Selectie en plaatsing

Opleidingen met een numerus fixus hebben een vastgesteld aantal plaatsen. De reden hiervoor is bijvoorbeeld een krappe arbeidsmarkt, een beperkt aantal stageplaatsen of beperkte studiefaciliteiten. Als er meer aanmeldingen zijn dan het beschikbare aantal plaatsen, houdt de opleiding een selectie.


Voltijdopleidingen met numerus fixus voor studiejaar 2020-2021

Voor deze voltijdopleidingen doe je mee aan een aparte procedure voor Selectie & Plaatsing. Afhankelijk van de uitslag van de selectie en het aantal beschikbare opleidingsplaatsen, krijg je wel of geen plaats aangeboden. 

Meld je uiterlijk aan op 15 januari!

Wil je je aanmelden voor een numerus fixus-opleiding? Zorg er dan voor dat je:

  • je DigiD op zak hebt (minimaal 1 week voor aanmelden aanvragen);
  • de voorbereidingsopdracht uiterlijk op 15 januari 2020 (23.59 uur) hebt ingeleverd bij de opleiding;
  • en je je uiterlijk op 15 januari 2020 (23.59 uur) hebt aangemeld via Studielink.

Voorbereidingsopdracht

Voor Fysiotherapie, Medische Hulpverlening en Mondzorgkunde maakt een voorbereidingsopdracht deel uit van de selectie. Vanaf medio oktober 2019 zijn de voorbereidingsopdrachten beschikbaar.

Selectiedag

Op de Selectiedag heb je de kans om jezelf te laten zien. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je hiervoor een uitnodiging per e-mail. Hierin staat meer informatie over het programma en de voorbereiding.

Op de Selectiedag doorloop je een programma met verschillende activiteiten. Iedere opleiding vult de Selectiedag op zijn eigen manier in. Er wordt bij de selectie niet alleen gekeken naar je capaciteiten en je geschiktheid voor het beroep, maar ook naar je persoonlijkheid en motivatie. Zo is de kans groter dat de juiste student op de juiste plek komt.

We vergelijken je resultaat met dat van de andere deelnemers. Op basis hiervan krijg je een rangnummer waarmee je kans maakt op plaatsing.

Plaatsing

Valt jouw rangnummer binnen het aantal opleidingsplaatsen van de opleiding? Dan krijg je op 15 april via een aparte e-mail van Studielink een plaats aangeboden. Je hebt 2 weken de tijd om jouw plaats te accepteren, anders vervalt deze. Je accepteert je plaats in Studielink door in je to do-lijst te klikken op “Regel je plaatsing”. Na het accepteren van je plaats kun je jouw aanmelding definitief maken.

Zet vast in je agenda 

Heb je interesse in een opleiding met numerus fixus bij de HAN en wil je meedoen aan de selectie? Houd dan deze data in de gaten.

Lees meer:

VideoAlles nog een keer op een rijtje