Lectoraat Human Communication Development

468521 Onderzoeksgroep voor het lectoraat Human Communication Development

Communicatie is meer dan een hygiënefactor in het werk van professionals en organisaties. Het zet de toon in het contact, helpt verbinden of kan verschillen vergroten. Hoe bereik je anderen, hoe begrijp je elkaar? Hoe zorg je voor optimale interactie met klanten, burgers, collega’s, netwerkpartners?

We onderzoeken wat wel en niet werkt in een steeds veranderende omgeving. Daarbij focussen we op de rol van de communicatieprofessionals én op de communicatieve competenties van alle professionals. Wij ondersteunen hen met onderzoek en advies zodat ze bewuste keuzes kunnen maken in hun communicatie. Passend bij de kernwaarden en doelstellingen van de organisatie.

Expertises

 • Communicatie
 • Professioneel communiceren
 • Communicatieve competentie
 • Menselijke interactie
 • Praktijkgericht onderzoek
 • Onderzoeksleerlijn
 • Publiek private samenwerking / samenwerken
 • Begrijpelijkheid / begrijpelijke taal
 • Onderzoek

  Concrete praktijkvragen over communicatie of problemen in de samenwerking vormen ons vertrekpunt. We analyseren situaties, brengen een verdiepingsslag aan en brengen adviezen uit. Dat doen we samen met organisaties in uiteenlopende sectoren.

 • Onze kennis

  Resultaten van onze projecten vloeien terug in het onderwijs. We betrekken studenten van verschillende opleidingen bij ons onderzoek.

Nieuws

Effectieve communicatie in Zorg en Welzijn“Wat zijn de wensen én zorgen van je doelgroep?”
511546 Zakgeldgids cover 2023
247693 gebruikersonderzoek in experience lab, eye-tracking, oudere man met pet
Overleg in de hal
coronavirus artist impression COVID19
zakenmannen met gekleurde sokken
Stockfoto, man met computer en laptops

LectorEls van der Pool

Professionals en organisaties maken dagelijks ongemerkt keuzes in hoe ze communiceren met klanten, netwerkpartners en collega’s. Els van der Pool wil ondersteunen in het maken van bewuste keuzes. Zodat de communicatie bijdraagt aan duurzaam contact.

404338 Lector Els van der Pool

Gerelateerde opleidingen

Commerciële Economie

Voltijd Bachelor opleiding

Met deze marketing en sales opleiding leer je de wensen en behoeften van jouw doelgroep te onderzoeken en te vertalen in een slimme marketingcampagne. Je weet als geen ander klanten aan je te binden met de juiste verkooptechnieken. Dit alles met oog voor de maatschappelijke impact van jouw ideeën.

CE studenten en docent met laptop brew

Communicatie

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je geïnteresseerd in (social) media, digitale communicatie en in mensen en hun gedrag? Ben je creatief met tekst en beeld en gefascineerd door de wereld van media? Wil jij merken laten vlammen en een boodschap slim verpakken? Dan is Communicatie iets voor jou!

458943 communicatie studenten achter laptop extra lang

Food & Business

Voltijd Bachelor opleiding

Word jij die foodprofessional die nieuwe producten in de markt zet, consumenten bewust maakt van gezonde en duurzame voeding en zorgt voor een goede kwaliteit van voedsel? Food & Business is dé studie van de toekomst.

419822 Food & Business keuken 0087

Ondernemerschap & Retail Management

Voltijd Bachelor opleiding

Droom jij ervan een eigen bedrijf te beginnen, een retailonderneming te runnen of een familiebedrijf over te nemen? Ben je ondernemend, durf je risico’s te nemen en ben je een tikkeltje eigenwijs? Ondernemerschap & Retail Management leidt de ondernemers en ondernemende managers van de toekomst op!

homebase

AcademieAcademie Business en Communicatie

In de Academie Business en Communicatie leiden we professionals op, die hun blik richten op de buitenwereld. Die buiten met binnen kunnen verbinden, en beoordelen hoe een bedrijf hier z'n voordeel mee kan doen.

Overleg in de hal