Post-hbo Schakelprogramma AA

AA accountant worden via het Schakelprogramma AA
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2023 en 2 februari 2024

Een MKB-ondernemer adviseren over belastingzaken, informatiemanagement of een financiering. Een jaarrekening opstellen. Als AA-accountant MKB moet je snel schakelen. Wil jij AA-accountant worden en heb je al een financiële bachelor? Via het Schakelprogramma kun je naar het Post-hbo AA accountancy.

In het kort

  1 jaarDuurStart 2 x per jaar
  9.00-18.00 uurVrijdag
  hbo+Niveau
  14-16 uurStudiebelasting(colleges + zelfstudie)
  € 5400,-Kosten

Voor wie is deze opleiding?

Heb jij een financiële hbo-opleiding afgerond en wil je graag AA-accountant worden? Het Schakelprogramma AA is speciaal voor professionals die carrière willen maken in de accountancy en adviseur willen zijn voor MKB-ondernemers. In korte tijd krijg je de vereiste kennis om zonder problemen door te stromen naar de post-hbo opleiding AA Accountancy waarmee je je AA-titel kunt halen. 

All onze deeltijdopleidingen accountancy en controlling in één overzicht

Wat levert deze opleiding je op?

 • In korte tijd de vereiste kennis om zonder problemen door te kunnen stromen naar de post-hbo-opleidingen voor AA-accountant;
 • Met je certificaat krijg je toegang tot de post-hbo opleidingen voor AA-accountant, zoals AA Oriëntatie Accountancy MKB (theoriedeel) en AA MKB Theorie en Praktijk (gecombineerde opleiding). 

 

Het is echt een serieuze opleiding, met ruimte voor de stem van de student.

Kom sfeer proevenOpen Avond 7 juni

Twijfels? Kom naar de Open Avond op woensdag 7 juni. Proef de sfeer en ga in gesprek met docenten en studieadviseurs. Deze opleiding heeft het volgende programma:

 • 17.00 -17.30: Online Q & A (via Teams)
 • 19.00 - 19.45: Voorlichting post-hbo Accountancy (Arnhem)
 • 18.00 - 21.00: Informatiemarkt (Arnhem)
317759 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Financien en Rechten op LvS10.

Programma Schakelprogramma AA

Je leert veel in korte tijd. De volgende onderwerpen komen aan bod: 

 • Fiscale advisering:  
  Het opstellen van aangiften en het adviseren over de verschillende belastingen zoals omzetbelasting, loonbelasting en vennootschapsbelasting. Ook belastingwetgeving komt aan bod.
 • Assurance:
  Als accountant heb je de bijzondere taak om vertrouwen te geven over de juistheid bij de financiële cijfers van bedrijven en organisaties. Omdat je zo’n belangrijke taak hebt zijn er in de wet regels vastgelegd hoe je dit vertrouwen waar kan maken. 
 • Interne controle en informatiesystemen:
  Bij dit vak krijg je inzicht in de informatieverzorging bij het besturen en controleren van een bedrijf. Welke informatie hebben het management en medewerkers nodig om hun werk goed te doen? Hoe werken geautomatiseerde systemen en wat is er mogelijk en wat kan er fout gaan? Hoe kunnen bedrijfsprocessen het beste worden vastgelegd? Ook aan bod komen transacties, zoals inkopen, het analyseren van klantgegevens, en het kunnen identificeren van bedrijfsrisico’s en hiervoor oplossingen bedenken.
 • Financial accounting: 
  Wat leg je vast in een financiële administratie, hoe schrijf je af en hoe moet je zaken zoals gebouwen of voorraden waarderen? Wat moet je doen om de financiële administratie jaarlijks af te sluiten om de jaarwinst te bepalen? Welke informatie willen stakeholders zoals aandeelhouders, banken of de belastingdienst zien en welke informatie is verplicht volgens de wet- en regelgeving? Balans, Winst- en Verliesrekening en het Kasstroomoverzicht komen hier aan de orde.
 • Recht:
  Een onderneming kun je voeren als eenmanszaak, als maatschap of als BV. Wat zijn de verschillen en wat zijn de voor- en nadelen. Ook leer je bij dit vak wat het verschil is tussen koop, huur en lease. Welke rechten je hebt als koper of verkoper of als huurder of verhuurder? Ook leer je welke rechten of plichten je hebt als de koper of verkopen afspraken niet nakomt. Met de wet in de hand leer je hoe we dit in Nederland geregeld hebben.

Ik heb snel kunnen schakelen door het Schakelprogramma. Een mooie basis voor je toekomstige carrière.

Verdere informatie

Voordelen bij de HAN

 • Startgarantie.
 • Geen lessen in de schoolvakanties.
 • Kleine groepen, zeer ervaren docenten.
 • Makkelijk bereikbaar met zowel de auto als de trein.

Persoonlijk opleidingsadvies

Op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen geven we je graag persoonlijk opleidingsadvies. Dat kan bij de HAN, telefonisch of via Teams.

Peter Kuppen

Coördinator post-hbo opleidingen Accountancy
348558 Portretfoto van opleidingscoördinator Accountancy Peter Kuppen in R31 Arnhem.

Helma Dijkzeul

Opleidingscoördinator (ook voor vragen over STAP)
472802 Portretfoto van procescoördinator Helma Dijkzeul

Contact

Heb je vragen? We helpen je graag verder.

 • Bel met ASK HAN: 024 - 353 0500
 • Je kunt ons bereiken op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

Misschien ook interessant voor jou

AA Oriëntatie Accountancy MKB (theorieopleiding)

Wil jij graag AA-Accountant worden? Heb je een bachelor Accountancy of een gelijkwaardig diploma op zak? Met deze opleiding haal jij je theoriecertificaat. Duur: 2 jaar.

koffiekorner, Overleg, samenwerken

AA MKB Theorie en Praktijk (combinatie)

Wil jij sneller en slimmer je AA-titel halen? In de gecombineerde opleiding volg je theorie en praktijk in één opleiding. Je haalt in minder tijd beide getuigschriften en wordt optimaal begeleid. Duur: 3 jaar.

economie management recht

Schakeltraject Accountancy en Controlling

Wil jij AA-Accountant worden maar heb je geen financiële bachelor? Word in sneltreinvaart een finance professional. Met je diploma ben je toelaatbaar tot financiële vervolgopleidingen. Duur: 10 maanden.

eceonomie-management-recht

Overzicht opleidingen financieel management

De HAN is dé opleider voor accountancy en control. Bekijk welke deeltijdopleidingen wij aanbieden op post-hbo, master, associate degree en bachelor niveau.

32881 gesprek-studeren-gebouw