Switchen van studie

Kiezen is niet gemakkelijk. Opnieuw kiezen al helemaal niet. Overweeg je om te switchen van opleiding? Ga je opnieuw starten na een tussenjaar? Weet je niet precies van welke opleiding – of studiestad - je écht blij wordt? Hier vind je informatie en tips waar je mee verder kunt.


Verkeerde keuzes bestaan niet

Experimenteren. Uitproberen. Omkeren en een andere weg inslaan. Het hoort bij het leven en je wordt er altijd wijzer van, ook al voelt dat op het moment zelf misschien anders. Achteraf bekeken leer je van 'verkeerde' keuzes vaak zelfs meer dan van de 'juiste'. Maar goed, nu moet je dus opnieuw kiezen. Hoe doe je dat? En waar begin je?

 

Hulp bij studiekeuze

Op de pagina Hulp bij studiekeuze vind je verschillende tools die je verder helpen. Bezoek vooral de Open Dagen van studierichtingen die je overweegt. Heb je juist hulp nodig om door de bomen het bos te zien? Doe dan mee aan onze workshop Studiekeuze. Of kies voor de HAN Startacademy: samen met 19 andere studenten maak je 6 maanden een inspirerende ontdekkingsreis langs allerlei verschillende opleidingen.

Studiewisselpunt

Studeer je aan de HAN en twijfel je of je de goede studie hebt gekozen? Wil je misschien stoppen, of je oriënteren op een andere studie? Veel studenten lopen tegen dit soort vragen aan. Loop er niet mee rond, maar kom naar het Studiewisselpunt. We helpen je graag om erachter te komen wat voor jou de volgende stap is.

doener of denker?hbo of wo

Wat past bij jou: hbo of universiteit? Zit je op het vwo? Dan hoor je misschien dat het 'zonde' is om naar het hbo te gaan. Niets is minder waar! Het gaat er om wat bij je past. Ben je een doener of een denker?

Gewoon Doen

Je hebt veel gelezen, geluisterd en verschillende opleidingen bezocht…Dan is het nu tijd om te springen… mét vangnet wel te verstaan! Het goede nieuws is namelijk dat je:

  • je voor meerdere opleidingen kunt aanmelden;
  • voor elke opleiding een studiekeuzecheck doet;
  • in elke fase nog anders kunt beslissen.

De studiekeuzecheck is een grondige check of de studie echt iets is voor jou. Je kunt je gevoel en je verwachtingen checken. Past de opleiding bij je interesses? Voel je je thuis bij de opleiding? Als alles op groen staat, kun je met een gerust hart kiezen. Twijfel je nog? Geen man over boord. Bespreek je twijfels, met je ouders, familie, je vrienden. Daarna heb je genoeg energie in je keuze gestoken. Omkeren en iets anders kiezen. Of springen en je aanmelding definitief maken!