Leer HAN SENECA en haar expertises kennen

HAN SENECA is het expertisecentrum voor sport en bewegen, arbeid en gezondheid. We houden ons onder andere bezig met duurzame inzetbaarheid, preventie en paramedische ondersteuning. Daarnaast wordt er onderzoek gedaan en vinden er cursussen plaats binnen 4 expertisegebieden.

213397 han seneca fitness sport bewegen opdrukken

Een centrum voor sport en gezondheidszorg voor iedereen

HAN SENECA is als expertisecentrum van de HAN University of Applied Sciences een professioneel gezondheidscentrum dat zich met name richt op preventie, gezondheid en leefstijl. Het is daarnaast een leeromgeving voor studenten op gebied van sport en de (preventieve) paramedische zorg. Samenwerken, leren en gericht zoeken naar oplossingen voor een gezondheidsprobleem of wens staat centraal. Bij HAN SENECA  zoeken we altijd samen met jou naar een gepaste oplossing.

Als onderdeel van de Academie Sport en Bewegen focust HAN SENECA zich op het gehele gebied van sport en bewegen, gezondheid en vitaliteit. Of je nu inzicht in jouw gezondheid wilt hebben, je preventief met je vitaliteit aan de slag wilt, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of dat je als ondernemer wat wilt doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN SENECA kun je terecht!

Onderzoek en opleidingen vanuit de 4 expertises

Bij HAN SENECA en HAN Sport en Bewegen wordt er gewerkt binnen de onderstaande 4 expertisegebieden, waarop onderzoekers, docenten en studenten van de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) en Sportkunde zich focussen. Binnen deze thema's vinden onderzoeken plaats, worden er cursussen en opleidingen verzorgd en zijn er diverse diensten beschikbaar voor bedrijven en organisaties.

Deze expertise heeft HAN SENECA jou te bieden

Health Promotion & Performance

Health Promotion & Performance van HAN SENECA verbindt sport, bewegen en gezondheid. Gezondheid is immers van grote maatschappelijke waarde omdat het bijdraagt aan aspecten zoals vitaliteit, meedoen, groei en ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Fitnesstoestellen

Sports & Exercise Nutrition

Dat het in topsport om details gaat, is een cliché. Sportvoeding is sinds het begin van deze eeuw één van de speerpunten en inmiddels is HAN SENECA op dit thema een toonaangevend expertisecentrum in Nederland.

Gewicht water appel

Sports Economics & Strategic Sports Management

De maatschappelijk en economische waarde van sport vergroten, dat is waar experts binnen het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS) zich mee bezig houden.

Hardloopwedstrijd

Talent Identification & Talent Development

Binnen dit thema is het doel om beweegtalent van een kind te herkennen, te ontwikkelen en het daarna te begeleiden in de zoektocht naar de sport waar het talent zich het beste in kan ontwikkelen.

Onze experts

Via onderstaande link vind je een overzicht van de experts bij HAN SENECA en waar zij inhoudelijk bij betrokken zijn. Zij zijn docent op de HAN binnen de bacheloropleidingen ALO en Sportkunde en de master Sport- en Beweeginnovatie, doen onderzoek op diverse thema's of zijn betrokken bij cursussen of andere dienstverlening, zoals consultancy.

324613 Nijmegen, Heijendaalseweg 141, sport en bewegen, sporten, sportvelden, achterzijde HAN, banner, signing, huisstijl, branding

Routebeschrijving naar HAN SENECA in Nijmegen

Wil je ons bezoeken? HAN SENECA bevindt zich in de c-vleugel van het gebouw van de HAN University of Applied Sciences aan de Kapittelweg 33 in Nijmegen. Meld je bij onze receptie in ruimte C0.25 als je bij ons langskomt.

Ben je via de hoofdingang van het HAN gebouw aan de Kapittelweg 33 naar binnen gekomen? Loop dan rechtdoor via de kantine. Aan het einde ga je naar links, je komt nu in de C-veugel terecht. Loop de gang helemaal uit. Je ziet nu aan de linker kant ruimte C0.25, onze receptie. 

Kom je met de auto, dan kun je gratis parkeren

Als je met de auto komt, dan kun je het beste via de Laan van Scheut 10 het HAN terrein op rijden. Via de intercom bij de slagbomen kun je melden dat je voor HAN SENECA komt. Rij vervolgens onder het gebouw door en rij aan de andere kant direct weer de garage uit. Aan de rechterzijde zie je de ingang van HAN SENECA. Parkeren bij de HAN is gratis.

Als je gebruik maakt van een van de parkeervakken van HAN SENECA, vraag dan om een bezoekerskaart bij onze receptie.

Van innovatietraject naar gezondheidszorg
 

Hoe HAN SENECA in 1999 is ontstaan

In 1999 is HAN SENECA ontstaan uit het onderwijsinnovatietraject Preventieve Gezondheidszorg en Gezondheidsbevordering van de HAN University of Applied Sciences. Vandaaruit is HAN SENECA uitgegroeid tot volwaardig sport- en gezondheidscentrum, sportmedisch adviescentrum en dienstverlener inclusief paramedische diensten.

han seneca fitness sport bewegen boksen

Waarvoor kun je bij ons terecht?

  • Om de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers te verbeteren d.m.v. een periodiek medische onderzoek of werkplekonderzoek
  • Inzicht in jouw vitaliteit met een health check
  • Preventief aan jouw gezondheid werken met een sporten en coaching
  • Sportmedische onderzoeken om verantwoord en blessurevrij te sporten
  • Preventieve paramedische hulp en behandelingen bij klachten zoals fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en voedingsadvies
  • Om jezelf als professional verder te ontwikkelen op gebied van sport, arbeid en gezondheid
  • Het doen van onderzoek in de expertisegebieden (Health Promotion & Performance, Sports & Exercise Nutrition, Sports Economics & Strategic Sports Management en Talent Identification & Talent Development)

Schrijf je in voor 1 van de nieuwsbrieven

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen (over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport, arbeid en gezondheid) en HAN SENECA (over het Sport- en Gezondheidscentrum). Abonneer je ook!

Atletiekbaan binnen Gymnasion
draw-cta-title