Na een baan in Ethiopië van start bij de HAN

International Social Work begint aan zijn tweede jaar. Da’s niet onopgemerkt gebleven: het aantal studenten is verdubbeld tot circa 200. Social Work zit in de lift naar boven. Reden dat er nieuwe leerkrachten zijn aangetrokken, meer dan 10 maar liefst. Expert Life skills & social emotional learning Aniek Santema is een van hen.

22 september 2021
322514 header/banner HAN 25 jubileum met medewerker Aniek Santema

Nieuwkomers in het jubileumjaar: docent Sandra Bregar

De HAN bestaat 25 jaar, maar sommige docenten zijn net nieuw, zoals Sandra Bregar. Al vroeg was ze enthousiast over sociaal werk. Ze studeerde in geboorteland Slovenië, in Finland en in Oostenrijk. Door les te geven aan de HAN wil ze die kennis en de ervaring delen met studenten. 7 vragen aan Sandra over haar werk en haar studenten.

10 september 2021
315681 Banner met collega Sandra Breger in het kader van HAN 25 jaar
Gedrag en Maatschappij

Hoe werken we samen in Gelderland?

Voor veel maatschappelijke opgaven, bijvoorbeeld droogte, toekomstbestendig wonen en een aantrekkelijke leefomgeving, hebben provincie, gemeenten en andere organisaties elkaar hard nodig. Om deze samenwerking te onderzoeken, worden 5 Gelderse samenwerkingsprojecten met het project ‘Partners van Gelderland: een volgende stap naar wederkerig bestuur’ tegen het licht gehouden.

08 juni 2021
237748 null

Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn ontvangt accreditatie

De eigen ervaring als cliënt in de GGZ, verslavingszorg, maatschappelijke zorg of welzijn inzetten om andere mensen te helpen bij hun herstel? Dat kan met de nieuwe opleiding Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn van HAN University of Applied Sciences. Onlangs is de opleiding geaccrediteerd door de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorgaan) en mag de opleiding in september 2021 van start.

16 april 2021
pratend in klaslokaal
Gedrag en Maatschappij

Afstandsmoeders en geadopteerden verdienen professionele hulpverlening

De naar schatting 50.000 geadopteerden en tussen de 15.000 en 20.000 afstandsmoeders in Nederland vinden niet altijd de hulp die ze nodig hebben. Reden voor ervaringsdeskundigen én professionals op het gebied van afstand en adoptie, Will van Sebille, Hilbrand Westra en Bina de Boer om gezamenlijk op te trekken in hun missie voor betere hulpverlening aan afstandsmoeders en geadopteerden.

Sandra Hogeling
12 april 2021
31744 twee vrouwen luisteren naar gesprek
Gedrag en Maatschappij

Pedagogiek: écht iets voor mannen

Een ruime meerderheid van de pedagogiekstudenten op de HAN is vrouw. Al begint het aantal mannen toe te nemen. Dit studiejaar studeren er meer mannen dan ooit in het 1e jaar van HAN Pedagogiek. Klopt het vrouwelijke imago van de studie? Hoe is het om als een van de weinige mannen deze studie te volgen? En heeft het vakgebied wel meer mannen nodig?

18 maart 2021
272574 Mannelijke pedagoog aan het werk. Pedagogiek. Stockfoto voor Nieuwsartikel.

Hogere erkenning voor methodiek IAG

De methode Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling (IAG) is erkend als effectief volgens eerste aanwijzingen. Dit betekent dat uit nationale studies, internationale meta-analyses en reviews blijkt dat IAG positieve effecten heeft op het verminderen van de gedragsproblemen van jongeren en gezinnen. Een fantastische mijlpaal, ook voor onze post-hbo opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbehandeling.

Er is geen omschrijving beschikbaar
04 december 2020
Telefoons internationaal