Jouw toekomst als pedagoog

Kinderen, jongeren én hun ouders begeleiden en coachen. Als pedagoog kun je diverse beroepen uitvoeren. Ga jij straks aan de slag als jeugdzorgmedewerker? Of ben je liever actief binnen de gemeente? Wat je ook kiest, je doel blijft hetzelfde: zorgen dat je cliënten opgroeien in een veilige omgeving.

null

Wat kun je worden met Pedagogiek?

Met de opleiding Pedagogiek word je opgeleid tot pedagoog. Pedagogen zijn nodig in allerlei instanties en organisaties. Op deze vacatures kun je straks solliciteren.

 • Pedagogisch jeugdzorgmedewerker

  Je werkt op een woongroep voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen, autistische kinderen, kinderen met een psychiatrische stoornis of kinderen die uit huis geplaatst zijn.  
 • Gezinsbegeleider

  Je werkt met een gezin waarbinnen problemen zijn met de opvoeding.  
 • Casemanager

  Als casemanager stel je behandelplannen op voor kinderen met gedragsproblemen of psychosociale problemen. Je voert gesprekken met het kind en observeert hem/haar. Je bevindingen deel je met het kind, de opvoeders en andere betrokkenen.   
 • Spelbegeleider/Trainer

  Een spelbegeleider begeleidt kinderen door middel van spel. Bijvoorbeeld kinderen met sociaal-emotionele problemen of kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.    
 • (Zorg)consulent (gemeentes)

  Als zorgconsulent geef je de inwoners van de gemeente op een professionele wijze informatie, advies en ondersteuning op het gebied van jeugdzorg. 
 • Jongerenwerker

  Als jongerenwerker leg je contact met jongeren. Ook begeleid je hen in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld op de terreinen vrije tijd, school, werk, wonen, geld, leefomgeving, gezin en relaties. Hiervoor stel je meestal, samen met de jongeren, een programma met activiteiten op. 
 • Opvoedingsondersteuner

  Je ondersteunt ouders bij de opvoeding van hun  kind.
 • Medewerker of teamleider op het kinderdagverblijf

  Je werkt op een kinderdagverblijf als pedagogisch medewerker. Je zorgt voor de kinderen én kijkt naar hun ontwikkelingsmogelijkheden. Als teamleider zorg je niet alleen voor de ontwikkeling van het kind, maar ook voor de ontwikkeling van de mensen in je team. 

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een post-hbo opleiding of een master.

 • Master Pedagogiek

  Bij de Master Pedagogiek ontwikkel je jezelf tot pedagogisch generalist die verbindingen weet te leggen tussen management en werkvloer, visies en methodieken. De master duurt 2,5 jaar.
 • Master Social Work

  Vind jij het boeiend om verder te kijken dan de grenzen van je eigen praktijk? Heb je oog voor kansen en ontwikkelingen in de beroepspraktijk? Volg dan de Master Social Work in deeltijd. Na 2 jaar mag jij jezelf Master of Social Work noemen!
 • Kopopleiding Leraar Pedagogiek

  Met een kopopleiding word jij binnen 1 jaar klaargestoomd voor het leraarschap. Je leert je vakkennis overbrengen op anderen en leerlingen coachen en begeleiden. Je verdient dan je 2e-graad lesbevoegdheid.
 • Master Pedagogische Wetenschappen

  Ben je geïnteresseerd in de wetenschap achter Pedagogiek? Op de universiteit kun je een 1-jarige master volgen die ingaat op de beperkingen, gedrags- en leerproblemen van jeugdigen. Je kunt kiezen uit 8 specialisaties.

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van de opleiding Pedagogiek. 

null