“Het boek geeft een inkijkje in mijn leven met autisme”

Moniek van der Meij is medewerker met ervaringskennis bij de HAN én heeft autisme. “Met vallen en opstaan, en de nodige tegenslagen, ben ik geworden wie ik nu ben.” Haar ervaringen, belevenissen en nieuwe inzichten over (haar) autisme, deelt ze in het boek 'Touren door een bijzondere wereld'.

421e0660-dd20-11ee-a3a9-89ace6cfcaeb illustratie van vrouw die fietst langs gebouwen

Leven met autisme

“Na meer dan 2 jaar hard werken en flink schrijven is mijn boek eindelijk af! Ik ben heel trots op het resultaat”, vertelt Moniek van der Meij, werkzaam bij het lectoraat Volwaardig Leven met Autisme. In het boek 'Touren door een bijzondere wereld - een inkijk in mijn leven met autisme' vertelt Moniek hoe ze geworden is wie ze nu is. Hoe ze steeds beter leerde omgaan met haar autisme, wat het voor haar betekent, welke belemmeringen ze tegenkomt en welke vooroordelen ze ziet. Thema’s als school, werk en sociale interacties komen aan bod. Kortom: een inkijkje in Monieks leven met autisme. 

Download het boek
 

Inzichten

Op 7 maart presenteert Moniek haar werk op de HAN. “Ik hoop dat, na het lezen van dit boek, mensen meer inzicht kregen in het leven van 1 persoon met autisme.” Ze zegt duidelijk 1 persoon, want “het volgende verhaal dat je leest of hoort van iemand met autisme kan weer heel anders zijn!” Interessante toevoeging is dat bij elk hoofdstuk iemand uit Monieks omgeving reageert op dit deel. 

Moniek van der Meij, ondersteuner van de HAN staat lachend op de foto. Ze heeft kort donkerblond haar dat sluik langs haar oren vallen. Ze draagt een gestreepte col met een donker colbert erover.