Maak nu ook in Nijmegen kennis met het lerarenvak

Hoe is het nou echt om voor de klas te staan? En hoe ziet een dag van een leraar eruit? Ontdek zelf of het voor de klas staan iets voor jou is in de regio Nijmegen.

docent buigt over tafel student

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Ben jij nieuwsgierig naar het vak van docent op een middelbare school? Wil je weten hoe een dag van een docent economie, havo 2 er echt uitziet? Of zou je weleens willen vragen waarom een leraar eigenlijk leraar is geworden? Meld je dan aan voor ‘Meet the teacher', geef aan met wie je een gesprek wil en vraag een leraar (online) het hemd van het lijf.  

HAN Academie Educatie en Radboud docentenacademie gaat nu ook in samenwerking met de Nijmeegse schoolbesturen VO en MBO voor jou op zoek naar de perfecte match en in een (online) 1-op-1 gesprek kun jij al jouw vragen stellen. 

docent buigt over tafel student

Het was een fijn en duidelijk gesprek met Roel, docent Aardrijkskunde en Mens & Maatschappij. Hij heeft al mijn vragen beantwoord. Ik ben nu een stap verder in mijn studiekeuzeproces.

Oriënteren op een schoolKijkje in de klas

Wil jij liever sfeer proeven in een echte klas? Dat kan ook! Een aantal middelbare scholen en mbo's zetten graag de deuren voor je open tijdens ‘Kijkje in de klas’.  

Want ook al is er heel veel informatie te vinden over de lerarenopleidingen, het voortgezet onderwijs en mbo , kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas écht of het vak iets voor jou is. 
Dus denk jij erover na om op het voortgezet onderwijs of mbo docent te worden? Doe mee en beleef hoe het is om in een klas te staan. Dat kan met ‘Kijkje in de klas’!

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Het was een leuke ervaring en ik kon goed antwoord geven op de vragen die Bente stelde. Omdat ik zelf heb gestudeerd op de HAN kon ik ook vertellen over mijn ervaringen met de opleiding. Ik denk in ieder geval dat Bente een goed beeld heeft gekregen van wat je kan verwachten in het onderwijs.

Meer weten?

Wil je meer weten over de lerarenopleidingen van de HAN? Ga dan naar han.nl/leraarworden. 

Heb je vragen over ‘Meet the teacher’ of ‘Kijkje in de klas’? Stuur dan een mail naar leraarworden@han.nl