Vincent Wiegel

Het kan altijd beter, dat is mijn motto. Op dit moment richt ik me op de toepassing van Lean in combinatie met smarttechnologieën. Denk aan Robotica en Machine Learning.

387446 Productievloer in fabriek met robots

Als econoom en filosoof wil ik bedrijven stimuleren om Lean-vermogen te ontwikkelen en zich daarmee continu te verbeteren. Ik help organisaties in allerlei soorten en maten, bijvoorbeeld organisaties in de financiële dienstverlening of gezondheidszorg bijvoorbeeld, organisaties die fast moving consumer goods produceren, in de maakindustrie zitten of juist in het onderwijs. Mijn ervaring met het toepassen van Lean gaat van de werkvloer tot directieniveau, en van het mkb tot multinationals. 

404938 Portretfoto Vincent Wiegel

Over Vincent

Expertises:

  • Smart Lean
  • Lean in hoge onderwijs
  • Lean (high variety/low volume) in de gezondheidszorg
  • Lean non-manufacturing
  • Lean productontwikkeling

LECTORAAT LEAN/ HAN LEAN-QRM CENTRUM

Ons Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum is het kenniscentrum voor het slim organiseren en continu verbeteren van productontwikkeling, smart produceren, veranderen en leren. We voeren hiervoor praktijkgericht onderzoek uit. 

Jannes en Vincent samen voor flipover

Nieuws

243765 Foto van verhuizing voor mondial movers
352300 Carolien Kattenbelt en Jan Geurts van Kessel

Artikelen

Nieuwe inzichten voor deelnemers

Pieken en dalen in klantvraag opsporen tijdens workshop Demand Analyse

In twee workshops op 10 en 24 maart gingen deelnemers van in totaal 4 bedrijven zelf aan de slag met het uitvoeren van een demand analyse op hun eigen data. De workshops leverden op diverse punten verrassende inzichten op voor de deelnemers.

HAN Redactie
387446 Productievloer in fabriek met robots
Smart U-Shaped assembly cell

Informatie stroomlijnen in de USAC

Dit artikel gaat in op het nut van een goede informatiearchitectuur. Informatiearchitectuur is niet alleen iets voor IT, maar ook heel relevant voor de operations manager bij het implementeren van smart technologieën.

HAN Redactie
389735 Man / student werkt met AR bril op. Virtual reality in een productieomgeving
Experimenten, samen met bedrijven

De Smart U-Shaped Assembly Cell (USAC) op de HAN krijgt vorm!

We bouwen op de HAN samen met bedrijven en studenten een Smart U-Shaped Assembly Cell. Deze cell helpt mensen met behulp van verschillende smart technologieën in het uitvoerende werk.

HAN Redactie
32067 Jannes en Vincent samen voor gebouw engineering
Onderzoek

HAN bouwt Smart U-shaped Assembly Cell als leer- en probeeromgeving

De Academie Engineering en Automotive van de Hogeschool van Arnhem en bouwt samen met bedrijven en studenten een Smart U-Shaped Assembly Cell (USAC). Ons doel is om een leer- en probeeromgeving te maken voor bedrijven, studenten en onderzoekers waarin smart technologieën worden uitgeprobeerd.

HAN Redactie
355859 Figuur bij artikel U-shaped cell
Digital Factory

Verheij Metaal in digital factory-onderzoeksproject

Mkb-bedrijven kunnen hun slag slaan met digitalisering. Een van hen is Verheij Metaal, een plaatbewerkingsbedrijf uit de Achterhoek. Studenten en onderzoekers helpen het bedrijf met een digitale simulatie en organisatie voor het productieproces.

Miranda Florussen
Profielfoto Gerlinde Oversluizen

Projecten

Integraal Robotiseren

Met dit onderzoek willen we de volgende praktijkvraag beantwoorden: Welke kansen bieden robottechnologieën gezien de uitdagingen door krapte op de arbeidsmarkt en de snel veranderende, variabele klantvraag?

389737 Medewerker werkt op tablet met robots / robotics

Mens-robot samenwerking

De onderzoeksvraag die wij met dit onderzoek willen beantwoorden is: Hoe kunnen robotarmen effectief worden ingezet in productie van wisselende kleine series.

234465 null

Raak augmented reality in assemblageprocessen

In dit onderzoek zoeken we een antwoord op de vraag hoe bedrijven de snel ontwikkelende Augmented Reality technologie concreet kunnen toepassen in de assemblageproces.

smart industry deeltijd fabriek

Lean 4.0

In dit meerjarige internationale project onderzoeken we hoe Smart technologie en Lean productie elkaar versterken. Leren tussen en met bedrijven en onderzoeksinstellingen staat hier centraal waarbij we praktijkonderzoek en verbeteren continu uitvoeren.

null

Towards the digital factory

Het HAN Lean-QRM Centrum onderzoekt hoe we met de inzet van nieuwe digitale middelen kortere en betrouwbare productiedoorlooptijden kunnen realiseren. Het onderzoek richt zich op de planning en besturing van high variety low volume (HVLV) productieprocessen.

smart industry deeltijd fabriek

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Vincent Wiegel met betrekking tot zijn onderzoeken binnen het Lectoraat Lean / HAN Lean-QRM Centrum. Een overzicht van alle publicaties vind je hier.

Student Rosa Brugts met kind van Richard Sleegers

Kennispartners en netwerken

Wil je als mkb-er je processen optimaliseren en Smart technologieën integreren? Fouten minimaliseren en sneller reageren op klantvragen? Wij doen samen met onze partners onderzoek naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen en het toepassen van Lean, QRM en Smart technologie binnen productdesign en manufacturing. Inmiddels kiezen ruim 70 bedrijven voor een partnerschap met het HAN Lean-QRM Centrum. Het actuele overzicht van deze partnerbedrijven vindt u op de website van het HAN Lean-QRM Centrum.

Blijf op de hoogteAbonneer op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons onderzoek, onderwijs, publicaties en kennissessies en ontvang onze maandelijkse update.

Aandacht voor posterpresentatie tijdens Lean Event