1e lijns COVID-19 portaal
Het project '1e lijns COVID-19 portaal: ontwikkeling van best-practices voor 1e lijns COVID-19 revalidatie' onderzoekt hoe ex-COVID patiënten het beste thuis kunnen revalideren om snel het dagelijks leven weer op te kunnen pakken.
Achtergrond
Waar lopen revaliderende COVID-19 patiënten tegenaan in hun dagelijks functioneren? Dat is nog vrij onbekend. Om de zorg optimaal op elkaar af te stemmen, moeten de verschillende zorgverleners samen de fysieke, mentale en sociale situatie van een patiënt in kaart brengen. Maar hoe?
Ons team
Lilian Beijer
Projectleider-
Betrokken opleidingen
Zoek je een studie die hierbij past? Behalve de master MR, heeft de opleiding Fysiotherapie het meeste raakvlak met dit project.
Publicaties
In dit project worden op basis van actieonderzoek data, kennis en ervaringen over 1e lijns COVID-19 revalidatiezorg verzameld om te komen tot een COVID-19 portaal. Verschillende publicaties zijn een feit.
Resultaten
Doel van het COVID-19-portaal is (met toestemming van de patiënt) inzage van zorgverleners in elkaars elektronische patiëntendossiers. Informatie over veranderingen in gewicht en voedselinname kunnen bijvoorbeeld van belang zijn voor een fysiotherapeut. Het portaal draagt bij aan persoonsgerichte zorg.
Het Lectoraat Werkzame Factoren in Fysiotherapie en Paramedisch Handelen
Toetsing staat volop in de belangstelling. Het wordt voor iedereen in onderwijs duidelijker dat het anders moet én kan. Maar hoe dan precies? Het lectoraat onderzoekt wat wel en niet werkt, en ontwikkelt producten waarmee opleidingen en docententeams praktisch en doelgericht aan de slag kunnen.
De HAN staat voor (zwaartepunt) Health
Met Health richt de HAN zich op het verkleinen van sociaal-economische gezondheidsverschillen. Mensen met een laag opleidingsniveau of inkomen leven korter én hebben een minder gezonde levensverwachting. In ons onderwijs en onderzoek hebben we aandacht voor deze verschillen, dit willen we doorgeven aan alle (toekomstige) professionals.