Projecten

Werken aan plekken van verbinding
Hoe versterken we de kwaliteit van de sociale infrastructuur? Hoe kunnen sociaal werkers de sociale waarde van de openbare ruimte vergroten? Wat zijn de behoeftes onder buurtbewoners en hoe kunnen deze worden vormgegeven? Hiernaar doen de HAN en Zuyd Hogeschool de komende 2 jaar onderzoek.

Instrumenten Gezonde Leefomgeving
Er zijn genoeg instrumenten te vinden die de gezondheid van de sociale en fysieke omgeving meten. Maar wat maken ze inzichtelijk? Wanneer is welke tool handig? En hoe leggen we de link met sociaaleconomische gezondheidsverschillen? Onderzoekers van dit project gaan het na.
Goed werkgeverschap
Binnen de bouwsector, schoonmaakbranche en facilitaire diensten werken vaak kwetsbare doelgroepen, zoals flexwerkers en laaggeschoolde medewerkers. Voor hen is het een extra uitdaging om duurzaam aan het werk te blijven. Hoe motiveren we werkgevers om hun medewerkers te ondersteunen?
VR-simulatie traint studenten in herkennen laaggeletterdheid
Laaggeletterdheid herkennen en benoemen: hoe dóe je dat? In acteurstrainingen kom je een eind. Maar VR-simulatie is zeker zo praktisch. Het is snel, effectief en prima toe te passen in diverse onderwijssituaties binnen alle vakgebieden. De tool is een vondst van de leergemeenschap Laaggeletterdheid.
Boek over armoede werkt als eyeopener
Hoe komt het dat de kloof tussen arm en rijk groter wordt? Welke rol speelt de politiek daarin? En wat moeten we doen om armoede de wereld uit te helpen? Op deze vragen en meer geeft HAN-docent en auteur Jeroen Otten sámen met HAN-studenten en -docenten antwoord, in een toegankelijk geschreven boek.
Levensecht: Armoede Experience
Arnold leefde na zijn ontslag in financiële onzekerheid. Sonja zat opgescheept met de schulden van haar ex-man. Het zijn levensechte verhalen uit de Armoede Experience. De ervaringsroute biedt deelnemers en ontwikkelaars de kans om te ervaren wat de impact is van armoede.
Arbeidstoeleiding van vrouwelijke statushouders
Het project Participatie met perspectieven richt zich op de arbeidstoeleiding van vrouwelijke statushouders. In Nederland is deze groep ondervertegenwoordigd wat betreft arbeidsparticipatie. Hoe kunnen publieke professionals op passende wijze vrouwelijke statushouders begeleiden naar werk?
Integrale aanpak Zorg & Welzijn en Werk & Inkomen
Mensen die in armoede leven en een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, krijgen bij een gemeente vaak te maken met verschillende domeinen. Dit zijn bijvoorbeeld 'Zorg & Welzijn' en 'Werk & Inkomen'. Hoe kan een integrale aanpak tussen deze domeinen beter worden vorm gegeven om deze mensen te helpen?
Bouwen aan zelf- en samenredzaamheid: RAAK PUBLIEK
Woningcorporaties krijgen te maken met een meer complexe, ouder wordende huurderspopulatie. Het bevorderen van zelf- en samenredzaamheid wordt steeds belangrijker.
Empathische woonomgeving
Hoe mooi zou het zijn als de woonomgeving van laagopgeleide ouderen een positieve bijdrage levert aan hun gezondheid. Of de woonomgeving van ouderen met een laag inkomen, en zo sociaaleconomische gezondheidsverschillen helpt verkleinen. Architecture in Health zoekt het uit.