Over ons

HAN SENECA is het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid. Als onderdeel van de HAN is het de leeromgeving voor studenten op het gebied van de (preventieve) gezondheidszorg en -bevordering. Er wordt gewerkt met 4 expertisegebieden, waarbinnen onderwijs, onderzoek en de praktijk samenkomen.

Gebouw Kapittelweg 33 Nijmegen, landscape, Seneca

Bij HAN SENECA en HAN Sport en Bewegen wordt er gewerkt binnen de onderstaande 4 expertisegebieden, waarop onderzoekers, docenten en studenten van de opleidingen Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) en Sportkunde zich focussen. Binnen deze thema's vinden onderzoeken plaats, worden er cursussen en opleidingen verzorgd en zijn er diverse diensten beschikbaar voor bedrijven en organisaties.

Expertises

Health Promotion & Performance

Health Promotion & Performance van HAN SENECA verbindt sport, bewegen en gezondheid. Gezondheid is immers van grote maatschappelijke waarde omdat het bijdraagt aan aspecten zoals vitaliteit, meedoen, groei en ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

Fitnesstoestellen

Sports & Exercise Nutrition

Dat het in topsport om details gaat, is een cliché. Sportvoeding is sinds het begin van deze eeuw één van de speerpunten en inmiddels is HAN SENECA op dit thema een toonaangevend expertisecentrum in Nederland.

Gewicht water appel

Sports Economics & Strategic Sports Management

De maatschappelijk en economische waarde van sport vergroten, dat is waar experts binnen het expertisegebied Sports Economics & Strategic Sports Management (SESS) zich mee bezig houden.

Hardloopwedstrijd

Talent Identification & Talent Development

Binnen dit thema is het doel om beweegtalent van een kind te herkennen, te ontwikkelen en het daarna te begeleiden in de zoektocht naar de sport waar het talent zich het beste in kan ontwikkelen.

Routebeschrijving

Wil je ons bezoeken? HAN SENECA bevindt zich in de c-vleugel van het gebouw van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen aan de Kapittelweg 33. Meld je bij onze receptie in ruimte C0.25 als je bij ons langskomt.

Parkeren

Als je met de auto komt, dan kun je het beste via de Laan van Scheut 10 het HAN terrein op rijden. Via de intercom bij de slagbomen kun je melden dat je voor HAN SENECA komt. Rij vervolgens onder het gebouw door en rij aan de andere kant direct weer de garage uit. Aan de rechterzijde zie je de ingang van HAN SENECA. Parkeren bij de HAN is gratis.

Ontstaan in 1999Geschiedenis van HAN SENECA

In 1999 is HAN SENECA ontstaan uit het onderwijsinnovatietraject Preventieve Gezondheidszorg en Gezondheidsbevordering van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

han seneca fitness sport bewegen boksen

Schrijf je in voor 1 van de nieuwsbrieven

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen (over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport, arbeid en gezondheid) en HAN SENECA (over het Sport- en Gezondheidscentrum). Abonneer je ook!

Atletiekbaan binnen Gymnasion