Wouter Sluis-Thiescheffer

Lectoraat Media Design

Wouter is expert in UX-onderzoeksmethoden, playful media en conceptontwikkeling. Hij werkte met uiteenlopende gebruikersgroepen en leidde internationale UX-onderzoeken met o.a. Elsevier, Randstad, Philips en KPN. Hij heeft als ontwerper-onderzoeker gewerkt aan innovaties in de gezondheidszorg.

2fb64a62-0cf8-11ee-838c-02565807075b Portretfoto lector Wouter Sluis-Thiescheffer

Binnen het vakgebied Media Design wordt de komende jaren een groot beroep gedaan op creatieve vaardigheden. Het World Economic Forum voorspelt dat in 2030 creativiteit als probleem oplossend vermogen zelfs in de top 3 van belangrijkste vaardigheden staat. Die creatieve vaardigheden zijn nodig voor het ontwerpen van betekenisvolle toepassingen met intelligente technologie, zoals AI en big data. Toepassingen waarin de menselijke maat centraal staat.

Het lectoraat Media Design werkt nauw samen met het lectoraat Inclusive Digital Design & Engineering, met docent-onderzoekers, studenten en werkveldpartners. We ontwerpen innovatieve apps, websites, games en robots die onze rechten als mens respecteren, ons gezond houden en ons leven een stuk makkelijker maken. We werken structureel samen aan de toekomst met de gemeente Arnhem en Alliander en breiden ons netwerk actief uit.

Over Wouter

Expertises:

 • Creative Intelligence
 • Media Design
 • Playful and Persuasive Design
 • UX Research

Het lectoraat Media Design

Nieuwe toepassingen werken alleen goed als de menselijke maat centraal staat tijdens het ontwerpen. In het lectoraat werken we aan een digitale wereld voor en met eind-gebruikers. Hoe maken we nieuwe toepassingen die begrijpelijk, prettig en betekenisvol zijn? Die vragen staan centraal in ons onderzoek.

247697 studenten doen onderzoek met VR-bril, beeldscherm en fiets

Kennispartners en netwerken

Wouter werkt met deze kennispartners en netwerken samen:

 • Gemeente Arnhem

  Arnhem is een creatieve, inspirerende en groene stad. U vindt er veel innovatieve bedrijven op het gebied van energie, mode, design en cultuur. Het is een stad vol dynamiek en evenementen. 

 • Alliander

  Alliander geeft vorm aan de energietoekomst van Nederland. Zij staan voor een energievoorziening die iedereen onder gelijke condities toegang geeft tot betrouwbare, betaalbare en duurzame energie. 

 • CHI Nederland

  CHI Nederland (CHI NL) richt zich op het verbinden, ondersteunen en vertegenwoordigen van de Human-Computer Interaction (HCI) community in Nederland.

 • Gebruiker Centraal

  Gebruiker Centraal is een community voor professionals die werken aan de gebruiksvriendelijke en inclusieve (online) dienstverlening en communicatie van de overheid.

 • Designing for Children's rights

  Designing for Children's Rights is een wereldwijde non-profitorganisatie die de Designing for Children's Rights Guide ondersteunt die kinderrechten integreert in het ontwerp, de bedrijfsvoering en de ontwikkeling van producten en diensten over de hele wereld.

Nevenwerkzaamheden

Op het moment vervul ik de volgende redactionele en bestuurlijke taken:

 • Board-member van Local Chapters. 
 • International Association for Designing for Children’s Rights
 • Gerrit van der Veer afstudeerprijs voor beste afstudeerwerk voor Gebruiker-Systeem Interaction.
Blijf op de hoogte
 

Met de digitale nieuwsbrief IT en Mediadesign blijf je op de hoogte van nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en onderwijs in de academie.