Post-hbo AA MKB Theorie en Praktijk

economie management recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start27 januari 2023

De accountant is een beschermd beroep. Je bent pas accountant na je post-hbo studie en na afronding van de Praktijkopleiding MKB. In de gecombineerde opleiding doorloop je het theoretische deel en de praktijkopleiding versnelt in drie jaar.

In het kort

  3 jaarDuurStart 2x per jaar
  09.00-16.30 uurDinsdag
  hbo+Niveau
  14-16 uur Studiebelasting(colleges + zelfstudie)
  € 4.250,-Kosten 1e jaar

Voor wie is deze opleiding?

Jij wil graag de wettelijk beschermde AA-titel halen. Je werkt bij een accountantskantoor, hebt net je bachelor Accountancy gehaald, of je bent na je bachelor Accountancy aan het werk gegaan. Wanneer je de AA-titel wilt halen, moet je in het bezit zijn van een theoretisch getuigschrift én het praktijkgedeelte hebben afgerond. In deze gecombineerde opleiding doorloop je dit traject sneller én word je optimaal begeleid bij de verplichte praktijkopdrachten.

Volg je liever theorie en praktijk apart? Bekijk de opleiding AA Oriëntatie Accountancy MKB

Andere deeltijdopleidingen accountancy en control.

Theorie en praktijk in 1 opleiding

In de relatief nieuwe opleiding AA MKB Theorie en Praktijk wordt de theorie uitgesmeerd over 3 jaar waardoor ruimte ontstaat en meer begeleiding mogelijk is voor de verplichte praktijkopdrachten uit de praktijkopleiding. In 3 jaar rond je theorie én praktijk af en behaal je je AA-titel. Zo bespaar je tijd en word je ook nog eens optimaal begeleid bij de verplichte praktijkopdrachten. 

Voordelen bij de HAN

 • Startgarantie.
 • Geen lessen in de schoolvakanties.
 • Kleine groepen, veel persoonlijke aandacht.
 • Zeer ervaren docenten.
 • Makkelijk bereikbaar met zowel de auto als de trein.

Regel een adviesgesprek of meld je aan

Twijfel je nog? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Weet je al dat je wilt starten? Meld je dan aan.

33919 Overlegen en samenwerken

Programma AA MKB Theorie en Praktijk

De opleiding is gericht op samenstelopdrachten en advisering op het gebied van IT, fiscaliteit, financiering en estate planning. Het sluit optimaal aan bij actuele vraagstukken en op de wensen van klanten. Ook voldoet het aan de eisen van toezichthouders. Er is verder een betere verbinding tussen de theorie- en de beroepsopleiding.

Verdere informatie

Heb je een vraag?

Er is geen omschrijving beschikbaar

Open Avond 16 novemberOntmoet je nieuwe netwerk!

Waarom kiezen voor een opleiding bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond, waar je studenten en werkgevers kunt ontmoeten. Een extra reden om naar de volgende Open Avond te komen op woensdag 16 november 2022.

317759 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Financien en Rechten op LvS10.

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor AA MKB Theorie en Praktijk? Dan kun je vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. 

31727 groep studenten tijdens hoorcollege

Meer accountancy en control opleidingenBekijk ons volledige aanbod

De HAN is dé opleider voor accountancy en control. Bekijk welke deeltijdopleidingen wij aanbieden op post-hbo, master, associate degree en bachelor niveau.

eceonomie-management-recht