Resultaten

Ons lectoraat initieert en werkt mee aan praktijkgericht(e) onderzoek en projecten. We delen graag informatie en (tussentijdse) resultaten hiervan.

twee handen met wereldbol en glas met geld en-plant

Producten en publicaties zijn beschikbaar voor iedereen op onze site. Organisaties, managers, beleidsmedewerkers of opleiders kunnen deze (met in achtneming van de creative commons licentie: met naamsversmelding en niet commercieel) gebruiken.

Resultaten

Het brede belang van financiële gezondheid

Financieel adviseurs zijn actief in zorg- en inkomensverzekeringen, waarbij gezondheid een belangrijk thema is. Des te gezonder, des te lager de schadelast en des te goedkoper de premie. Maar er is nog een directe link tussen financieel/fiscaal advies en gezondheid.

343397 Foto van rekenmachine, pen, papieren en stethoscoop voor projectpagina Associate lectoraat Sustainable Finance & Tax

Data-analyse voor duurzaamheidsadvies

Duurzaamheid bespreekbaar maken op basis van signalen gebaseerd op data-analyse, zodat de fiscaal adviseur zijn advies nog beter kan afstemmen en hiermee kan bijdragen aan toekomstbestendigheid.

343453 Foto van twee mensen in overleg met laptop voor projectpagina Associate lectoraat Sustainable Finance & Tax

Duurzaam belastingadvies voor het MKB

Financieel en fiscaal adviseurs kunnen een aanjagende én ondersteunende rol hebben richting het MKB in de transitie naar een toekomstbestendige (duurzame) onderneming. Het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax en het Register Belastingadviseurs (RB) slaan hiervoor de handen ineen.

343395 Foto van rekenmachine, vier handen en een laptop voor projectpagina Associate lectoraat Sustainable Finance & Tax

Op weg naar duurzaam belastingadvies

Welke kansen zijn er voor de fiscaal adviseur bij de duurzaamheidstransitie in het MKB?

Overlegen en samenwerken

De financieel en fiscaal adviseur als change agent?

Welke rol moeten financieel en fiscaal adviseurs spelen in het aanjagen van de duurzaamheidstransitie binnen het MKB? Tijdens het webinar "De financieel en fiscaal adviseur als change agent?" op 22 maart hebben associate lector Fred de Jong, Heidi Leenaarts (United Economy) en Rens van Tilburg (Sustainable Finance Lab) hun inzichten gedeeld over de rol van de financieel en fiscaal adviseur. 

Bekijk hier de presentaties van de sprekers en lees het paper van Fred de Jong. 

Telefoons internationaal

Paper Sustainable Finace & Tax - dr. Fred de Jong

Praktijkgericht onderzoek naar meervoudige waardecreatie door financieel en fiscaal adviseurs om de verduurzaming van het MKB aan te jagen. 

Lees de paper van Fred de Jong.
 

TerugkijkenDe rol van het financiële systeem bij de duurzaamheidstransitie

Tijdens het webinar Sustainable Financieel Advies op 22 maart 2021 deelde Heidi Leenaarts, initiatiefnemer United Economy, haar inzichten over de rol van het financiële systeem bij de transitie naar een meer duurzame maatschappij en wat er beter kan.

c

TerugkijkenDe bijdrage van de financiële sector aan de sustainability doelen

Tijdens het webinar Sustainable Financieel Advies op 22 maart 2021 deelde dr. Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab, zijn inzichten over de bijdrage van de financiële sector aan het behalen van de sustainability doelen en wat er beter kan.

c

TerugkijkenDe rol van de financieel en fiscaal adviseur in de duurzaamheidstransitie

Tijdens het webinar Sustainable Financieel Advies op 22 maart 2021 deelde dr. Fred de Jong, associate lector Sustainable Finance & Tax aan de HAN University of Applied Sciences, zijn inzichten over de rol van de financieel en fiscaal adviseur in de duurzaamheidstransitie.

Publicaties

Vanuit de lectoraten in het financieel economisch domein zijn vele publicaties verschenen.

twee docenten vergaderen met laptop