Associate degree Accountancy Duaal

Studenten associate degree Accountancy duaal in overleg in de hal
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2024

Hou jij van cijfers en wil jij graag werken in de accountancy? Ondernemers administratief ondersteunen? Fiscaal advies geven? Wil jij studie en werk combineren? Met Ad Accountancy duaal haal jij in 2 jaar een hbo-diploma. Wat je leert pas je direct toe op je (leer)werkplek.

Waarom associate degree Accountancy aan de HAN?

Dé plek voor Futureproof Financials!

Duurzaamheid heeft de toekomst. Jij kijkt dus verder dan financiële cijfers alleen. In je opleiding bereiden we je optimaal voor op het nieuw economisch denken. Naar jouw up-to-date kennis is veel vraag!

400924 AFEM, futureproof financial, financiele opleidingen, 1.4 mb

Duaal studeren en in 2-jaar een hbo-diploma

In deze opleiding leer je praktijkgericht. Wat je leert pas je direct toe op je (leer)werkplek. Uniek: deze duale opleiding wordt alleen aangeboden door de HAN!

526743 studenten accountancy deeltijd in de hal van HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM

In stappen je bachelordiploma halen

Als je dat wilt, kun je met je diploma straks doorstromen naar het 3e jaar van de bacheloropleiding Accountancy bij de HAN.

525050 studenten Ad accountancy deeltijd in overleg bij de HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM, laptop

Geld verdienen en studeren tegelijk

Jij hebt straks je diploma én 2 jaar werkervaring op je cv staan. Dat maakt je extra waardevol voor werkgevers. Passende werkplek nodig? Han Employment helpt je.

526756 studenten Ad accountancy deeltijd in overleg bij de HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM, laptop

Veel begeleiding

Je hebt klassikaal les en leert dus ook veel van je medestudenten. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet je studieplan eruit? Je studieadviseur helpt je daarbij.

532161 Finance-Tax-And-Advice_docent-met-studenten-0099_2023
Snel naar hbo-niveau

Wat kun je worden met de opleiding Ad Accountancy?

Als assistent-accountant ben je een onmisbare ondersteuning voor de accountant en de fiscalist. Je kunt gaan werken bij een accountantskantoren of administratiekantoor. Je hebt een belangrijke rol bij het uitvoeren en controleren van de (financiële) administratie van klanten. Tijdens je opleiding doe je al veel praktijkervaring op, bijvoorbeeld met belastingaangiftes en jaarrekeningen. Er is ook veel aandacht voor je praktische adviesvaardigheden. Naast een erkend hbo-diploma heb je straks dus ook nog eens 2 jaar werkervaring op je cv staan.

Vaardigheden

Dit ga je leren:

 • jaarrekening samenstellen
 • fiscale aangiftes verzorgen
 • professioneel communiceren en adviseren
 • administraties inrichten en verzorgen

Beroepen

Vooral bij accountantskantoren is veel vraag naar assistent-accountants, die nét wat meer in hun mars hebben dan medewerkers met alleen een mbo-diploma. Na jouw opleiding kun je aan de slag als:

 • financieel-administratief medewerker
 • assistent-accountant

Volop baankansenArbeidsmarkt accountancy

Voor accountants en assistent-accountants is de arbeidsmarkt heel goed, er is zelfs een tekort. Vooral met een hbo diploma heb je veel kans op een baan. Bij kantoren zijn er vaak volop mogelijkheden om door te groeien. Je verdient gelijk al een goed salaris en dat kan al snel oplopen.

17.900accountancy vacatures in 2022
14%meer vacatures in 2018 t.o.v. 2017
45%van de boekhouders heeft een hbo- of wo-diploma
5.830vacatures in Arnhem/Nijmegen in 2018  

Meer over je (leer)werkplek

Voor de opleiding Ad Accountancy duaal moet je de inhoud in de praktijk kunnen brengen. Bij de start heb jij een baan van minimaal 20 uur nodig bij een accountants- of administratiekantoor. Je sluit een onderwijsovereenkomst af met de HAN en je werkgever, die betaalt de opleiding en salaris. Daarnaast ontvang je studiefinanciering. 

Heb je nog geen geschikte werkplek? Geen probleem. HAN Employment kent veel werkgevers die een geschikte werkplek aanbieden. Zij brengen je graag met hen in contact. 

525041 studenten accountancy deeltijd in overleg met lesboek in gemeenschappelijke ruimte HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM

Kom kennismaken

Wil je meer weten over de opleiding en jouw persoonlijke studieroute? Maak dan een afspraak voor een (online) adviesgesprek met de studieadviseur. Zo toets je al je verwachtingen voor je een keuze maakt. Sfeer proeven? Kom dan naar de volgende Open Avond op 22 november 2023.

485791 Open Avond Arnhem. Een op een gesprek Ruitenberglaan 31, Arnhem
draw-cta-title
Studenten die je voor gingen

Waarom gekozen voor Ad Accountancy?

Ad Accountancy student Rebecca legt uit waarom zij gekozen heeft voor deze studie. Voor haar is klassikaal les het belangrijkst.

Deeltijd of duaal?

Bij Ad Accountancy duaal ga je iedere week 2 dagen naar school en werk je 20 uur. Tijdens je werk ontvang je salaris. Tijdens je studie-uren ben je student en heb je recht op studiefinanciering. Ideaal als je nog weinig werkervaring hebt. 

Deze opleiding kun je ook doen in deeltijd. Dan ga je 1 dag en 1 avond in de week naar school. Handig als je al werkervaring hebt en wil doorgroeien, of omscholen, en geen recht meer hebt op studiefinanciering.

Studenten ad accountancy duaal in overleg

Associate degree of bachelor?

Wil je betere kansen op de arbeidsmarkt maar vind je de stap naar de 4-jarige bacheloropleiding (nog) te groot? Met de erkende Associate degree (Ad) Accountancy volg je een deel van het hbo-programma. Een Ad duurt 2 jaar. 

Heb je de smaak van het studeren te pakken? Dan kun je bij de HAN na je Associate degree direct doorstromen naar het 3e jaar van de bacheloropleiding Accountancy duaal. 

526758 studenten Ad accountancy deeltijd in overleg bij de HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM, laptop

Anderen bekeken ook

Accountancy

Duaal Bachelor Opleiding

Wil jij ondernemers adviseren en helpen bij de groei van hun bedrijf? Werk je graag met cijfers en ben je geïnteresseerd in wet- en regelgeving? Wil je studeren met een passende (leer)werkplek? Met Accountancy duaal haal jij je hbo-diploma en doe je gelijk veel werkervaring op.

526749 studenten accountancy deeltijd in overleg bij de HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM, laptop

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Deeltijd Bachelor opleiding

Met Finance & Control word je een belangrijke sparringpartner voor het management bij financiële beslissingen. Je overziet geldstromen in de organisatie, maakt slimme analyses waarmee het management de koers kan bepalen en controleert processen. Klaar voor een carrièresprong?

526759 studenten Ad accountancy deeltijd in overleg bij de HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM, laptop

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

Studieprogramma Associate degree Accountancy duaal

526757 studenten Ad accountancy deeltijd in overleg bij de HAN Arnhem, finance, financieel, AFEM, laptop