Human Communication Development

economie-management-recht, koffie, koffiecorner, corner, drinken, praten, finance

Communicatie is meer dan een hygiënefactor in het werk van professionals en organisaties. Het zet de toon in het contact, helpt verbinden of kan verschillen vergroten. Hoe bereik je anderen, hoe begrijp je elkaar? Hoe zorg je voor optimale interactie met klanten, burgers, collega’s, netwerkpartners?

We onderzoeken wat wel en niet werkt in een steeds veranderende omgeving. Daarbij focussen we op de rol van de communicatieprofessionals én op de communicatieve competenties van alle professionals. Wij ondersteunen hen met onderzoek en advies zodat ze bewuste keuzes kunnen maken in hun communicatie. Passend bij de kernwaarden en doelstellingen van de organisatie.

Expertises

 • Communicatie
 • Professioneel communiceren
 • Communicatieve competentie
 • Menselijke interactie
 • Praktijkgericht onderzoek
 • Onderzoeksleerlijn
 • Publiek private samenwerking / samenwerken
 • Begrijpelijkheid / begrijpelijke taal
 • Onderzoek

  Concrete praktijkvragen over communicatie of problemen in de samenwerking vormen ons vertrekpunt. We analyseren situaties, brengen een verdiepingsslag aan en brengen adviezen uit. Dat doen we samen met organisaties in uiteenlopende sectoren.
 • Onze kennis

  Resultaten van onze projecten vloeien terug in het onderwijs. We betrekken studenten van verschillende opleidingen bij ons onderzoek.

LectorEls van der Pool

Professionals en organisaties maken dagelijks ongemerkt keuzes in hoe ze communiceren met klanten, netwerkpartners en collega’s. Els van der Pool wil ondersteunen in het maken van bewuste keuzes. Zodat de communicatie bijdraagt aan duurzaam contact.

portret Els van der Pool

Gerelateerde opleidingen

Commerciële Economie

Voltijd Bachelor

Diesel, Coca-Cola, iPhone? Jij weet na de opleiding Commerciële Economie wat nodig is om een ijzersterk merk neer te zetten. Merken die perfect aansluiten bij wat de consument wil.

CE studenten en docent met laptop brew

Commerciële Economie - Business Innovation

Voltijd Bachelor

Ben jij altijd bezig te vernieuwen? Heb je een brede blik en ben je ondernemend, nieuwsgierig, creatief en geef je niet snel op? Leer bij Business Innovation hoe je nieuwe ideeën ook echt realiseert en maak van innovatie je beroep! Zo zorg je voor toekomstbestendigheid van bedrijven en organisaties.

mentorgesprek

Communicatie

Voltijd Bachelor

Wil je later werken bij een reclamebureau of wil je de public relations in? Bij de hbo-opleiding Communicatie kom je alles te weten over reclame, online media, pr, reclamebureaus en brandmanagement.

werken aan project, FEM Communicatie

Food & Business

Voltijd Bachelor

Zie jij jezelf later werken in de voedingsmiddelenindustrie en handel of in de wereld van Fast Moving Consumer goods? Kies voor de opleiding Food & Business!

creatieve kitchen, FEM Food & Business

Ondernemerschap & Retail Management

Voltijd Bachelor

Droom jij van een eigen bedrijf of wil je een zaak runnen? Met de opleiding Ondernemerschap & Retail Management leg je een stevig fundament onder jouw toekomst als (zelfstandig) ondernemer.

homebase

AcademieAcademie Business en Communicatie

In de Academie Business en Communicatie leiden we professionals op, die hun blik richten op de buitenwereld. Die buiten met binnen kunnen verbinden, en beoordelen hoe een bedrijf hier z'n voordeel mee kan doen.

Overleg in de hal