Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Voor je begint met de opleiding Voeding en Diëtetiek

Kom sfeer proeven tijdens de Open Dagen van Voeding en Diëtetiek en maak kennis met je nieuwe leven. Studenten en docenten vertellen je graag meer over de opleiding, de studievereniging en de stad Nijmegen. Je bent welkom!

studenten kijken op dienblad met gezonde voeding

OPEN DAG NIJMEGEN | 11 & 12 NOV 2023Zien we jou op de Open Dag?

Ontdek of Voeding & Diëtetiek bij jou past tijdens onze Open Dag in Nijmegen. Volg de voorlichtingen en vraag studenten en docenten het hemd van het lijf. De volgende Open Dag in Nijmegen is op 11 en 12 november 2023. Check het programma in het aanmeldformulier. Wil je een seintje als je je kunt aanmelden voor de Open Dag? Laat dan je e-mailadres achter. 

425166 Studiekeuze hbo-studie Open Dagen HAN

VoorlichtingspresentatieKom meer te weten over Voeding & Diëtetiek!

Wat is Voeding en Diëtetiek? Wat kun je verwachten van de studie? Hoe ziet de opleiding eruit? Bekijk de video's en kom er achter over de opleiding bij jou past!

Bekijk de videoNeem een kijkje in het Praktijkhuis

Tijdens de opleiding Voeding en Diëtetiek leer je veel over hoe je in de praktijk aan de slag kan gaan. De studenten doen dit vaak in het Praktijkhuis van de HAN. Hier leer je ook samenwerken met andere studenten en professionals uit andere beroepen.

Knoop doorhakken: tips voor een weloverwogen (studie)keuze

Twijfel je over een studiekeuze? Dat is begrijpelijk, want er zijn enorm veel opties. En wil je eigenlijk nu wel gaan studeren of kies je liever voor een tussenjaar? Niet gevreesd, we hebben een aantal oefeningen voor je op een rijtje gezet om een studie te kiezen. Zo maak je een weloverwogen (studie)keuze. Ben jij klaar om te kiezen? Meld je aan voor 1 mei!

380037 Twijfel je ook zo over je studiekeuze? Zo hak je de knoop door.

Wat kook je voor jonge kinderen met slikproblemen?

Anke van Dinther (student Logopedie) en Demi Dellemann (student Voeding & Diëtetiek) wonnen op het symposium van Praktijkinnovatie in Zorg en Welzijn de publieksprijs voor hun onderzoeksproject. Hun onderzoek ging over voeding voor kinderen met slikproblemen. Het resultaat - een receptenboek - maakt het verschil!

497603 praktijkinnovatie zorg welzijn student aan het woord symposium PZW

Volg ons op social media

Thuis op de bank met de feitenEen handig overzicht

Nog een nachtje slapen over je keuze voor Voeding en Diëtetiek? Of wil je het er nog eens met je ouders over hebben? De factsheet ligt voor je klaar. Ook handig als je opleidingen wilt vergelijken!

Dit lees je in de factsheet:

 • Korte beschrijving van de opleiding
 • Voorbeeld van een lesrooster
 • Voordelen van studeren aan de HAN
 • Voor welke beroepen je wordt opgeleid
studenten in gesprek kijkend op tablet

Maak kennis met onze docenten Voeding en Diëtetiek!

Ik heb lesgegeven op het vmbo, mbo en heb een rijke ervaring als chef-kok. Sinds 2012 ben ik verbonden als docent en chef-kok aan de opleiding Voeding en Diëtetiek. “Je moet schieten, anders kun je niet scoren. Een uitspraak waarmee ik de studenten uitdaag”

Ik geef met name les in de propedeuse. Ik ben ieder jaar studieloopbaanbegeleider van één klas en ik sta vooral voor de klas in het dagdeel Project en het dagdeel Praktijk. “Onze manier van lesgeven is anders dan standaard. Ook dat maakt het werken als docent bij Voeding en Diëtetiek erg prettig”

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Praktische info

Alle facts & figures van de opleiding Voeding & Diëtetiek staan hier op een rijtje. 

studenten samen achter laptop aan de studie