Jan Pieter Teunisse

Tijdens het onderzoek altijd voor ogen houden hoe je de uitkomsten kunt implementeren in behandelingen. Dat vind ik belangrijk. Daarom werk ik het liefst zo dicht mogelijk op de werkvloer.


Mijn fascinatie voor de problematiek rondom autisme ontstond tijdens mijn promotieonderzoek. Ik nam testen af bij mensen met autisme. Mijn eerste contact was een volwassen, goed opgeleide man met een hoog IQ. Toen ik de test wilde uitleggen vroeg hij me buiten zijn gezichtsveld te gaan staan. Hij kon de instructie alleen begrijpen als hij mijn stem hoorde zonder daar een gezicht bij te zien. Zo’n voorbeeld leer je niet in de literatuur. De praktijk is elke keer weer anders, en dat maakt het zo boeiend.  

256238 Portretfoto van lector Jan-Pieter Teunisse van Volwaardig Leven met Autisme

Over Jan Pieter

Expertises:

  • Cognitieve neuropsychologie 

  • Neuropsychologie 

  • Autisme 

LectoraatVolwaardig Leven met Autisme

Wij willen bijdragen aan de professionalisering van onderwijs en kennis op het gebied van hulpverlening aan normaalbegaafde mensen met autisme. Daarbij gaat ons lectoraat uit van een levensloopvisie op autisme. 

 

groep volwassenen die elkaars hand kruiselings vasthouden

Artikelen

Unieke samenwerking HAN-lectoraat met Karakter, Dimence en dr. Leo Kannerhuis rondom nieuwe netwerkvisieEen vernieuwende kijk op autisme: uitgaan van betekenisvol leven
groep volwassenen die elkaars hand kruiselings vasthouden

Projecten

Beter Leren door Beter Slapen 

Slaapproblemen zijn een van de meest voorkomende bijkomende klinische aandoeningen bij autisme. Hoe kunnen leerkrachten in het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) bijdragen aan het verminderen van slaapproblemen bij leerlingen met autisme? Dat is de centrale vraag bij dit project.

jongen in klaslokaal gooit papieren weg uit frustratie

Design Your Life 

In hoeverre versterkt technologie de zelfredzaamheid en eigen regie van jongeren met autisme? Dit zodat ze zo zelfstandig mogelijk kunnen leven? In dit project werken cliënten, begeleiders en aanbieders van ondersteunende technologie samen voor een optimale inzet van technologie voor deze doelgroep.

communication multimedia design fotoshoot camera

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties vanuit het lectoraat. Bekijk het overzicht van de publicaties.

Studenten studeren in studiecentrum en maakt notitie, van bovenaf

Kennispartners en netwerken

Ik werk vanuit het lectoraat samen met verschillende kennispartners en netwerken.

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Wat speelt er bij dit lectoraat en de andere lectoraten van HAN SOCIAAL van de Academie Mens en Maatschappij? De nieuwsbrief wordt 3 maal per jaar verzonden en geeft je bronnen voor sociale inspiratie.

student leest document