Fred de Jong

Het MKB staat voor de enorme uitdaging om meer sustainable (duurzaam) te ondernemen, zodat volgende generaties opgroeien in een goede leefomgeving en een eerlijke wereld. Juist op het gebied van duurzaamheid spelen financieel adviseurs spelen een belangrijke rol.

twee handen met wereldbol en glas met geld en-plant

Vanuit mijn sociaalwetenschappelijke achtergrond heb ik hart voor een samenleving waarin ondernemers de transitie naar sustainable ondernemerschap maken. Financieel adviseurs kunnen daarbij een centrale rol spelen. Ook het businessmodel van de adviseur zélf moet sustainable zijn.  

Ik promoveerde op het onderwerp ‘het functioneren van financieel adviseurs’ en zoek nu de verbinding met mensen en organisaties. Samen met het werkveld, studenten en docenten jaag ik de transitie naar een duurzame financiële adviesmarkt aan. Naast mijn functie als associate lector heb ik een eigen adviesbureau. 

associate lector Fred de Jong

Over Fred

Expertises

  • Financiële adviesmarkt 
  • Waarde van advies 
  • Zorgambitie 
  • MKB-advisering
  • Sociaalwetenschappelijke en bedrijfseconomische kennis 
  • Onderzoek 
  • Meervoudige waardecreatie 
  • Sustainable Finance & Tax

Fred de Jong

Het associate lectoraat sustainable finance & tax

We helpen de financiële adviesmarkt en de bedrijven die zij adviseren op weg naar sustainable ondernemerschap. We voeren daarvoor toekomstgericht en toegepast onderzoek uit. De kennis die we ontwikkelen brengen we in het onderwijs voor financieel adviseurs van de toekomst in. 

Nieuws

De maatschappelijke rol van de financieel adviseur

Fred de Jong vertelt over zijn start als associate lector Sustainble Finance & Tax bij de HAN.

Fred de Jong ass lector

Sustainable financieel advies: meervoudige waarde

Sustainable financieel advies: het creëren van meervoudige waarde voor klanten draagt bij aan het bestaansrecht van financieel adviseurs.

handen met documenten

Publicaties

Er verschijnen regelmatig publicaties van Fred de Jong met betrekking tot zijn onderzoeken rondom het onderwerp sustainable finance & tax. Een overzicht van alle publicaties is te vinden via onderstaande button.

twee docenten vergaderen met laptop

Blijf op de hoogteAbonneer op onze nieuwsbrief

Het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax heeft een nauwe samenwerking met het HAN Centrum Meervoudige Waardecreatie (CMW). Schrijf je in op de maandelijkse CMW nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen van het associate lectoraat.