Accountancy duaal

eceonomie-management-recht
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 2jun
  Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2021 en 1 september 2022

Wil je ondernemers adviseren en begeleiden bij de groei van hun onderneming? Werk je graag met cijfers en ben je geïnteresseerd in wet- en regelgeving? Wil je gedurende je studie óók werkervaring opdoen? Kies dan voor de bacheloropleiding Accountancy duaal.

Waarom Accountancy duaal aan de HAN?

Goede baankansen en een sterk netwerk

Jij hebt straks een diploma én 4 jaar werkervaring, dus veel kansen op de arbeidsmarkt! Zeker nu er veel vraag is naar (assistent-)accountants.

eceonomie-management-recht

Je verdient en studeert tegelijk

Je combineert je studie met een part-time baan die goed aansluit. Ideaal als je starter bent, gelijk werkervaring op wilt doen en nog recht hebt op studiefinanciering.

docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

Werkplek nodig? Wij helpen je die te vinden

HAN Employment kent veel werkgevers in het MKB en de big Four die een werkplek aanbieden. We brengen je graag met hen in contact.

Student en docent in gesprek met bedrijf, handen schudden, FEM Employment

Flexibel

Het eerste jaar volg je samen met studenten Finance & Control. Als je wilt, kun je na de propedeuse ook die richting nog kiezen.

economie management recht

Persoonlijke begeleiding

Hoe combineer je werk, studie en sociaal leven? Welke leerroute kies jij? Je studieadviseur helpt je daarbij. Ze helpen je bij het plannen van je studie in combinatie met je werk.

en-student-gesprek-overleg

Doorstuderen?

Bij de HAN kun je na je bacheloropleiding verder studeren om je AA-titel te behalen.

Les, lesgeven, docent

Werken en studeren

Met een duale opleiding werk en studeer je tegelijk. Je werkt 20 uur per week op een door de opleiding goedgekeurde werkplek en gaat 2 dagen in de week naar school. Jij hebt straks dus niet alleen een erkend hbo-diploma, maar ook nog eens 4 jaar relevante werkervaring op je cv staan. Dat geeft volop kansen op de arbeidsmarkt. Ideaal als je starter bent en nog recht hebt op studiefinanciering.

Je wordt meer waardGoede baankansen

Door te werken en te leren ontwikkel jij je vaardigheden in sneltreinvaart. Jij hebt je werkgever straks veel te bieden. Zeker nu er veel vraag is naar (assistent-)accountants.

Vaardigheden

Dit leer je:

 • jaarrekening samenstellen en controleren
 • fiscaal advies geven
 • adviesbehoefte van de klant signaleren en vervullen
 • adviseren bij financieringsvraagstukken
 • risico’s in kaart brengen

Beroepen

Vanaf dag 1 van de opleiding ben je bezig met het echte werk. Werk je bij een accountantskantoor? Dan groei je tijdens deze opleiding door naar een rol als volwaardige assistent-accountant. Je kunt ook doorleren voor accountant-administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA). Met je deeltijd Accountancy hbo diploma van de HAN kun je in elk geval direct aan het werk als assistent-accountant en doorgroeien naar senior assistent-accountant.

HAN Employment helpt je!Passende werkplek nodig?

Voor de opleiding Accountancy duaal moet je de inhoud in de praktijk kunnen brengen. Bij de start heb jij een baan van 20 uur nodig bij een accountants- of administratiekantoor. Heb je nog geen baan of geschikt werkplek? Geen probleem. HAN Employment kent veel werkgevers in het MKB die een werkplek aanbieden, zeker nu. We brengen je graag met hen in contact. Samen komen wij er dus in de meeste gevallen wel uit. 

Voortgangsgesprek, FEM Employment

Ervaringen van studentenHoe is de studiebegeleiding bij Accountancy duaal?

Volop baankansen en een goed salarisDe toekomst van accountancy

Voor accountants is de arbeidsmarkt gunstig. Vooral met een hbo- of wo-diploma heb je veel kans op een baan. Werkgevers geven aan dat ze een tekort hebben aan assistent-accountants, AA-accountants en registeraccountants. Zeker ook in de regio Arnhem-Nijmegen.

45%van de boekhouders heeft een hbo- of wo-diploma
17.900accountancy vacatures in 2022
14%meer vacatures in 2018 t.o.v. 2017
5.830vacatures in Arnhem/Nijmegen in 2018  

Kom sparren met je studieadviseur

Ga je wel of niet beginnen aan een opleiding en baan tegelijkertijd? Een belangrijke beslissing die veel impact heeft op jouw leven en dat van de mensen om je heen. De HAN studieadviseur stelt jou precies de goede vragen en helpt je een verstandige keuze te maken.

Voortgangsgesprek, sollicitatie bedrijf en student, FEM Employment

Er is meer mogelijk dan duaal Kies je studievorm

Twijfel je over studeren in duale vorm? Aan de HAN zijn er ook andere mogelijkheden op het gebied van accountancy.

 • Accountancy deeltijd

  De bachelor Accountancy is er ook als deeltijd opleiding. Je combineert je opleiding met een baan voor minimaal 20 uur per week. Je gaat 1 dag en 1 avond in de week naar school. Ideaal als je je wilt bij- of omscholen. 
 • Associate degree (Ad) Accountancy

  Vind je 4 jaar studeren te lang? Kies dan voor een korte hbo-opleiding van 2 jaar: de Associate degree (Ad). Met de Ad Accountancy (deeltijd of duaal) heb je goede kansen op de arbeidsmarkt als er mbo+ wordt gevraagd. Na 2 jaar heb je je hbo-diploma op zak. Als je dat wilt, kun je dan alsnog doorstromen naar het 3e jaar van de bacheloropleiding.   

Doorstuderen?

Wil jij hierna nog door? Er zijn volop mogelijkheden. Binnen de HAN, maar ook daarbuiten. Bijvoorbeeld:

 • AA accountant: Post-hbo AA Oriëntatie Accountancy MKB

  Met je bachelordiploma Accountancy op zak kun je je verder ontwikkelen als vertrouwenspersoon voor ondernemers en doorleren om de beschermde AA-titel (Accountant Administratieconsulent) te halen. 

Wennen aan je nieuwe levenWerk, privé, studie

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met een HAN deeltijdstudie. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300

De inhoud van Accountancy duaal

Hoe is de opleiding Accountancy duaal opgebouwd?

docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy