Lectoraat Lean / World Class Performance

overleg man/vrouw voor wand met post-its

Ons Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum is het kenniscentrum voor het slim organiseren en continu verbeteren van productontwikkeling, smart produceren, veranderen en leren. We voeren hiervoor praktijkgericht onderzoek uit.

We stimuleren de ontwikkeling, overdracht en circulatie van kennis. Dit doen we via praktijkgericht onderzoek naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen en het toepassen van Lean, QRM en Smart technologie binnen productdesign en manufacturing. Zo laten we onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven beter op elkaar aansluiten. En profiteren bedrijven en studenten steeds van de nieuwste kennis.  

Expertises

 • Flexibele productieautomatisering

 • Hergroeperen van mensen en machines  

 • Planning en besturing 

 • Modulair herontwerp/innovatie van productportfolio’s 

 • Integreren van continue verbeteringen in de bedrijfsvoering 

 • Smart Lean 

 • Lean in hoger onderwijs 

 • Lean (high variety/low volume)

 • Lean productontwikkeling 
 • Onderzoek

  Voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek zoeken we de samenwerking in netwerken van (mkb-)bedrijven en kennisinstellingen. Vragen vanuit de praktijk en het ontwikkelen van nieuwe kennis zijn hierbij leidend.  
 • Onze kennis

  De resultaten van ons praktijkgerichte onderzoek krijgen pas echt waarde als we ze delen met onderwijs en praktijk. Dat doen we door masterclasses, workshops, symposia en conferenties te organiseren en via onze publicaties. 
 • Ons onderwijs

  We zijn betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van onderwijs op onderwerpen die gekoppeld zijn aan onze onderzoeksthema's. Het niveau varieert van een tweedaagse Lean-QRM Yellow Belt training (binnen opleidingen en bij bedrijven) tot onze minor Lean en verschillende master modules.

WebinarDigital modelling/shadowing bij planning & besturing

In deze webinar nemen we u mee in een voorbeeld van een pilot simulatiemodel dat gebruikt wordt in de ondersteuning van de planning en besturing.

We kijken:

 • naar de data die nodig is om dit model te voeden;
 • hoe in dit model AI-technieken ondersteunen bij de afwegingen tussen lokale optimalisaties (materiaalefficientie, omstelefficientie) en globale optimalisatie (doorlooptijdverkorting en stabilisering).
smart industry deeltijd fabriek

Nieuws

Onze lectoren

LectorJannes Slomp

Mijn missie? Het ontwikkelen en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek. Waarin hbo-studenten, -docenten, onderzoekers én mensen uit het bedrijfsleven participeren. Iwil bijdragen aan verbeteringen binnen en tussen bedrijven.  

Profielfoto Jannes Slomp

LectorVincent Wiegel

Het kan altijd beter, dat is mijn motto. Op dit moment richt ik me op de toepassing van Lean in combinatie met smarttechnologieën. Denk aan Robotica en Machine Learning.  

Lector Lean Vincent Wiegel voor groep

Maak kennis Team

Het HAN Lean-QRM Centrum is direct gelieerd aan het Lectoraat Lean / World Class Performance van de HAN. Lectoren en medewerkers voeren praktijkgericht onderzoek uit vanuit verschillende disciplines. Maak kennis met het team.

AcademieEngineering en Automotive

In de Academie Engineering en Automotive bieden we onderwijs op het gebied van duurzame energie, de energietransitie, lean, duurzame mobiliteit en autonoom vervoer. En onderzoeken we actuele, maatschappelijke vraagstukken.

studenten bekijken robot

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons onderzoek, onderwijs, publicaties en kennissessies en ontvang onze maandelijkse update.