Terugblik LOS: de workshops

Er waren twee rondes workshop tijdens LOS. Er was een divers aanbod, waarvan ook een groot deel Engelstalig, zodat het aanbod voor iedereen beschikbaar was. De deelnemers hebben zelf een keuze mogen maken welke workshop ze gingen volgen. Hierdoor was er voor ieder wat wils.

533551 Twee mannen waarvan een met een zwart rode hoed staan elkaar bij schildersezels te observeren

Betover de wereld, vergeet jezelf

'Geef een mens een masker en hij laat zichzelf zien.' Deze raadselachtige uitspraak is van toepassing op deze workshop. Deelnemers leefden zich in, in objecten en schreven een liefdesbrief naar een ander object. Concreet, hoe is het om een stoel te zijn en verliefd te worden op een brandalarmknop? Ongemerkt trainden deelnemers hun empathisch vermogen en gingen ze stralen tijdens het schrijven en voorlezen van hun liefdesbrieven. Mensen zijn mooi. En het is heerlijk om dat naar boven te halen.

533547 Gehurkte jongen met wit shirt met gele mouwen zoekt foto's uit die op de grond liggen
Workshop hold on to let go

Loslaten? #Hoedan?

De deelnemers werden direct na binnenkomst aan het werk gezet. Door zand van A naar B te brengen, werd duidelijk wat loslaten betekent. Na wat theorie maakten de deelnemers een start met hun zoektocht naar hun ‘loslaatmedicijn’. In stilte schreven ze een brief aan zichzelf over welke ‘last’ ze meedroegen en hoe hun leven er uit zou zien als ze deze van zich af zouden laten glijden. In een mooi ritueel verbrandden de deelnemers hun brief om daarmee alles wat hen niet meer dient achter te laten.

533549 Docent geeft zittend in een kring in een danslokaal uitleg aan deelnemers van het festival
533550 Meerdere personen die elkaar vanaf verschillende punten in de ruimte observeren

Breath & let go

Breath & let go! Alles lekker loslaten met behulp van je ademhaling. In deze workshop hebben we verschillende ademhalingstechnieken uitgeprobeerd om te ontdekken hoe je daarmee je lijf en mind kan hacken! Zo hebben we onze energie een boost gegeven, ons zenuwstelsel tot rust gebracht en hebben onze ‘monkey mind’ geprobeerd te kalmeren. Alles even lekker loslaten en ons eigen ritme ervaren, adem in en adem uit.  

533546 Verschillende personen in witte tent die handen voor ogen houden
533545 Workshopgever geeft gebarend uitleg aan deelnemers in witte tent