Resultaten

Ons lectoraat initieert en werkt mee aan praktijkgericht(e) onderzoek en projecten. We delen graag informatie en (tussentijdse) resultaten hiervan.

twee handen met wereldbol en glas met geld en-plant

Producten en publicaties zijn beschikbaar voor iedereen op onze site. Organisaties, managers, beleidsmedewerkers of opleiders kunnen deze (met in achtneming van de creative commons licentie: met naamsversmelding en niet commercieel) gebruiken.

Lezen Publicatie Naar meervoudige waarde van financieel en fiscaal advies - mei 2022

Kunnen fiscaal en financieel adviseurs de helden worden van het mkb? Ja, dat kunnen ze! Als ze duurzaamheid omarmen en met meervoudige waarde aan de slag gaan. Dit was de boodschap van associate lector dr. Fred de Jong tijdens het HAN-symposium ‘Naar meervoudige waarde van financieel en fiscaal advies’ op 16 mei 2022.

Lees hier de publicatie Naar meervoudige waarde van financieel en fiscaal advies.

Lezen Onderzoekspaper Sustainable Finance & Tax - november 2021

Een centraal thema binnen het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax is de vraag hoe financieel en fiscaal adviseurs via meervoudige waardecreatie een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van het MKB. Op basis van recent onderzoek is over deze vraag een eerste onderzoekspaper verschenen.

Lees hier het onderzoekspaper Sustainable Finance & Tax

TerugkijkenDe rol van het financiële systeem bij de duurzaamheidstransitie

Tijdens het webinar Sustainable Financieel Advies op 22 maart 2021 deelde Heidi Leenaarts, initiatiefnemer United Economy, haar inzichten over de rol van het financiële systeem bij de transitie naar een meer duurzame maatschappij en wat er beter kan.

c

TerugkijkenDe bijdrage van de financiële sector aan de sustainability doelen

Tijdens het webinar Sustainable Financieel Advies op 22 maart 2021 deelde dr. Rens van Tilburg, directeur Sustainable Finance Lab, zijn inzichten over de bijdrage van de financiële sector aan het behalen van de sustainability doelen en wat er beter kan.

c

TerugkijkenDe rol van de financieel en fiscaal adviseur in de duurzaamheidstransitie

Tijdens het webinar Sustainable Financieel Advies op 22 maart 2021 deelde dr. Fred de Jong, associate lector Sustainable Finance & Tax aan de HAN University of Applied Sciences, zijn inzichten over de rol van de financieel en fiscaal adviseur in de duurzaamheidstransitie.

Publicaties

Vanuit de lectoraten in het financieel economisch domein zijn vele publicaties verschenen.

twee docenten vergaderen met laptop