Praktische info

Wil je leraar wiskunde worden? Voordat je je aanmeldt voor de deeltijdopleiding Leraar Wiskunde wil je natuurlijk precies weten waar je aan toe bent. Qua studie-inhoud, maar ook qua praktische informatie. Hoeveel collegegeld betaal je? Op welke dagen heb je college? En wat zijn de toelatingseisen?


De locatie van deeltijd Leraar Wiskunde

  • Er is geen omschrijving beschikbaar
  • HAN Nijmegen campus

    Kapittelweg 35
    6525 EN Nijmegen
  • Er is geen omschrijving beschikbaar

Ontmoet onze docenten Leraar Wiskunde

Irene van Stiphout

Irene van Stiphout heeft ruime ervaring in het onderwijs. Ze heeft als docent wiskunde gewerkt, en daarna een vakdidactisch promotieonderzoek gedaan. In dat onderzoek stond de ontwikkeling van algebraïsche vaardigheden van vwo-leerlingen centraal. Daarnaast heeft ze ervaring als toetsdeskundige bij Cito.

Gerard Boersma

Gerard Boersma is docent wiskunde en didactiek aan de Pabo en aan de tweedegraads Lerarenopleiding Wiskunde van de HAN. Hij is betrokken bij nascholing van reken-wiskundecoördinatoren, begeleidt afstudeeronderzoek en is lid van een landelijk onderzoeksnetwerk voor reken-wiskunde.

Helga Kolen

Helga Kolen is verbonden aan de ILS Academie als docent wiskunde. Voordat ze ging doceren op de HAN heeft ze bijna 30 jaar in het reguliere onderwijs gewerkt, ook als docent. Daar heeft ze zich ook veel bezig gehouden met het begeleiden van zorgleerlingen.

Else Simons

Else Simons heeft een zeer ruime ervaring in en om het wiskundeonderwijs, op het reguliere onderwijs, zoals het middelbaar technisch onderwijs, de havo, het vwo en het voortgezet speciaal onderwijs. Daarnaast heeft ze nascholing ontwikkeld en gegeven voor het Algemeen Pedagogisch Studiecentrum en ook van daaruit scholen begeleid bij de invoering van de basisvorming.

Studiefeiten Opleiding deeltijd Leraar Wiskunde 2019/2020

Diploma Bachelor (HBO)
Accreditatie Bekijk het accreditatie rapport
Vorm Deeltijd
Voertaal Nederlands
Startdatum Februari , September
Tijdsduur 4 jaar
Studiepunten 240 EC
Studiebelasting 20 uur per week
Contacturen 8
Zelfstudie-uren 12
Locatie Kapittelweg 35, Nijmegen

Toelatingsinformatie

Ontdek de sfeer

Je bent van harte welkom om de sfeer te proeven. Kom gerust een keer langs op de Open Avond of regel een adviesgesprek!

twee studenten gebuiken rekenmachine

Voor werkgevers

Voor jou als student

Studeren onder bijzondere omstandigheden

Je omstandigheden hebben natuurlijk invloed op je studie. De HAN houdt daar graag rekening mee. Of je nu een functiebeperking hebt of een topsportprogramma volgt. Je bent welkom. Heb je nu geen voorzieningen nodig, maar spelen er wel bijzondere omstandigheden? Laat het ons weten: misschien heb je later in je studie iets nodig. Laat het ons weten. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

twee studenten gebuiken rekenmachine

Investering

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Ben je er klaar voor om leraar wiskunde te worden?

Aanmelden voor een lerarenopleiding beingt met een adviesgesprek. We bespreken dan jouw persoonlijke situatie en beantwoorden al je vragen. Daarna kun je je aanmelden voor de opleiding via Studielink.

twee studenten gebuiken rekenmachine