Onderzoek

Voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek zoeken we nadrukkelijk de samenwerking in netwerken van (mkb-)bedrijven en kennisinstellingen. Vragen vanuit de praktijk en het ontwikkelen van nieuwe kennis zijn hierbij leidend.

smart industry deeltijd fabriek

Raak augmented reality in assemblageprocessen

In dit onderzoek zoeken we een antwoord op de vraag hoe bedrijven de snel ontwikkelende Augmented Reality technologie concreet kunnen toepassen in de assemblageproces.

smart industry deeltijd fabriek

Lean 4.0

In dit meerjarige internationale project onderzoeken we hoe Smart technologie en Lean productie elkaar versterken. Leren tussen en met bedrijven en onderzoeksinstellingen staat hier centraal waarbij we praktijkonderzoek en verbeteren continu uitvoeren.

null

Towards the digital factory

Het HAN Lean-QRM Centrum onderzoekt hoe we met de inzet van nieuwe digitale middelen kortere en betrouwbare productiedoorlooptijden kunnen realiseren. Het onderzoek richt zich op de planning en besturing van high variety low volume (HVLV) productieprocessen.

smart industry deeltijd fabriek

Onderzoeksthema’s van ons lectoraat

Voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek zoeken we nadrukkelijk de samenwerking in netwerken van (mkb-)bedrijven en kennisinstellingen. Vragen vanuit de praktijk en het ontwikkelen van nieuwe kennis zijn hierbij leidend.  

 

Ons onderzoek concentreert zich op de volgende thema's:  

  • Smart factory: Lean in combinatie met effectief gebruik van digitalisering en automatisering (bv augmented reality, digital twins etc). 

  • Lean product development: toepassing van Lean in productontwikkeling, door o.a. modulaire productopbouw, toepassing van agile en scrum.

  • Leren en veranderen: effectief organiseren van Lean, QRM en continu verbeteren binnen organisaties. 

 

Contact over ons onderzoek
Heb je een specifieke vraag die gekoppeld is aan onze onderzoeksthema's? We kijken graag samen wat we hierin kunnen betekenen. 

Kennispartners en netwerken

Het HAN Lean-QRM Centrum werkt nauw samen met diverse kennispartners en ontwikkelt samen met het bedrijfsleven kennis rond Lean en QRM. Op dit moment hebben zich circa 70 bedrijven en instellingen via actief partnerschap aan ons verbonden.

SamenwerkingsverbandTechnologie en Samenleving

Internationale concurrentie, hoogwaardige technologie en eisen op het gebied van duurzaamheid speelt een steeds grotere rol voor bedrijven. Ze streven dus naar innovatieve, efficiënte en effectieve producten en diensten. Samenwerkingsverband Technologie en Samenleving werkt aan ondersteunende en innovatieve onderzoeksprojecten voor het werkveld. Samen met het onderwijs. We dragen bij aan de kwaliteit van het onderwijs, de innovatieve kracht van de beroepspraktijk én een duurzame samenleving.

gang d-vleugel social work met roltrap

HAN Lean-QRM Centrum

Het HAN Lean-QRM Centrum (HLQC) is hét kenniscentrum op het gebied van Lean en QRM (in de regio). Het HLQC werkt nauw samen met diverse kennispartners en ontwikkelt samen met het bedrijfsleven kennis rond Lean en QRM.  

Jannes en Vincent samen voor flipover