Leraar in het basisonderwijs

5 kinderen zitten in de klas en steken hun vinger op.

Leraar in het basisonderwijs

Met een onderwijsbevoegdheid voor het primair onderwijs kun je lesgeven op basisscholen en scholen voor speciaal (basis-)onderwijs. Met de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (pabo) haal je deze bevoegdheid. Binnen de pabo zijn verschillende routes te bewandelen. Ontdek jouw mogelijkheden.

Past dit bij jou?

#IETS_MET

mensen helpen - lesgeven en opleiden - coachen en begeleiden - werken met kinderen of jongeren - creativiteit

Meester geeft les, kinderen vinger omhoog

#LEUK

kinderen / jongeren lesgeven, iets nieuws leren - jongeren enthousiast en nieuwsgierig maken - passie voor je vak doorgeven - interactie met kinderen en jongeren - helderheid en structuur bieden - verder verdiepen in je vak

lesgeven aan kinderen met groot beeldscherm

#BELANGRIJK

kinderen / jongeren helpen in hun brede ontwikkeling - kennis, leren en ontwikkelen - bijdrage leveren aan een fijne jeugd en schooltijd - kwaliteit van het onderwijs verbeteren

Kinderen in de klas

#KAN_IK

anderen iets uitleggen - goed luisteren - voor de groep staan - motiveren en inspireren - makkelijk contact maken - presenteren, verhalen vertellen - nadenken over je eigen gedrag - samenwerken

docent bladerd door boek

#BEN_IK

warm en vriendelijk - begripvol - leergierig - nieuwsgierig - betrouwbaar - geduldig - creatief - meevoelend - verantwoordelijk

Meester geeft muziekles

Jouw beroepKlinken deze beroepen goed?

  • Juf/meester basisonderwijs
  • Leraar lichamelijke opvoeding
  • Beweegmanager
  • Vakleerkracht
  • Remedial teacher
  • Intern begeleider
  • Schooldirectrice- of directeur
  • Docent VMBO
  • En meer...
Juf kijkt met leerling mee achter de laptop.

Routes naar het leraarschap

Er zijn verschillende routes die je kunt bewandelen om voor de klas te komen in het basisonderwijs. Klik op onderstaande button om te kijken welke route het beste bij jou past.

Voltijd-opleidingen voor Leraar Basisonderwijs

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Wil jij een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen? Een meester of juf worden die het beste uit de kinderen haalt en ervoor zorgt dat ze een onvergetelijke basisschooltijd ervaren? Dan is de Lerarenopleiding Basisonderwijs iets voor jou. Kom naar de HAN Pabo in Arnhem of Nijmegen.

Meester geeft muziekles

Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs

Je wilt naar de universiteit, maar wilt ook graag met kinderen werken en hen iets leren. Met de ALPO combineer je de pabo bij de HAN en Pedagogische Wetenschappen bij de Radboud Universiteit. Je leert goed lesgeven aan jonge kinderen en tegelijkertijd doe je onderzoek en verbeter je de kwaliteit van het onderwijs.

juf maakt puzzel met kind

Pabo-ALO (dubbele bachelor)

Basisschoolleraar én sportdocent worden? Bij de HAN doe je dat in slechts 5 jaar! Sleep niet 1, maar 2 hbo-diploma’s binnen. Zo ben je breed inzetbaar en heb je de kans om later te veranderen van baan of je functie uit te breiden. Je legt een brede basis die past bij jou!

303040 Pabo-ALO studenten in de gang, sport

Studeren in deeltijd

Bij de HAN Pabo bepaal jij jouw eigen leerroute. Samen met je studiecoach bepaal je je eigen studietempo en stem je de studie af op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

Deeltijd-opleidingen voor Leraar Basisonderwijs

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Als leerkracht ben je een rolmodel. Als 'juf' of 'meester' maak jij het verschil voor een kind. Je doet zoveel meer dan alleen les geven. Pedagoog, mentor, organisator, gesprekspartner voor ouders, op de HAN Pabo deeltijd ontwikkel je je tot een stevige leraar voor het basisonderwijs.

juf met kinderen achter ipad

Pabo versneld - 2,5 jaar

Heb je een hbo- of wo-vooropleiding? Dan kun je de studie in 2,5 jaar doen. Dit kan in september en februari in Nijmegen. Per september 2023 kan dit ook in Arnhem. Je volgt hetzelfde programma, alleen in een andere samenstelling. Hierbij kijken we wat het beste past bij jouw werk- en privésituatie en kennisniveau.

Kinderen in de klas

AD PEP

Werk jij graag met kinderen? Dan weet je dat er veel verandert in de opvang en het onderwijs. Hierdoor is er vraag naar een nieuw soort professional. Met de Ad-opleiding tot Pedagogisch Educatief Professional haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Zo maak je echt het verschil voor kinderen. Word jij die nieuwe professional?

Docent geeft high five

Zij-instroom basisonderwijs

Overweeg je om de overstap naar het onderwijs te maken? Heb je al een baan in het basisonderwijs of in het speciaal (basis)onderwijs? Voldoe je aan alle voorwaarden? Heb je ook je geschiktheidsonderzoek behaald, dan kun je het lesgeven combineren met studeren en leren op de werkplek.

Docent zit in kring met leerlingen

Kom kennismaken

Nieuwsgierig geworden naar een van onze lerarenopleidingen? Kom naar de Open Dag (voltijdopleidingen) of Open Avond (deeltijdopleidingen) en stel al je vragen aan onze docenten en studenten. 

docent luistert naar student

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500