De Creativiteitspodcast: #1 Het Creatieve Speelveld

20 april is het zo ver! De eerste podcast die georganiseerd wordt door het Centre For Creativity over het onderwerp: creatieve speelvelden. Het vindt plaats van 18:00-19:00u, D0 op Kapittelweg 33 en er komt pizza voor het hele publiek. De podcast is een manier om laagdrempelig over creativiteit te praten. Wat is de theorie die hierachter zit en hoe kun je dit gebruiken?

07 april 2022
286693 Community Culture Club podcast
Centre for Creativity

Opening tentoonstelling 'De verbindende werking van kunst'

Op vrijdag 8 april zal de tentoonstelling 'De verbindende werking van kunst' worden geopend op de HAN Campus in Nijmegen. De kunstenaars zijn aanwezig met koffie, thee en muziek. Iedereen is van harte uitgenodigd bij deze opening aanwezig te zijn waarbij het zeer interessant kan zijn om met de kunstenaar in gesprek te geraken over zijn/haar werk.

06 april 2022
193037 Centre for creativity. Jonge mensen met kleurstof. Smal.

Prikkel je voorstellingsvermogen

Je verbeelding aanspreken, dat doet het Centre for Creativity tijdens HAN Unexpected slim schoon sociaal. Daarbij kijken we terug en naar de toekomst. Hoe? Dat lees je hier.

17 maart 2022
322520 Campagnebeeld Unexpected kennisfestival slim schoon sociaal. Alleen hiervoor te gebruiken.
Centre for Creativity

"Het hoeft niet mooi te zijn, het gaat om de boodschap" - Inspiratiesessie TEKEN(W)AARDIG

Het Centre for Creativity besloot ook dit jaar de inspiratiesessie TEKEN(W)AARDIG aan te bieden, deze keer mét Sinterklaastintje!

16 december 2021
254066 schilderen, werken, creativiteit

Creatief onderzoeken door Cassandra Onck en Saskia Weijzen

Cassandra Onck en Saskia Weijzen gaven in het najaar 2021 een workshop in een creatieve onderzoeksvorm. Artistiek onderzoeker Cassandra Onck werkt vanuit het ArtEZ Lectoraat Art Education as Critical Tactics. Zij onderzoekt leeromgevingen met een maatschappij kritische bril.

18 november 2021
254102 creativiteit, verf, meisje

Terugblik 4 november Academiedag Joke Hermsen

08 november 2021
131700 Beeld van bovenaf in auditorium met volle zaal voor presentatie

Gek van Kunst – de outsider in beeld

Een maand lang was de expositie ‘Gek van Kunst – de outsider in beeld’ te bezichtigen in de Mariënburgkapel in het centrum van Nijmegen. Grote kans dat jij ook een kijkje hebt genomen, want met zo’n 3000 bezoekers was het een groot succes!

01 oktober 2021
31876 twee studenten schilderen
Centre for Creativity

Waarom sociaal-artistiek samenwerken jou kan helpen

Vijf jaar lang was een groep enthousiaste mensen met elkaar onderweg om een gedeelde visie en werkwijze op het gebied van sociaal-artistiek samenwerken te ontwikkelen. "De veranderkracht van sociaal-artistiek samenwerken" is nu gepubliceerd.

10 april 2021
254090 centre for creativity. creatieve technieken. graffiti artiest, spuitbussen

Inspiratiesessie 'Interactief met Kunst' succesvol

Beeldend kunstenaar Neelke Jacobs heeft de deelnemers meegenomen door een aantal van haar inspirerende kunstprojecten met buurtbewoners, basisschoolleerlingen, asielzoekers en ambtenaren.

22 februari 2021
Stockbeeld interessegebied kunst en cultuur