Post-hbo AA OriŽntatie Accountancy MKB

AA accountant worden met de theorieoleiding AA Orientatie Accountancy MKB
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder

De opleiding start 2 februari 2024

Werk jij op een accountantskantoor en wil je graag je AA-titel halen? Met deze aa-opleiding rond je in 2 jaar het theoretische deel van je AA-titel af. Jij wordt die breed inzetbare accountant-administratieconsulent voor MKB-ondernemers.

In het kort

  2 jaarDuurStart 2x per jaar
  09.00-18.00 uurCollege op vrijdag
  14-16 uur Studiebelasting(colleges + zelfstudie)
  hbo+Niveau
  € 4.750,-Kosten 1e jaarTotaalprijs: € 8.050,-

Voor wie?

Wil jij je verder ontwikkelen als vertrouwenspersoon voor MKB-ondernemers en je AA-titel halen? Daarvoor moet je zowel een theoretische opleiding als een praktijkopleiding hebben afgerond. Met deze opleiding AA OriŽntatie Accountancy MKB rond je in 2 jaar het theoretische deel van de AA-opleiding†af. Volg je liever een sneller traject dat theorie en praktijk combineert?†Ga dan naar de opleiding†AA MKB Theorie en Praktijk

AA-accountant
Om jezelf Accountant-Administratieconsulent (AA-accountant) te mogen noemen, moet je ingeschreven staan in het accountantsregister van de NBA. Je wordt hierin opgenomen zodra je zowel je theoretische opleiding als je praktijkopleiding hebt afgerond. Met deze opleiding AA OriŽntatie Accountancy MKB kies je ervoor om nu eerst het theoriedeel te doorlopen. Je bepaalt zelf wanneer je wilt starten met de praktijkopleiding AA.†

Al onze†deeltijdopleidingen accountancy en controlling in ťťn overzicht

Wat levert deze aa-opleiding je op?

 • Certificaat voor het theoretische deel van je AA-titel.
 • Met het certificaat voor het theoretische deel†ťn het certificaat voor de praktijkopleiding kun je worden opgenomen in het†register†van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en mag je jezelf AA-accountant noemen.
 • Met je AA-titel†mag je†assurance geven ten behoeve van een beperkte kring van gebruikers. Zoals beoordelingsopdrachten, toekomstgerichte informatie, bijzondere controle-opdrachten als subsidieverklaringen, oplageverklaringen en bedrijfsschade-onderzoeken. Als AA-accountant ben je vertrouwenspersoon in het financieel maatschappelijk verkeer en de belangrijkste financieel adviseur voor de ondernemer in het MKB.

Ik wilde meteen doorleren nu de bachelormaterie nog vers in mijn geheugen zit. Ik kijk altijd uit naar de lessen. Zo leuk die kennisuitwisseling! Andere studenten lopen bij andere kantoren en bedrijven rond en ik pak meteen hun werkervaring mee.

Programma post-hbo AA OriŽntatie Accountancy MKB

De AA-opleiding biedt een erg gevarieerd programma waarbij we steeds de koppeling maken tussen de theorie en de dagelijkse beroepspraktijk.

Verdere informatie

Voordelen bij de HAN

 • Startgarantie.
 • Geen lessen in de schoolvakanties.
 • Zeer ervaren docenten en kleine groepen.†
 • Makkelijk bereikbaar met zowel de auto als de trein.

Persoonlijk opleidingsadvies

Op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen geven we je graag persoonlijk opleidingsadvies. Dat kan bij de HAN, telefonisch of via Teams.

Peter Kuppen

CoŲrdinator post-hbo opleidingen Accountancy
348558 Portretfoto van opleidingscoördinator Accountancy Peter Kuppen in R31 Arnhem.

Helma Dijkzeul

OpleidingscoŲrdinator (ook voor vragen over STAP)
472802 Portretfoto van procescoördinator Helma Dijkzeul
Laat je inspireren:†

Gina Gerrits, assistent-accountant

Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik echt een adviserende rol wil hebben. Het is best wel pittig maar ik weet waarvoor ik het doe.

Kom sfeer proeven

Open Avond 22 november

Waarom kiezen voor deze opleiding bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond. Een extra reden om naar de volgende Open Avond te komen op woensdag 22 november 2023.

317759 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Financien en Rechten op LvS10.

Contact

Heb je vragen? We helpen je graag verder.

 • ASK HAN:†024 - 353 0500
 • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur
520765 Accountancy student trappenhuis cafe financieel

Misschien ook interessant voor jou

Gecombineerde opleiding AA-titel

Wil jij sneller en slimmer je AA-titel halen? In de gecombineerde opleiding AA MKB Theorie en Praktijk haal je je theorisch getuigschrift en je praktijkdeel in ťťn opleidingstraject. Duur: 3 jaar.

economie management recht

Overzicht opleidingen financieel management

De HAN is dť opleider voor accountancy en control. Bekijk welke deeltijdopleidingen wij aanbieden op post-hbo, master, associate degree en bachelor niveau.

532172 Finance-Tax-And-Advice_studenten-roltrap-afem-muur-0308_2023

Artikel: 3 routes om je AA-titel te halen

Om je AA-titel te halen heb je na je bachelor nog een post-hbo opleiding nodig. Wat zijn de 3 meest gekozen opleidingsroutes? En wat zijn de verschillen?

525032 studenten accountancy deeltijd in overleg met laptop in gemeenschappelijke ruimte HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM