Associate degree Accountancy Duaal

docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 16nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2023

Wil jij graag werken in de accountancy? Ondernemers administratief ondersteunen? Fiscaal advies geven? En leer jij graag praktijkgericht? Haal in 2 jaar een hbo-diploma in de Accountancy. Wat je leert pas je direct toe in de praktijk.

Waarom associate degree Accountancy aan de HAN?

Dé plek voor Futureproof Financials!

Duurzaamheid heeft de toekomst. Jij kijkt dus verder dan financiële cijfers alleen. In je opleiding bereiden we je optimaal voor op de nieuwe rol van financials. Naar jouw up-to-date kennis is veel vraag!

400924 AFEM, futureproof financial, financiele opleidingen, 1.4 mb

In 2-jaar een diploma op hbo-niveau

In deze opleiding leer je heel praktijkgericht. Wat je leert pas je direct toe op je werkplek. Na 2 jaar heb jij een diploma op hbo-niveau.

docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy

In stappen je bachelordiploma halen

Als je dat wilt, kun je met je diploma straks doorstromen naar het 3e jaar van de bacheloropleiding Accountancy bij de HAN.

Geld verdienen en studeren tegelijk

Jij hebt straks je diploma én 2 jaar werkervaring op je cv staan. Dat maakt je extra waardevol voor werkgevers. Passende werkplek nodig? Han Employment helpt je.

Veel begeleiding

Je hebt klassikaal les en leert dus ook veel van je medestudenten. Hoe combineer je werk en privé? Hoe ziet je studieplan eruit? Je studieadviseur helpt je daarbij.

en-student-gesprek-overleg

Snel naar hbo-niveauWat kun je worden met Ad Accountancy duaal?

De opleiding sluit heel goed aan op de arbeidsmarkt. Er is een tekort aan assistent-accountants. Je kunt overal aan de slag. Bij zowel accountantskantoren als administratiekantoren. Met een duale opleiding werk en studeer je tegelijk. Straks heb je dus niet alleen een erkend hbo-diploma, maar ook nog eens 2 jaar relevante werkervaring op je cv staan.

Vaardigheden

Dit ga je leren:

 • jaarrekening samenstellen
 • fiscale aangiftes verzorgen
 • professioneel communiceren en adviseren
 • administraties inrichten en verzorgen

Beroepen

Vooral bij accountantskantoren is veel vraag naar assistent-accountants, die nét wat meer in hun mars hebben dan medewerkers met alleen een mbo-diploma. Na jouw opleiding kun je aan de slag als:

 • financieel-administratief medewerker
 • assistent-accountant

Volop baankansenWat is jouw toekomst na Ad Accountancy?

Voor accountants is de arbeidsmarkt gunstig. Vooral met een hbo-diploma heb je veel kans op een baan. Werkgevers geven aan dat ze een tekort hebben aan assistent-accountants. Zeker ook in de regio Arnhem-Nijmegen.

17.900accountancy vacatures in 2022
14%meer vacatures in 2018 t.o.v. 2017
45%van de boekhouders heeft een hbo- of wo-diploma
5.830vacatures in Arnhem/Nijmegen in 2018  

Studenten die je voor gingenWaarom gekozen voor Ad Accountancy?

Regel een adviesgesprek

Twijfel je nog? Sluit je vooropleiding voldoende aan? Zijn er misschien vrijstellingen voor jou? De HAN studieadviseur helpt je graag. Maak een afspraak. Dat kan op de campus van de HAN, maar ook telefonisch of online via Teams.

Voortgangsgesprek, sollicitatie bedrijf en student, FEM Employment

Open Avond 16 novemberOntmoet je nieuwe netwerk!

Waarom kiezen voor de opleiding associate degree Accountancy bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Dit begint al op de Open Avond, waar je studenten en werkgevers kunt ontmoeten. Een extra reden om naar de volgende Open Avond te komen op woensdag 16 november 2022.

317759 Low Resolution, Klas met deeltijd en duale studenten bij de HAN University of Applied Sciences studierichting Financien en Rechten op LvS10.

HAN Employment helpt je!Passende werkplek nodig?

Voor de opleiding Ad Accountancy duaal moet je de inhoud in de praktijk kunnen brengen. Bij de start heb jij een baan van minimaal 20 uur nodig bij een accountants- of administratiekantoor. Je sluit een onderwijsovereenkomst af met een werkgever. Heb je nog geen baan of geschikt werkplek? Geen probleem. HAN Employment kent veel werkgevers in het MKB die een werkplek aanbieden, zeker nu. We brengen je graag met hen in contact. 

Voortgangsgesprek, FEM Employment

Wat is een associate degree?

De associate degree (Ad) Accountancy is geschikt voor iedereen die zich in korte tijd wil specialiseren in financiële administratie en fiscale regelgeving. De opleiding duurt 2 jaar. Met je diploma kun je in een functie op hbo-niveau gaan werken. Met je diploma mag je ook doorstromen naar het 3e jaar van de bacheloropleiding Accountancy. In 2 jaar haal jij dan je bachelordiploma.  

hoorcollege, instituut finance and management, FEM

Kies je studievorm Past Ad Accountancy duaal bij jou?

Bij de Associate degree Accountancy duaal ga je 2 dagen in de week naar school en werk je 20 uur per week. Ideaal als je nog geen of weinig werkervaring hebt en nog recht hebt op studiefinanciering. Je sluit een onderwijsovereenkomst af met je werkgever en de HAN en ontvangt naast studiefinanciering een salaris. Maar er zijn ook andere mogelijkheden:

Anderen bekeken ook

Accountancy

Duaal Bachelor Opleiding

Wil jij ondernemers adviseren en begeleiden bij de groei van hun onderneming? Werk je graag met cijfers en ben je geïnteresseerd in wet- en regelgeving? Wil je leren én direct veel werkervaring opdoen? Kies dan voor de bacheloropleiding Accountancy duaal.

eceonomie-management-recht

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Deeltijd Bachelor opleiding

Met Finance & Control word je een belangrijke sparringpartner voor het management bij financiële beslissingen. Je overziet geldstromen in de organisatie, maakt slimme analyses waarmee het management de koers kan bepalen en controleert processen. Klaar voor een carrièresprong?

lessituatie klaslokaal studenten, FEM Commerciele Economie

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

De opbouw van Associate degree Accountancy duaal

Hoe ziet je opleiding eruit?

studeren aan de HAN, FEM commerciele economie, accountancy