Post-hbo AA-opleiding Oriëntatie Accountancy MKB

Er is geen omschrijving beschikbaar
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open avonden, meeloopdagen, etc.
 • 21
  Aug
  Afsprakenavond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2019
 • 20
  Nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2019
 • 11
  Mar
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00 - 2020

De opleiding start op 6 september 2019

Met een bachelordiploma Accountancy kun je bij de HAN verder studeren tot Accountant Administratieconsulent (AA) met de opleiding post-hbo AA Oriëntatie Accountancy MKB.

Post-hbo AA Oriëntatie Accountancy MKB

De AA Oriëntatie Accountancy MKB is de nieuwe post-hbo AA op basis van de CEA eindtermen 2016. De HAN biedt in september 2016 ook nog de mogelijkheid om de 'oude' post-hbo AA te volgen op basis van de CEA eindtermen 2008. De theoretische opleiding duurt een jaar langer dan de 'oude' variant, maar het aantal landelijke examens is teruggebracht van vier naar twee. Een belangrijk gevolg hiervan is dat het programma van de theoretische opleiding veel beter afgestemd is op de praktijkopleiding, een deel van de opdrachten zal zowel voor de praktijk- als voor de theorieopleiding gebruikt kunnen worden.

In het kort

  2 jaarDuur
  hbo+Niveau
  € 4000,-Kosten

Benieuwd naar de opleiding AA Oriëntatie Accountancy MKB?

en-student-gesprek-overleg

NIEUW!

Per september 2019 start er een nieuwe opleiding: de driejarige geïntegreerde opleiding waarin zowel de Praktijkopleiding MKB als de Theorieopleiding post-hbo AA (MKB) zijn opgenomen.

Als je kiest voor het geïntegreerde traject, zal het programma van de theorieopleiding gespreid worden over 3 jaar. Hierdoor ontstaat er ruimte om goed te worden begeleid bij de verplichte onderdelen uit de Praktijkopleiding MKB. En door dit geïntegreerde traject kun je het programma van de theorie- en praktijkopleiding in 3 jaar afronden. 

Voor wie
Dit nieuwe traject is aantrekkelijk voor studenten die na hun bachelor al enige tijd werkzaam zijn in de beroepspraktijk. Dus studenten die hun bachelor Accountancy in duale- of deeltijdvariant hebben afgerond en studenten die al enige tijd geleden hun bachelor hebben behaald. Studenten die in 2019 hun bachelor in voltijd hebben behaald is het advies om te kiezen voor de bestaande theorieopleiding.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop op deze pagina. Vermeld dan in het mededelingsveld dat het om de geïntegreerde opleiding gaat.

Ervaringen van studenten

Voor wie

Toelating tot deze opleiding

 • Je bent in het bezit van een bachelor getuigschrift Accountancy, behaald na 2008, met een voldoende voor OAT (vereist als toelatingsvoorwaarde).
 • Ben je in het bezit van het bachelor getuigschrift Accountancy behaald voor 2008 zal voor toelating een intake gesprek gevoerd worden. Hier wordt besproken welk traject doorlopen dient te worden.

Programma

Het programma voor het eerste jaar bestaat uit de vakken:

 • Assurance (afgerond met een landelijk examen)
 • Risicogericht Samenstellen (Schoolexamen of opdracht)
 • Belastingrecht (afgerond met een landelijk examen)
 • IT in de beroepspraktijk (Schoolexamen of opdracht)

In het tweede jaar komen de onderdelen bedrijfseconomie, advisering, financiële planning, gedrag, ethiek en besluitvorming aan bod.

Toetsing

In de opzet van de vernieuwde opleiding is er een afrondend examen waarbij je een referaat houdt en verdedigt. Na afronding mag je de wettelijk beschermde titel Accountant Administratieconsulent (AA) voeren.

Kosten

€ 4000,- is de prijs voor studiejaar 2018-2019, excl. literatuur en examengeld (€ 295,- per examen).

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300