542251 De headerfoto van de Week tegen Armoede 2023 met pay-off Wat wel werkt!
  • Slim
  • Schoon
  • Sociaal

Méér aandacht voor armoede. Je sociaaleconomische positie beïnvloedt namelijk hoe gezond jij je voelt en hoe oud je wordt. Elk jaar organiseert de HAN de Week tegen Armoede. Initiatieven vanuit de HAN zelf, het werkveld en andere disciplines laten zien wat wel werkt tegen armoede. Doe jij mee?

Bekijk wat jij kan doen 

Programma 2023

Van 9 tot en met 13 oktober is er véél te doen! Hier zie je wanneer welke activiteit plaatsvindt. Voor de meeste activiteiten is iedereen welkom. Voor sommige onderdelen is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden.

Maandag 9 oktober

Dinsdag 10 oktober

Woensdag 11 oktober

Donderdag 12 oktober

Vrijdag 13 oktober

Van 9 oktober - 13 oktober

Het verhaal van Julia

'Luxe producten? Dat gaat gewoon niet.'

Deelnemen aan de #50EUROWEEK gaf Julia veel inzichten. Rondkomen van een klein budget is heel moeilijk. Gelukkig was er wel ruimte voor het spelen van bordspellen.

Julia Geenen deed mee aan de Week tegen Armoede

Wat kun jij doen tegen armoede?

Boek 'Hoe je armoede doorbreekt'

Tijdens de vorige week tegen armoede lanceerden we dit boek. Het is nog steeds actueel. Helaas misschien wel actueler dan ooit. Je kan het boek gratis downloaden. Of (nu met korting) bestellen.

327266 Voorkant boek 'Hoe je armoede doorbreekt'

Podcasts 'Hoe je armoede doorbreekt'

We maakten een podcast over 'Hoe je armoede doorbreekt'. Met studenten, ervaringsdeskundigen, onderzoekers en professionals. Beluister hun verhalen. De podcast hoort bij het gelijknamige boek.

298307 Armoede in beeld

Tips en concrete tools

Een week tegen armoede in jouw regio? Met deze tips en concrete tools kun jij in jouw regio aandacht besteden aan armoede. Het belangrijkste: Betrek voor je met je plannen begint mensen uit jouw regio die zelf in armoede leven.

322386 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.

LibGuide Armoede

Wil jij meer lezen, luisteren, zien over armoede? Blader dan door de LibGuide Armoede.

32100 hoorcollege, finance, economie, accountancy, hoorcollege, werkgroep, luisteren, studenten
Stel je voor
 

Waarom de Week tegen Armoede?

Dagelijks voorzien media ons van alarmerende berichten over toenemende armoede in Nederlands. Steeds meer huishoudens leven op of net onder de armoedegrens. Ze hebben (net) te weinig geld om rond te komen. Zeker met de snel stijgende prijzen is armoede dan ook een actueler thema dan ooit. Steeds meer mensen hebben moeite om rond te komen, wat de oorzaak ook kan zijn. Dat terwijl armoede iets is dat meteen hele gezinnen treft.

227962 Stockfoto, armoede, jongen, neerslachtig

Als HAN dragen we bij aan bewustwording. Wat is armoede precies? Ook kijken we naar oplossingen voor deze vraagstukken. Dat doen we door onderzoek, onderwijs én een Week tegen Armoede. De aanpak van armoede vraagt om een gezamenlijke inspanning. Een inspanning op verschillende niveaus. Van economen en sociaal werkers tot leerkrachten en verloskundigen, sportcoaches, juristen en ondernemers, iedereen heeft hiermee te maken. Studenten die we opleiden, maken we bewust dat dit (ook) de wereld is waarin zij gaan werken.

 

Zwaartepunt
 

Sociaal - Fair Health

Mensen met een laag opleidingsniveau of inkomen leven korter en voelen zich minder gezond. Daar willen we met Sociaal verandering in brengen. Hoe? Door in onderwijs en onderzoek aandacht te vragen voor die verschillen. We verbinden alle kennis die de HAN in huis heeft en betrekken partners uit de praktijk. Samen kunnen we verschil maken.

Health vrouw man diversiteit focus zwaartepunt HAN
Contact
 

Stel je vraag

Initiatiefnemers van de Week tegen Armoede 2023 zijn de Zorgalliantie, de Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen en de Academie Mens & Maatschappij. Voor vragen over het programma van de week of het symposium 'Wat wel werkt!' kun je contact opnemen met ons via: communicatie.amm@han.nl

Wil je jouw verhaal met ons delen? Ook dat kan via onderstaande button! 

53265 Ivakanka en Anouk helpen bij balie open avond