Associate Lectoraat Customer Insights

Samenwerken, post-it plakken, proces

Inzicht in je klanten is een kritieke succesfactor voor elk bedrijf. Maar hoe zorg je dat meer inzicht leidt tot meer klanttevredenheid? En weet je ook waarom mensen of organisaties géén klant bij je zijn? Dat onderzoekt het Associate Lectoraat Customer Insights.

Veel organisaties worstelen met het contact met hun (potentiële) klantenHoe kunnen zij data verzamelen en vertalen naar inzicht in de klant? En daarmee vervolgens waarde creëren voor die klant, voor de organisatie en voor de omgeving?  
 

Wij doen hier onderzoek naar en ondersteunen bedrijven hierbij. We voegen bovendien kennis toe aan de onderwijsprogramma’s van de HAN. Zodat studenten in het economisch domein leren hoe je inzicht krijgt in de klant door het perspectief van de klant aan te nemen. En hoe je dat vervolgens omzet in effectieve marketing- en communicatiebeslissingen. 

Expertises

 • Customer insights 
 • Klantinzicht 
 • Consumentengedrag 
 • (Big) data analyse 
 • Waardecreatie 
 • Doelgroepen 
 • Segmentatie 
 • Behoeften 
 • Communicatie 
 • Onderzoek

  Hoe kan je op basis van inzicht in je (potentiële) klant duurzame waarde creëren voor de stakeholders van je organisatie? Ons lectoraat doet onderzoek om antwoord op deze vraag te krijgen.  
 • Onze kennis

  Resultaten van onze projecten vloeien terug in het onderwijs. We betrekken studenten van verschillende opleidingen bij ons onderzoek.

LectorDebra Trampe

Debra Trampe is gefascineerd door menselijk gedrag. Dat staat aan de basis van het hele economische domein. Zij vindt het belangrijk continu kritisch te blijven kijken naar hoe je klanten zich gedragen. En naar wat ze verwachten.  

 

portret Debra Trampe

Gerelateerde opleidingen

Commerciële Economie

Voltijd Bachelor opleiding

Hoe onderzoek en test je de behoeften van jouw klanten? Hoe vertaal je die vervolgens in een slimme marketingcampagne? Wie de beste verkoopcijfers wil, moet alles net iets anders doen dan de rest. Wil je die kunst leren verstaan? Kies dan voor deze (internationale) marketing en sales opleiding.

CE studenten en docent met laptop brew

Communicatie

Voltijd Bachelor opleiding

Ben je geïnteresseerd in (social) media en digitale communicatie? Heb je interesse in mensen en hun gedrag? Ben je creatief met tekst en beeld en gefascineerd door de wereld van media? Dan is Communicatie iets voor jou!

werken aan project, FEM Communicatie

Food & Business

Voltijd Bachelor opleiding

Word jij die foodprofessional die nieuwe producten in de markt zet, consumenten gezonder laat eten en zorgt voor een goede kwaliteit van ons voedsel? Food & Business is dé studie van de toekomst. Je leert er alles over de business van innovatiever en duurzamer eten!

creatieve kitchen, FEM Food & Business

Ondernemerschap & Retail Management

Voltijd Bachelor opleiding

Droom jij ervan een eigen bedrijf te beginnen, een retailonderneming te runnen of een familiebedrijf over te nemen? Ben je ondernemend, durf je risico’s te nemen en ben je een tikkeltje eigenwijs? Ondernemerschap & Retail Management leidt de ondernemers en ondernemende managers van de toekomst op!

homebase

AcademieAcademie Business en Communicatie

In de Academie Business en Communicatie leiden we professionals op, die hun blik richten op de buitenwereld. Die buiten met binnen kunnen verbinden, en beoordelen hoe een bedrijf hier z'n voordeel mee kan doen.

Overleg in de hal