Associate Lectoraat Sustainable Finance & Tax

twee handen met wereldbol en glas met geld en-plant

Ondernemend Nederland staat voor een belangrijke opgave: sustainable (duurzaam) worden en blijven. Welke invloed hebben financieel specialisten op deze transitie? Hoe kunnen zij de transitie aanjagen? En hoe duurzaam is het businessmodel van deze financieel adviseurs zelf?

Meervoudige waarde voor klanten

Ons associate lectoraat Sustainable Finance & Tax richt zich op kennisontwikkeling door middel van onderzoek. Kennis ten behoeve van financieel adviseurs voor het MKB van de toekomst. Onze focus ligt hierbij op belastingadviseurs, assurantieadviseurs, accountants en financieel planners.

Deze adviseurs hebben bestaansrecht als ze meervoudige waarde toevoegen voor hun klanten. MKB-ers hebben te maken met veel en impactvolle ontwikkelingen. Denk aan vraagstukken rond verduurzaming, digitalisering, arbeidsmarkt en innovatie. Dat vraagt om goede financiële begeleiding van een adviseur waar je op kunt vertrouwen. 

 • Onderzoek

  We helpen de financiële adviesmarkt en de bedrijven die zij adviseren op weg naar sustainable ondernemerschap. We voeren daarvoor toekomstgericht en toegepast onderzoek uit. De kennis die we ontwikkelen brengen we in het onderwijs voor financieel adviseurs van de toekomst in. 

Expertises

 • Financieel adviesmarkt

 • Waarde van advies

 • Zorgambitie

 • MKB-advisering

 • Sociaalwetenschappelijke en bedrijfseconomische kennis

 • Onderzoek

 • Meervoudige waardecreatie

 • Sustainable finance & tax

Associate lectorFred de Jong

"De maatschappelijke rol van de financieel adviseur gaat mij aan het hart. Sterker nog: ik zie ook juist daar de toekomst, het bestaansrecht van de bedrijfstak. Als we kijken naar het MKB, dan zien we dat daar geleidelijk het bewustzijn ontstaat: als ik toekomstbestendig wil ondernemen, dan kan het niet meer zijn dat ik winst maak ten koste van het milieu of ten koste van mensen die betrokken zijn bij de productie. Dan komt de vraag: hoe dan wel? Hoe doe ik op basis van ‘meer waarden dan alleen de financiële’ mijn investeringen, hoe komt het risicomanagement eruit te zien, kortom: hoe ziet mijn nieuwe businessmodel eruit?"

Fred de Jong ass lector

Lectoraten in het financieel economisch domein

Het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax valt, samen met het associate lectoraat Financial Ethics, onder het lectoraat Financial Control.

Meer leren over dit onderwerp

Accountancy

Voltijd Bachelor

Controleer jij straks de jaarrekeningen van internationale bedrijven? Of kruip je in de rol als financieel adviseur bij kleinere ondernemingen? Met de bacheloropleiding Accountancy kan het!

hoorcollege, instituut finance and management, FEM

Finance & Control (Bedrijfseconomie)

Voltijd Bachelor

Graag met cijfers bezig? Als bedrijfseconoom ben je een de spin in het financiële van een organisatie. Je stelt budgetten op en let erop dat deze niet worden overschreden.

studeren docent ifm finance & control

Finance, Tax and Advice

Voltijd Bachelor

Je leert alles over het geven van gedegen en integer financieel en/of fiscaal advies. Je bouwt aan een flinke basiskennis en er is veel aandacht voor adviesvaardigheid en klantgerichtheid.

basecamp

AcademieFinancieel Economisch Management

In de Academie Financieel Economisch Management werken we vanuit de driehoek onderwijs – onderzoek – werkveld aan talentontwikkeling en ontplooiing van studenten en cursisten in het financieel-economisch domein, zodat zij een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan welvaart en welzijn. We dagen ze uit om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste professionals, die willen blijven leren.

lessituatie klaslokaal studenten, FEM Commerciele Economie

Blijf op de hoogte Abonneer op onze nieuwsbrief

Het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax heeft een nauwe samenwerking met het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie (CMW). Schrijf je in op de maandelijkse CMW nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen van het associate lectoraat.