Post-hbo AA MKB Theorie en Praktijk

AA accountant worden met de gecombineerde opleiding AA MKB Theorie en Praktijk
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2023 en 2 februari 2024

Wil jij graag je AA-titel halen en werk je op een accountantskantoor? Met de gecombineerde aa-accountant opleiding rond je zowel het theoretische deel als het praktijkdeel van je AA-titel versnelt af in 3 jaar.

In het kort

  3 jaarDuurStart 2x per jaar
  09.00-16.30 uurVrijdag
  hbo+Niveau
  14-16 uur Studiebelasting(colleges + zelfstudie)
  € 4.500,-Kosten 1e jaar

Voor wie is deze opleiding?

Wil jij graag je AA-titel halen en je verder ontwikkelen als vertrouwenspersoon voor MKB-ondernemers? Daarvoor moet je zowel een theoretische opleiding als een praktijkopleiding hebben afgerond. Met deze gecombineerde AA-opleiding AA MKB Theorie en Praktijk rond je dit volledige traject in 3 jaar af. Volg je het theoriedeel en praktijkdeel liever los van elkaar? Ga dan naar de opleiding AA Oriëntatie Accountancy MKB.

AA-accountant 
Om jezelf Accountant-Administratieconsulent (AA-accountant) te mogen noemen, moet je ingeschreven staan in het accountantsregister van de NBA. Je wordt hierin opgenomen zodra je zowel je theoretische opleiding als je praktijkopleiding hebt afgerond. Met deze opleiding AA MKB Theorie en Praktijk kies je ervoor om het theoretische deel en het praktijkdeel in een gecombineerd traject te doorlopen. Omdat de theorie wordt uitgesmeerd over 3 jaar, is er meer begeleiding mogelijk bij de verplichte opdrachten uit de praktijkopleiding. Je bespaart dus tijd en wordt ook nog eens optimaal begeleid! 

Al onze deeltijdopleidingen accountancy en controlling in één overzicht

 

Wat levert deze aa-opleiding je op?

 • Je wordt ingeschreven in het register van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) en mag je je AA-accountant noemen.
 • Met je AA-titel mag je assurance geven ten behoeve van een beperkte kring van gebruikers. Zoals beoordelingsopdrachten, toekomstgerichte informatie, bijzondere controle-opdrachten als subsidieverklaringen, oplageverklaringen en bedrijfsschade-onderzoeken. Als AA-accountant ben je vertrouwenspersoon in het financieel maatschappelijk verkeer en de belangrijkste adviseur voor de ondernemer in het MKB.

Kom sfeer proevenOpen Avond 7 juni

Twijfels? Kom naar de Open Avond op woensdag 7 juni. Proef de sfeer en ga in gesprek met docenten en studieadviseurs. Deze opleiding heeft het volgende programma:

 • 17.00 -17.30: Online Q & A (via Teams)
 • 19.00 - 19.45: Voorlichting post-hbo Accountancy (Arnhem)
 • 18.00 - 21.00: Informatiemarkt (Arnhem)
317759 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Financien en Rechten op LvS10.

Programma AA MKB Theorie en Praktijk

De opleiding is gericht op samenstelopdrachten en advisering op het gebied van IT, fiscaliteit, financiering en estate planning. Het sluit optimaal aan bij actuele vraagstukken en op de wensen van klanten. Ook voldoet het aan de eisen van toezichthouders. Er is verder een betere verbinding tussen de theorie- en de beroepsopleiding.

Verdere informatie

Voordelen bij de HAN

 • Startgarantie.
 • Geen lessen in de schoolvakanties.
 • Zeer ervaren docenten en kleine groepen.
 • Makkelijk bereikbaar met zowel de auto als de trein.

Persoonlijk opleidingsadvies

Op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen geven we je graag persoonlijk opleidingsadvies. Dat kan bij de HAN, telefonisch of via Teams.

Peter Kuppen

Coördinator post-hbo opleidingen Accountancy
348558 Portretfoto van opleidingscoördinator Accountancy Peter Kuppen in R31 Arnhem.

Helma Dijkzeul

Opleidingscoördinator (ook voor vragen over STAP)
472802 Portretfoto van procescoördinator Helma Dijkzeul

Contact

Heb je vragen? We helpen je graag verder.

 • ASK HAN: 024 - 353 0500
 • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

Misschien ook interessant voor jou

Theorieopleiding AA-titel

Wil jij graag AA-Accountant worden? Heb je een bachelor Accountancy of een gelijkwaardig diploma op zak? Met de opleiding AA Oriëntatie Accountancy MKB haal jij je theoriecertificaat. Duur: 2 jaar.

koffiekorner, Overleg, samenwerken

Overzicht opleidingen financieel management

De HAN is dé opleider voor accountancy en control. Bekijk welke deeltijdopleidingen wij aanbieden op post-hbo, master, associate degree en bachelor niveau.

32881 gesprek-studeren-gebouw

Artikel: 3 routes om je AA-titel te halen

Om je AA-titel te halen heb je na je bachelor nog een post-hbo opleiding nodig. Wat zijn de 3 meest gekozen opleidingsroutes? En wat zijn de verschillen?

32859 gesprek-studeren-gebouw