Kom je kennismaken?

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Brochure, helpdesk
  • ASK HAN
    We helpen je graag persoonlijk verder
  • Brochure aanvragen
    En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
  • Proefstuderen
    Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met Voeding en Diëtetiek

Je wordt opgeleid tot een gecertificeerde diëtist. Je gaat cliënten behandelen in een ziekenhuis of je eigen praktijk. Wil je een belangrijke rol spelen in de voedingsmiddelenindustrie? Voorlichting geven of bedrijven adviseren over de producten in hun kantines? Is allemaal mogelijk als diëtist. Met je Bachelor of Science kun je dus alle kanten op!

studenten kijken op dienblad met gezonde voeding

#AskAStudent

Waar kom je te werken na je opleiding Voeding en Diëtetiek?

Wat kun je worden met Voeding en Diëtetiek?

Met je diploma Voeding & Diëtetiek kun je straks bij allerlei organisaties werken. Denk aan een ziekenhuis, verpleeghuis, gezondheidscentrum, fitnessinstituut, sportorganisaties, wellnesscentra, cateraars of supermarkten. Liever zelf ondernemen? Begin je eigen praktijk!

  • student geeft instructie bij crosstrainer

    Lifestyle coach

    Als lifestyle coach die gezondheidsadviezen geeft, help je mensen met hun herstel en lever je een bijdrage aan de kwaliteit van leven. Je gaat aan de slag in een zelfstandige diëtistenpraktijk, ziekenhuis, verpleeghuis of wellness- en sportorganisatie.

  • studenten scheppen soep op

    Diëtist in voedingsmiddelenindustrie

    Ga bijvoorbeeld aan de slag in de voedingsmiddelenindustrie of catering. Je ontwikkelt voedingsproducten, menu’s en recepten. Je houdt toezicht op de veiligheid en kwaliteit hiervan. Adviseren doe je ook, bijvoorbeeld horecaondernemers over hun assortiment.

  • studenten bekijken voedingsproducten uit boodschappenmand

    Diëtist bij een voorlichtingsbureau

    Als voorlichter ontwikkel je programma’s en/of interventies. Je richt je hierbij op het veranderen van het voedingsgedrag en de leefstijl van mensen. Vaak doe je dit vanuit een voorlichtingsbureau. Maar je kunt uiteraard ook je eigen onderneming starten.

  • student (man) buiten met medestudenten

    Gezondheidsadviseur

    Als gezondheidsadviseur werk je in het bedrijfsleven. Je geeft adviezen over het voedings-, het gezondheids- of het kwaliteitsbeleid van een organisatie of een instelling.

  • student (jongen) geeft instructie bij crosstrainer

    Uitvoerend onderzoeker

    Als onderzoeksdiëtist kun je terecht bij een kennisinstelling als een universiteit waar je meewerkt aan wetenschappelijk voedingsonderzoek. Met jouw werk help je de kennis over voeding en diëtetiek vooruit!

Doorstuderen na Voeding en Diëtetiek

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een post-hbo opleiding of een master.

  • Sport- en Beweeginnovatie

    Met deze master raak je vertrouwt met alle fasen van een innovatieproces. Je leert hoe je sociale innovaties stimuleert en implementeert. Je zorgt dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken waardoor nieuwe ideeën ontstaan. Daarnaast hebben ook buitenlandse sport- en beweegtrends je aandacht bij deze master. 

  • Nutrition and Health

    Deze Engelstalige master gaat over de relatie tussen voeding en gezondheid en hoe je die kunt beïnvloeden. Wat veroorzaakt ziekte? Wat bevordert herstel? En welke rol speelt voeding hierin? Je volgt de opleiding 2 jaar in voltijd.  

  • Voeding en nierziekten

    Deze post-hbo-cursus is bedoeld voor diëtisten die veel te maken hebben met patiënten met nierziekten. Je leert de nieuwste inzichten over het dieet, de relatie met medicatie en de nierfunctievervangende therapieën en wat dit alles betekent in het leven van de patiënt.  

Lees het ervaringsverhaal van Roos

Roos heeft haar opleiding Voeding en Diëtetiek afgerond en is momenteel werkzaam als Product Development Manager bij FoodforCare. Ze had gekozen voor deze opleiding omdat de combinatie van koken en de contacten met cliënten haar heel erg aansprak. “De studie is mij goed bevallen omdat de inhoud erg divers was. Je leert namelijk over ziektebeelden, anatomie, je oefent met consulten voeren en je kan creatief bezig zijn in de keuken. Ik kwam er tijdens de studie achter dat ik meer de richting van productontwikkeling op wilde en heb daarom de minor Food & Business gevolgd en stagegelopen bij een cateringbedrijf.”

voeding-dietetiek_testimonial-portret-student_2019
draw-cta-title

Dit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van Voeding en Diëtetiek.

student geeft presentatie voor de klas
draw-cta-title