Associate Lectoraat Customer Insights

Samenwerken, post-it plakken, proces

Inzicht in je klanten is een kritieke succesfactor voor elk bedrijf. Maar hoe zorg je dat meer inzicht leidt tot meer klanttevredenheid? En weet je ook waarom mensen of organisaties géén klant bij je zijn? Dat onderzoekt het Associate Lectoraat Customer Insights.

Veel organisaties worstelen met het contact met hun (potentiële) klantenHoe kunnen zij data verzamelen en vertalen naar inzicht in de klant? En daarmee vervolgens waarde creëren voor die klant, voor de organisatie en voor de omgeving?  
 

Wij doen hier onderzoek naar en ondersteunen bedrijven hierbij. We voegen bovendien kennis toe aan de onderwijsprogramma’s van de HAN. Zodat studenten in het economisch domein leren hoe je inzicht krijgt in de klant door het perspectief van de klant aan te nemen. En hoe je dat vervolgens omzet in effectieve marketing- en communicatiebeslissingen. 

Expertises

 • Customer insights 
 • Klantinzicht 
 • Consumentengedrag 
 • (Big) data analyse 
 • Waardecreatie 
 • Doelgroepen 
 • Segmentatie 
 • Behoeften 
 • Communicatie 
 • Onderzoek

  Hoe kan je op basis van inzicht in je (potentiële) klant duurzame waarde creëren voor de stakeholders van je organisatie? Ons lectoraat doet onderzoek om antwoord op deze vraag te krijgen.  
 • Onze kennis

  Resultaten van onze projecten vloeien terug in het onderwijs. We betrekken studenten van verschillende opleidingen bij ons onderzoek.

LectorDebra Trampe

Debra Trampe is gefascineerd door menselijk gedrag. Dat staat aan de basis van het hele economische domein. Zij vindt het belangrijk continu kritisch te blijven kijken naar hoe je klanten zich gedragen. En naar wat ze verwachten.  

 

portret Debra Trampe

Gerelateerde opleidingen

Commerciële Economie

Voltijd Bachelor

Diesel, Coca-Cola, iPhone? Jij weet na de opleiding Commerciële Economie wat nodig is om een ijzersterk merk neer te zetten. Merken die perfect aansluiten bij wat de consument wil.

CE studenten en docent met laptop brew

Commerciële Economie - Business Innovation

Voltijd Bachelor

Ben jij altijd bezig te vernieuwen? Heb je een brede blik en ben je ondernemend, nieuwsgierig, creatief en geef je niet snel op? Leer bij Business Innovation hoe je nieuwe ideeën ook echt realiseert en maak van innovatie je beroep! Zo zorg je voor toekomstbestendigheid van bedrijven en organisaties.

mentorgesprek

Communicatie

Voltijd Bachelor

Wil je later werken bij een reclamebureau of wil je de public relations in? Bij de hbo-opleiding Communicatie kom je alles te weten over reclame, online media, pr, reclamebureaus en brandmanagement.

werken aan project, FEM Communicatie

Food & Business

Voltijd Bachelor

Zie jij jezelf later werken in de voedingsmiddelenindustrie en handel of in de wereld van Fast Moving Consumer goods? Kies voor de opleiding Food & Business!

creatieve kitchen, FEM Food & Business

Ondernemerschap & Retail Management

Voltijd Bachelor

Droom jij van een eigen bedrijf of wil je een zaak runnen? Met de opleiding Ondernemerschap & Retail Management leg je een stevig fundament onder jouw toekomst als (zelfstandig) ondernemer.

homebase

AcademieAcademie Business en Communicatie

In de Academie Business en Communicatie leiden we professionals op, die hun blik richten op de buitenwereld. Die buiten met binnen kunnen verbinden, en beoordelen hoe een bedrijf hier z'n voordeel mee kan doen.

Overleg in de hal