Post-hbo AA MKB Theorie en Praktijk

economie management recht
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 17nov
  Open Avond
  Arnhem - 17:00 - 21:00

De opleiding start 4 februari 2022

De accountant is een beschermd beroep. Je bent pas accountant na je post-hbo studie en na afronding van de Praktijkopleiding MKB. In deze relatief nieuwe, geïntegreerde opleiding doorloop je het theoretische deel en de praktijkopleiding versnelt in drie jaar.

In het kort

  3 jaarDuur
  hbo+Niveau
  ca. 14-16 uur Studiebelasting(colleges + zelfstudie)
  € 4.100,-Kosten voor het 1e jaar

Voor wie is deze opleiding?

Jij wil graag de wettelijk beschermde AA titel halen. Je werkt bij een accountantskantoor, hebt net je bachelor Accountancy gehaald, of je bent na je bachelor Accountancy aan het werk gegaan. Wanneer je de AA- titel wilt behalen, moet je in het bezit zijn van een theoretisch getuigschrift én het praktijkgedeelte hebben afgerond. De standaardroute naar deze titel is via de post-hbo opleiding AA Oriëntatie Accountancy MKB en daarna de Praktijkopleiding MKB. Wil je dit traject sneller doorlopen en optimaal begeleid worden bij de verplichte praktijkopdrachten? Dan is de geïntegreerde opleiding AA MKB Theorie en Praktijk precies wat jij zoekt.

Lees snel verder of bekijk het complete overzicht met deeltijdopleidingen accountancy en control bij de HAN.

Theorie en praktijk in 1 opleiding

In deze unieke, relatief nieuwe opleiding wordt de theorie uitgesmeerd over 3 jaar waardoor ruimte ontstaat en meer begeleiding mogelijk is voor de verplichte praktijkopdrachten uit de praktijkopleiding. In 3 jaar rond je theorie én praktijk af en behaal je je AA-titel. Volg je theorie en praktijk na elkaar, dan duurt de totale opleiding 5 jaar. Je bespaart dus 2 jaar en wordt ook nog eens optimaal begeleidt bij de verplichte praktijkopdrachten. 

Programma AA MKB Theorie en Praktijk

De opleiding is gericht op samenstelopdrachten en advisering op het gebied van IT, fiscaliteit, financiering en estate planning. Het sluit optimaal aan bij actuele vraagstukken en op de wensen van klanten. Ook voldoet het aan de eisen van toezichthouders. Er is verder een betere verbinding tussen de theorie- en de beroepsopleiding.

Het programma voor het 1e jaar bestaat uit de vakken:

 • Assurance bij bijzondere opdrachten
 • Advisering op het gebied van belastingen en recht 
 • Communicatie-en en intervisietrainingen 

Het programma voor het 2e jaar bestaat uit de vakken:

 • Strategisch advies MKB
 • Risicogericht Samenstellen
 • Communicatie- en intervisietrainingen

In het 3e jaar komen de onderdelen IT voor het MKB, bedrijfseconomische advisering, gedrag, ethiek en besluitvorming aan bod. 

Of kies voor de standaardroute

Volg je de theoretische opleiding en de praktijkopleiding toch liever apart? Dan kun je ook bij de HAN terecht. Kies dan voor de post-hbo AA Oriëntatie Accountancy MKB. Dit is de 2-jarige theoretische opleiding. Na 2 jaar ontvang je het getuigschrift. Voor de AA-titel moet je naast deze theoretische opleiding ook de Praktijkopleiding MKB afronden. Dit is een programma van 3 jaar en volg je elders. Als je de 2 opleidingen na elkaar volgt, is het een studietraject van in totaal 5 jaar.

Meer weten?Kom naar de Open Avond op 17 november!

Past de post-hbo opleiding AA MKB Theorie en Praktijk bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond van 17 november! Stel al je vragen aan docenten en studenten en proef meteen de sfeer op de campus in Arnhem of Nijmegen. Liever de online voorlichtingen vanuit huis volgen? Dat kan bij sommige opleidingen ook.

 

317759 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Financien en Rechten op LvS10.

Verdere informatie

Interesse in AA MKB Theorie en Praktijk?

Meld je dan aan. Of vraag om een persoonlijk adviesgesprek. Wij helpen je graag de juiste keuze te maken en misschien heb je wel recht op vrijstellingen.

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300