Post-hbo Schakelprogramma AA

AA accountant worden via het Schakelprogramma AA
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start27 januari 2023

Een MKB-ondernemer adviseren over belastingzaken, informatiemanagement of een financiering. Een jaarrekening opstellen. Als AA-accountant MKB moet je snel schakelen. Wil jij AA-accountant worden en heb je al een financiële bachelor? Via het Schakelprogramma kun je naar het Post-hbo AA accountancy.

In het kort

  1 jaarDuurStart 2 x per jaar
  9.00-18.00 uurVrijdag
  hbo+Niveau
  14-16 uurStudiebelasting(colleges + zelfstudie)
  € 5.250,-Kosten

Voor wie is deze opleiding?

Heb jij een financiële hbo-opleiding afgerond en wil je graag AA-accountant worden? Het Schakelprogramma AA is speciaal voor professionals die carrière willen maken in de accountancy en adviseur willen zijn voor MKB-ondernemers. In korte tijd krijg je de vereiste kennis om zonder problemen door te stromen naar de post-hbo opleiding AA Accountancy waarmee je je AA-titel kunt halen. 

Deeltijdopleidingen accountancy en control in één overzicht

Wat levert deze opleiding je op?

Met het certificaat krijg je toegang tot de post-hbo opleiding voor je AA-titel. Dat is de theoretische opleiding AA Oriëntatie Accountancy MKB van 2 jaar. Hierna volg je nog de praktijkopleiding MKB van 3 jaar. Of je kiest de kortere route: de post-hbo AA MKB Theorie en Praktijk. Dat is de praktijkopleiding én de theorie-opleiding in een gecombineerd traject van 3 jaar. 

Voordelen bij de HAN

 • Startgarantie.
 • Geen lessen in de schoolvakanties.
 • Kleine groepen, veel persoonlijke aandacht.
 • Zeer ervaren docenten.
 • Makkelijk bereikbaar met zowel de auto als de trein.

Het is echt een serieuze opleiding, met ruimte voor de stem van de student.

Persoonlijk opleidingsadvies

Op basis van je huidige loopbaan en leerdoelen geven we je graag persoonlijk opleidingsadvies. Dat kan bij de HAN, telefonisch of via Teams.

Programma Schakelprogramma AA

Je leert veel in korte tijd. De volgende onderwerpen komen aan bod: 

 • Fiscale advisering:  
  Het opstellen van aangiften en het adviseren over de verschillende belastingen zoals omzetbelasting, loonbelasting en vennootschapsbelasting. Ook belastingwetgeving komt aan bod.
 • Assurance:
  Als accountant heb je de bijzondere taak om vertrouwen te geven over de juistheid bij de financiële cijfers van bedrijven en organisaties. Omdat je zo’n belangrijke taak hebt zijn er in de wet regels vastgelegd hoe je dit vertrouwen waar kan maken. 
 • Interne controle en informatiesystemen:
  Bij dit vak krijg je inzicht in de informatieverzorging bij het besturen en controleren van een bedrijf. Welke informatie hebben het management en medewerkers nodig om hun werk goed te doen? Hoe werken geautomatiseerde systemen en wat is er mogelijk en wat kan er fout gaan? Hoe kunnen bedrijfsprocessen het beste worden vastgelegd? Ook aan bod komen transacties, zoals inkopen, het analyseren van klantgegevens, en het kunnen identificeren van bedrijfsrisico’s en hiervoor oplossingen bedenken.
 • Financial accounting: 
  Wat leg je vast in een financiële administratie, hoe schrijf je af en hoe moet je zaken zoals gebouwen of voorraden waarderen? Wat moet je doen om de financiële administratie jaarlijks af te sluiten om de jaarwinst te bepalen? Welke informatie willen stakeholders zoals aandeelhouders, banken of de belastingdienst zien en welke informatie is verplicht volgens de wet- en regelgeving? Balans, Winst- en Verliesrekening en het Kasstroomoverzicht komen hier aan de orde.
 • Recht:
  Een onderneming kun je voeren als eenmanszaak, als maatschap of als BV. Wat zijn de verschillen en wat zijn de voor- en nadelen. Ook leer je bij dit vak wat het verschil is tussen koop, huur en lease. Welke rechten je hebt als koper of verkoper of als huurder of verhuurder? Ook leer je welke rechten of plichten je hebt als de koper of verkopen afspraken niet nakomt. Met de wet in de hand leer je hoe we dit in Nederland geregeld hebben.

Ik heb snel kunnen schakelen door het Schakelprogramma. Een mooie basis voor je toekomstige carrière.

Verdere informatie

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? We helpen je graag verder.

Open Avond 8 maartOntmoet je nieuwe netwerk!

Waarom kiezen voor deze opleiding bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit hun bedrijf en werkplek mee. Dat begint al op de Open Avond, waar je studenten kunt ontmoeten. De volgende Open Avond is op woensdag 8 maart 2023. Meer informatie over het programma volgt een aantal weken voor het event.

317759 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Financien en Rechten op LvS10.

Accountancy en control opleidingenBekijk ons volledige aanbod

De HAN is dé opleider voor accountancy en control. Bekijk welke deeltijdopleidingen wij aanbieden op post-hbo, master, associate degree en bachelor niveau.

eceonomie-management-recht