Jouw toekomst als logopedist

Als logopedist leer je kinderen en volwassenen met een taal-, spraak-, stem-, slik- of gehoorstoornis om beter te leren communiceren. Je begeleidt ze zo goed mogelijk om zelfstandig te functioneren in hun eigen omgeving. Je werkveld is breed!

Wat kun je worden met Logopedie?

Met de opleiding Logopedie word je opgeleid tot logopedist. Het werkterrein van een logopedist is heel breed. Ga jij aan de slag in de gezondheidszorg, het onderwijs of ga je beroepssprekers trainen? Of zie je jezelf al als zangcoach?

 • Logopedist

  Mensen die moeilijk uit hun woorden kunnen komen. Kinderen die slecht horen en daardoor onduidelijk praten. Leerkrachten die hun stem niet goed gebruiken. Als logopedist behandel je mensen met stem-, spraak-, taal-, slik- en gehoorproblemen.
 • Stem-/zangcoach

  Als coach leer je mensen bewust te worden van de mogelijkheden van hun stem en zintuigwaarneming. Zo leren ze hun stem kennen. Met meer stemvolume. Zangers leren zo écht zingen. En sprekers leer je met overtuigingskracht te spreken.
 • Trainer van beroepssprekers

  Nieuwslezers, leerkrachten, acteurs. Allemaal personen die voor hun beroep veel moeten praten. Vele van hen hebben hier moeite mee of hebben niet de volle impact die ze zouden willen hebben. Als trainer leer je ze hoe ze hun stem gezond en effectief kunnen inzetten.
 • Adviseur hulpmiddelen voor mensen met gehoor- of communicatiestoornis

  Er bestaan slimme hulpmiddelen voor mensen die slechthorend, doof of beperkt zijn in horen én zien. En voor mensen die moeite hebben met taal omdat dit via de hersenen minder goed wordt verwerkt. Als adviseur help je hen het best passende hulpmiddel te kiezen.

Doorstuderen met Logopedie

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je doorstuderen. Kies voor een master aan de HAN, aan een andere hogeschool of universiteit.

 • Master Taal- en Spraakpathologie (RU)

  Bij deze master bestudeer je taal- en spraakstoornissen als afasie en dysartrie. Na 1 jaar fulltime studeren ben jij op de hoogte van de laatste stand van kennis in onder meer de neuropsychologie, op het gebied van motoriek en het articulatieorgaan. Je kunt dan aan de slag als bijvoorbeeld als onderzoeker of als intermediair tussen arts en logopedist.

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Logopedie.