Resultaten

Ons lectoraat initieert en werkt mee aan praktijkgericht(e) onderzoek en projecten. We delen graag informatie en (tussentijdse) resultaten hiervan.

twee handen met wereldbol en glas met geld en-plant

Producten en publicaties zijn beschikbaar voor iedereen op onze site. Organisaties, managers, beleidsmedewerkers of opleiders kunnen deze gebruiken. Dit uiteraard met in achtneming van de creative commons licentie: met naamsversmelding en niet commercieel.

Lezen

Financieel Advieswiel

Tijdens het symposium van het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax in mei 2022 presenteerde Fred de Jong een nieuw model om financieel en fiscaal adviseurs te helpen duurzaamheidsadvies concreet te maken. Het Financieel Advieswiel MKB biedt de adviseur inzicht om hun mkb-klanten te helpen verduurzamen. Daarbij moet ook worden gedacht aan sociale leefbaarheid, gezondheid en economische groei. In het magazine InFinance verscheen hierover een artikel.

Publicatie Naar meervoudige waarde van financieel en fiscaal advies

Kunnen fiscaal en financieel adviseurs de helden worden van het mkb? "Ja, dat kunnen ze!", zegt dr. Fred de Jong op 16 mei 2022. Als ze duurzaamheid omarmen en met meervoudige waarde aan de slag gaan. Dit was de boodschap van associate lector dr. Fred de Jong tijdens het HAN-symposium ‘Naar meervoudige waarde van financieel en fiscaal advies’.

452845 Model waarde van advies van het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax.

Onderzoekspaper Sustainable Finance & Tax

Een centraal thema binnen het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax is de vraag hoe financieel en fiscaal adviseurs via meervoudige waardecreatie een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van het MKB. Op basis van recent onderzoek is over deze vraag een eerste onderzoekspaper verschenen.

Luisteren

Podcast Duurzaamheid in hypotheekadvies: veel meer dan een groene saus

Die 'zak met geld' is ontzettend belangrijk voor wie een huis wil kopen of een hypotheek wil oversluiten om lagere lasten te krijgen. Maar wat als de hypotheekadviseur samen met de klant verder en breder kijkt dan die zak met geld? In deze podcast gaan Fred de Jong, Vera Smeeman (HAN student - nu alumnus) en Robert van den Broek (directeur Financieel Zeker) hierover met elkaar in gesprek.

Kijken

De rol van het financiële systeem bij de duurzaamheidstransitie

Tijdens het webinar Sustainable Financieel Advies op 22 maart 2021 deelde Heidi Leenaarts, initiatiefnemer United Economy, haar inzichten over de rol van het financiële systeem bij de transitie naar een meer duurzame maatschappij en wat er beter kan.

De bijdrage van de financiële sector aan de sustainability doelen

Tijdens het webinar Sustainable Financieel Advies op 22 maart 2021 deelde dr. Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab, zijn inzichten over de bijdrage van de financiële sector aan het behalen van de sustainability doelen en wat er beter kan.

De rol van de financieel en fiscaal adviseur in de duurzaamheidstransitie

Tijdens het webinar Sustainable Financieel Advies op 22 maart 2021 deelde dr. Fred de Jong, associate lector Sustainable Finance & Tax aan de HAN University of Applied Sciences, zijn inzichten over de rol van de financieel en fiscaal adviseur in de duurzaamheidstransitie.

Publicaties

Vanuit de lectoraten in het financieel economisch domein zijn vele publicaties verschenen. Via deze link vind je de publicaties die vanuit het Associate Lectoraat Sustainable Finance en Tax zijn verschenen op ResearchGate.

twee docenten vergaderen met laptop