Nieuws

Duurzame verbinding HAN en Academie voor Ambulancezorg
De Academie voor Ambulancezorg en het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de HAN slaan de handen ineen voor een duurzame verbinding. Ze starten met de opzet van een nieuw onderwijsprogramma: 'Onderzoekend vermogen en Praktijkonderzoek' voor ambulanceverpleegkundigen en verpleegkundig centralisten.

Ambulancezorgprofessionals en impact COVID-19
Wat is de mentale gezondheidstoestand van ambulancezorgprofessionals na 2 jaar COVID-19? In welke mate komt angst, depressie, Post-Traumatische Stress, vermoeidheid en slapeloosheid voor? Onlangs hebben 783 professionals meegewerkt aan de AMPLE-studie. De conclusie en het advies zijn nu beschikbaar.

Beter leren reanimeren met babypop Marina
Marina. Zo heet de babypop die studenten Verpleegkunde aan de HAN moet gaan helpen bij de reanimatielessen. Het is een pop met allerlei sensoren die medische handelingen meet. De modellen die nu op de markt zijn, werken niet goed of zijn te duur, stelt de HAN. Samen met studenten van onder meer Embedded Systems Engineering en Industrieel Product Ontwerpen wordt daar verandering in gebracht.

Joke Mintjes Award voor BMH-studenten
De Joke Mintjes Award is de prijs voor het beste door studenten uitgevoerd onderzoek naar verbeteringen van patiëntenzorg in de acute intensieve zorg. Demi Corstjens en Kim Stulen, studenten BMH, zijn de winnaars met onderzoek naar indrukwekkende gebeurtenissen bij jonge BMH'ers in de ambulancezorg.

Handvatten voor ambulancezorgprofessionals
Het aantal spoedeisende ambulancevragen neemt toe. Een grote groep patiënten heeft een -tijdelijk- bewustzijnsverlies. De ambulancezorgprofessionals moeten onder druk en op locatie handelen. Hoe kunnen ze de risico’s goed inschatten en juiste besluiten nemen? Wat kan hen daarbij helpen en steunen?

Impact COVID-19 op ambulanceprofessionals
Welke impact heeft dagelijks werken tijdens de COVID-19 pandemie op ambulancezorgprofessionals? De nieuwe AMPLE-studie biedt inzicht in de mentale gezondheid en het welbevinden van ambulancezorgprofessionals, met preventie als doelstelling.

Hoe maak je een Critical Appraisal of a Topic?
Verpleegkundigen hebben steeds vaker een Critically Appraised Topic (CAT) nodig voor beantwoording van een klinische vraag. CAT is een kritisch beoordeeld onderwerp op basis van wetenschappelijke literatuur. Hoe voer je zo’n CAT gemakkelijk uit? Gebruik het nieuwe handboek van 3 docenten van de HAN!

Impact Onderzoeksagenda Ambulancezorg
De Landelijke Onderzoeksagenda Ambulancezorg 2021-26 is vastgesteld op basis van praktijkgericht onderzoek. Het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de HAN voerde het project in opdracht van Ambulancezorg Nederland uit. Op 20 november 2021 is een artikel over dit project internationaal gepubliceerd.

Verpleegkundig Specialist in ambulancezorg op maat
De vraag naar ambulancezorg verandert door de toename van oudere en zorgafhankelijke inwoners in thuissituaties. Kan inzet van de Verpleegkundig Specialist (VS) van meerwaarde zijn? Onderzoekers van de HAN rapporteren de resultaten van de pilot ‘De VS op straat’ bij RAV Brabant Midden-West-Noord.

Toolkit voor acute intensieve zorgprofessionals
Veel zorgprofessionals die in de coronacrisis in de frontlinie werken hebben last van de impact van COVID-19 op hun professionele en persoonlijke leven. Wat helpt hen om tóch op de been te kunnen blijven? Onderzoekers van de HAN ontwikkelen een toolkit voor duurzame inzetbaarheid in crisistijd.
