Leer je medestudenten kennen

Je studie bestaat niet alleen uit lessen en boeken, je gaat ook heel veel nieuwe mensen leren kennen! Dat begint al bij de intro en in je klas. Maar er zijn nog veel meer manieren om in contact te komen met andere studenten. Let's make some new friends!


Vrienden voor het leven

Wat zijn de leukste plekken om nieuwe mensen te leren kennen? En waarom zou je lid worden van een studie- of studentvereniging? Studenten van de HAN vertellen over hun ervaringen en delen hun tips.

HAN intro

Voordat je met je studie start, doe je mee aan de HAN intro. In die gezellige week kom je veel te weten over je opleiding én je leert veel medestudenten kennen.

Twee meiden in HAN Intro festivalsfeer

studie- en studentverenigingen

Of je nu in Arnhem of in Nijmegen studeert: het bruist er van de activiteiten speciaal voor studenten. Er zijn allerlei studie- en studentverenigingen actief. Welke zijn er allemaal en wat is het verschil? Lees snel verder.

Groep studenten buiten in gesprek

Caribische studentenHAN Huntu

Kom jij vanuit het Caribisch deel van Nederland aan de HAN studeren? Welkom! Je bent hier niet alleen. Natuurlijk zijn je docenten, klasgenoten en huisgenoten er voor je. Maar er is ook HAN Huntu, een project voor en door studenten en alumni van de eilanden. Net als jij moesten zij wennen aan de Nederlandse taal en missen ze het eten van hun moeder. Daarom helpen ze elkaar met studeren en leven in Nederland. HAN Huntu is jouw home away from home.

Twee studenten overleggen met laptop

Activiteiten naast je studie

Campustheater

De HAN in Nijmegen heeft regelmatig een primeur. In het Campustheater kun je try-outs meemaken van bekende artiesten! Wat dacht je van optredens van cabaretiers en theatergezelschappen die pas komend seizoen in de reguliere theaters staan? Dit privilege is voor jou als student aan de HAN! Je bent van harte welkom in het Campustheater aan de HAN.

student aankleden voor voorstelling

Muziek

In Arnhem en Nijmegen zijn er allerlei mogelijkheden om samen met anderen muziek te maken. Op deze pagina staan er enkele op een rijtje.

Groep studenten buiten met gitaar

Sporten

Je hoofd leegmaken na een dag studeren? Je conditie verbeteren of grenzen verleggen? Of gewoon sporten om lekker in je vel te zitten? Zowel in Arnhem als in Nijmegen zijn er volop mogelijkheden voor sportievelingen. Als student maak je daar heel voordelig gebruik van.

Studenten buiten sporten cricket overzicht