"Het hoeft niet mooi te zijn, het gaat om de boodschap" - Inspiratiesessie TEKEN(W)AARDIG

Het Centre for Creativity besloot ook dit jaar de inspiratiesessie TEKEN(W)AARDIG aan te bieden, deze keer mét Sinterklaastintje!

254066 schilderen, werken, creativiteit

Dromen Visualiseren

Gerwin van der Ven (trainer visueel communiceren) en Inge Oomen (toekomstplanner), beiden werkzaam bij Pluryn, zetten tekenen graag in om dromen van anderen te visualiseren. Zij delen daarnaast graag hun kennis door het geven van een workshop als deze om meer mensen visueel te laten communiceren.

Interactieve Quiz & Symboliek

De sessie ging van start met een interactieve quiz, waaruit bleek hoe krachtig en effectief het gebruik van beelden kan zijn. Symbolen zijn vaak universeel en communiceren op een laagdrempelige en snelle manier een boodschap die iedereen begrijpt.
Na een leerzame introductie pakte iedereen stift en papier erbij om zelf aan de slag te gaan! Het werd al snel duidelijk dat je met verschillende basisvormen al enorm veel duidelijk kunt maken. Zo vormt de combinatie van een rechthoek met een driehoekje erbovenop een huis, maar plaats je de driehoek binnen rechthoek, dan is het duidelijk een enveloppe. En alles onder het motto: “Het hoeft niet mooi te zijn, het gaat om de boodschap!”

 

270967 inspiratiesessie gerwin van der ven

Ontdek de tekenaar in jezelf

Als kers op de taart leerde iedereen een indrukwekkende banner te tekenen, om bijvoorbeeld de titel van een poster in te plaatsen.
Iedereen kreeg de smaak te pakken en deelde de gemaakte tekeningen trots met de andere deelnemers. Vaak positief verrast ontdekten de deelnemers een (w)aardige tekenaar in zichzelf.
Nu de basistechnieken aangeleerd waren, lieten Gerwin en Inge een voorbeeld zien van een toekomstplan waarbij vele tekeningen de boodschap van het plan ondersteunen en de poster aantrekkelijker maken. Dit was erg inspirerend en iedereen bedacht hoe zij visuele communicatie zelf in kunnen zetten.
 

De bijeenkomst vond ik zinvol omdat ik ter plekke zelf kon ervaren wat de meerwaarde is van het tekenen. Ik heb gezien dat door kaders te tekenen en door overbodige info weg te laten het verhaal wordt gefilterd tot datgene wat er toe doet.

Als gezellige afsluiter was er de Sinterklaasbingo waarbij allerlei woorden in hoog tempo getekend moesten worden in de zelfgemaakte bingokaart, de winnaars kregen heerlijke chocoladeletters van de aanwezige Pieten.      
Zo kwam er een feestelijk einde aan de TEKEN(W)AARDIG, en goed nieuws: door al het enthousiasme is het heel goed mogelijk dat er een vervolg op deze inspiratiesessie komt!

Superleuke workshop die ik meteen toegepast heb in mijn lessen. Concepten opleuken met tekeningen zorgt ervoor dat mijn studenten het beter onthouden!