Stoppen of switchen van studie

Studeer je aan de HAN en twijfel je of je de goede studie hebt gekozen? Wil je misschien stoppen of verder zoeken naar een andere studie? Veel studenten lopen tegen dit soort vragen aan. Blijf er niet mee rondlopen. Ontdek samen met onze studiekeuze- en loopbaancoaches wat jouw volgende stap is.

toekomstlokaal

Experimenteren. Uitproberen. Omkeren en een andere weg inslaan. Het hoort bij het leven en je wordt er altijd wijzer van, ook al voelt het op dat moment misschien anders. Achteraf leer je van 'verkeerde' keuzes vaak zelfs meer dan van de 'juiste'. Maar goed, nu moet je dus opnieuw kiezen. Hoe doe je dat? En waar begin je?

 

Student Support Center
 

Studiekeuze- en loopbaancoaches denken met je mee

Niet gek als je het soms even niet meer weet. Onze studiekeuze- en loopbaancoaches maken tijd voor persoonlijke gesprekken met jou. Misschien weet je al dat je wilt stoppen met je studie en zoek je hulp bij het maken van nieuwe keuzes. Misschien twijfel je alleen of je op de juiste plek zit, ook dan denken we met je mee. Een onafhankelijke coach gaat met jou in gesprek over je twijfels en nieuwe mogelijkheden. Je kunt ook workshops volgen over studiekeuze. 

Heb je een HAN-account? Lees dan verder op Insite en meld je aan voor een gesprek.

stoppen of wisselen van studie

Stoppen met je studie?

Denk je erover om (tijdelijk) met je studie te stoppen? Ook dan kunnen de studiekeuze- en loopbaancoaches van het Student Support Center met je meedenken. Op Iniste (de online omgeving van de HAN) lees je wat je allemaal moet regelen. Je logt er in met je HANaccount.

1627f4ec-0cf3-11ee-a334-02565807075b student man en vrouw overleg
Tips en tools van de HAN
 

Hulp bij studiekeuze

Besluit je om opnieuw een studie te kiezen? Van je eerste keuze heb je veel geleerd, waarschijnlijk weet je al een stuk beter wat je wel en niet wilt. Op onze website vind je veel tips en tools die jou (opnieuw) kunnen helpen bij het vinden van een studie die bij jou past. Een studiekeuzetest, het studiekeuzemagazine en de studierichtingen helpen jou bijvoorbeeld op weg. En daarna bezoek je een Open Dag, Meeloopdag of Proefstudeerdag om de opleiding(en) beter te leren kennen. 

Opnieuw een studie kiezen, studiekeuze