht klaslokaal Ruitenberglaan 31

Je stroomt direct door

Een pre-master is niet nodig

Sticky notes met verschillende teksten

Jouw ontwikkeling gaat door

Drie studenten lachend met laptop

Een master na je hbo:†Wat past bij jou?

Na je bachelor kun je meteen doorstromen naar een masteropleiding aan een hogeschool of universiteit. Bij een universiteit wordt vaak wel gevraagd om een pre-master. Bij het maken van je masterkeuze is het belangrijk om te weten wat bij jou past.

Een hbo-master sluit naadloos aan op je hbo-bachelor. Hierbij richt je je op de beroepspraktijk en werk je door middel van praktijkonderzoek aan innovatie in het werkveld. Bij een master aan de universiteit ligt de nadruk op onderzoeksvaardigheden, theorie en kennisontwikkeling. Ook verschillen de toelatingseisen, duur en vakinhoud. Of je nu kiest voor een hbo- of een wo-master, in beide gevallen behaal je de internationaal erkende mastertitel.

Overleg

Doorstroommasters bij de HAN

Wil je na je bachelor verder studeren? Dan kun je meteen doorstromen naar een master bij de HAN. Zonder pre-master, en zonder eerst werkervaring op te doen. Die werkervaring doe je op in de masteropleiding zelf, waar je werken en leren combineert.

Een master volgen naast je baan?

Heb je al werkervaring opgedaan en wil je je graag verder ontwikkelen? Dat kan! Naast de doorstroommasters biedt de HAN ook masters aan waar je een bepaald aantal jaren werkervaring voor nodig hebt.†

Weet je nog niet welke opleidingsvorm het beste bij je past? Lees dan meer over de verschillen tussen voltijd, deeltijd en duaal.†

studenten lopen door gang

Denise Jennekens, Oud-masterstudentLaat je inspireren!

Tegenwoordig kun je na je bachelor direct doorgaan met de Master Neurorevalidatie. Werkervaring is niet nodig. Denise: ‘Ik kon nog niet rechtstreeks doorstromen, dus heb eerst een paar jaar werkervaring opgedaan. In september ben ik gestart met de master. En direct aan de slag gegaan met zorgvernieuwing. Je ontwikkelt je tot een expert die de vertaalslag weet te maken. Je verdiept je kennis, leert evidence based werken en je ontwikkelt je persoonlijke leiderschapsvaardigheden.’

Laptop met blauwe hoes

Een master, kan ik dat wel?

Wil je beter begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan in de praktijk? Heb je ideeŽn voor verbeteringen in je vak? Grote kans dat die master in je zit!

Met je bachelor leg je de basis qua kennis, vaardigheden en onderzoek. In de master ga je een stap verder. Het gaat nu om het doorgronden van vraagstukken uit de praktijk. Met onderzoek verbeter je de praktijk en ontwikkel je het vak. Al doende bouw je jouw professioneel leiderschap uit. Met jouw open blik en actieve instelling van jou plus de coaching vanuit de opleiding, is de titel snel de jouwe.

studenten overleggen buiten

Ga jij voor een master?

Steeds meer studenten kiezen voor een masteropleiding na hun bachelor. Wil je graag hulp bij het maken van je masterkeuze?

vrouw roze trui lachend

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur