Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00

Jouw toekomst met Accountancy duaal

Na 4 jaar heb je je hbo-diploma op zak én 4 jaar werkervaring! Met je kennis en ervaring ben je heel waardevol voor je werkgever. Heb je de smaak te pakken? Studeer dan door voor (AA) accountant administratieconsulent of (RA) registeraccountant.

zakelijk

Beroepen

Als Bachelor of Economics ben je al aardig thuis in de 4 beroepstaken van een accountant: controles, rapportages, adviezen en belastingzaken. De titel AA of RA krijg je als je doorstudeert aan een accountant opleiding en genoeg praktijkervaring opdoet.

 • Assistent accountant in de samenstelpraktijk

  Een functie waarin je vooral voor het MKB werkt. Je bent verantwoordelijk voor de administratie en je stelt de jaarrekening op. Je doet de belastingaangifte en geeft fiscale adviezen. Voor MKB-ers zijn administratieve zaken vaak lastig: als assistent accountant ben je voor hen je gewicht in goud waard!

 • Assistent accountant in de controlepraktijk

  Je vervult een controlerende taak. Je controleert de jaarrekeningen en administraties van klanten op basis van de boekhouding. Je hebt een onafhankelijke rol in het controle proces. 

 • Assistent-controller

  Als assistent-controller werk je in het bedrijfsleven. Jij bent de financiële sparring partner van een organisatie. De financiële 'backbone' van de organisatie is in jouw handen. Je controleert, rapporteert en je geeft advies aan de directie.

Volop baankansen en een goed salarisDe toekomst van accountancy

Voor accountants is de arbeidsmarkt gunstig. Vooral met een hbo- of wo-diploma heb je veel kans op een baan. Werkgevers geven aan dat ze een tekort hebben aan assistent-accountants, AA-accountants en registeraccountants. Zeker ook in de regio Arnhem-Nijmegen.

5.830vacatures in Arnhem/Nijmegen in 2018  
14%meer vacatures in 2018 t.o.v. 2017
17.900accountancy vacatures in 2022
45%van de boekhouders heeft een hbo- of wo-diploma

Futureproof Financials hard nodig!

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Verder kijken dan winst alleen. Steeds meer bedrijven rapporteren niet alleen over financiën, maar ook over hun milieu- en sociale impact. Dat vraagt een veel ruimere blik dan cijfers alleen. Financials gaan een belangrijke rol spelen in dit nieuw economisch denken. Jij dus ook!

Wij leggen in je opleiding daarom extra nadruk op het denken in meervoudige waardecreatie. Zo kun jij je straks onderscheiden als Futureproof Financial!

 

Futureproof Financial bij de HAN

Doorstuderen

Als zelfstandig accountant aan de slag? Dat kan als je nog even doorstudeert: aan de HAN of aan een universiteit.

 • Post-hbo AA Accountancy MKB (2 jaar)

  Een opleiding 'nieuwe' stijl die perfect is afgestemd op de praktijk. Met deze deeltijdstudie kun je in 2 jaar de AA titel bemachtigen.

 • Registeraccountant (RA)

  Deze titel krijg je als je een universitaire studie oppakt. Je werkt en studeert dan tegelijkertijd. Je bent zo'n 3,5 jaar bezig. Als je klaar bent, mag je als RA inschrijven in het accountantsregister.

 • Post-hbo AA MKB Theorie en Praktijk (3 jaar)

  Wil jij je AA-titel halen? Dan heb je een theoretisch getuigschrift én een afgerond praktijkdeel nodig. In deze unieke, relatief nieuwe opleiding volg je theorie en praktijk geïntegreerd en wordt je optimaal begeleid bij de verplichte praktijkopdrachten. 

Volgende paginaPraktische info Accountancy duaal

Alles wat je wilt weten als je wilt beginnen met Accountancy duaal.

docent klas studenten klaslokaal lessituatie, FEM commerciele economie, accountancy