Hbo-opleiding Logopedie

logopedie expert BITE
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 13nov
  14nov
  Open Dag - Campus
  Nijmegen - 09:00 - 15:00
 • 13nov
  Open Dag - Online
  09:00 - 15:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2022

Eten, drinken of communiceren is voor sommige kinderen of volwassenen niet eenvoudig. Dan begeleid jij hen toch graag bij taal-, gehoor-, spraak-, stem- of slikproblemen? Kies voor Logopedie aan de HAN!

Maak kennis met HAN LogopedieLogopedie met een BITE (video)

Waarom hbo Logopedie aan de HAN?

Aan de slag met 5 domeinen

Zelfstandig en in groepen werk je aan de 5 onderdelen van logopedie: taal, gehoor, spraak, stem en slikken. Je helpt mensen, van jong tot oud, op het gebied van communicatie. Jij wordt de expert!

studenten aan tafel met boekjes open

Hoog praktijkgehalte

De opleiding Logopedie werkt veel samen met collega’s in het werkveld. Dit doen wij met logopedische praktijken, speciaal onderwijs, ziekenhuizen en revalidatiecentra in de regio. Er zijn een aantal docenten die én op de HAN én in de praktijk werken.

logopedie studenten piano docent BITE

Jouw talent staat voorop

Bij de opleiding Logopedie is er veel ruimte voor jouw persoonlijke kwaliteiten en interesses. Tijdens de opleiding kun je zelf keuzes maken. Bijvoorbeeld bij het kiezen van je stage, je minor, in de vakken en bij praktijkgericht onderzoek.

student tikt op iPad

Interprofessioneel werken en leren

Samen met studenten van andere opleidingen, bijvoorbeeld Verpleegkunde en Social Work, voer je opdrachten uit en leer je van elkaar. Dit doe je al in je 2e jaar in de Labs en Werkplaatsen. Het levert je een schat aan ervaring op!

logopedie betrokken student docent

Bachelor én master in slechts 5 jaar

Meer halen uit je studie? Dan kun je naast je Logopedie opleiding ook je universitaire studie Taal- en Spraakpathologie volgen. Zo behaal je in slechts 5 jaar je bachelor én je master.

studenten en docent op rode bank

HAN Seneca

HAN SENECA is voor jou als toekomstig student een gezondheidscentrum waar je je ontwikkelt op het gebied van de (preventieve) gezondheidszorg. Daar pluk je als student Logopedie de vruchten van!

Groep studenten buiten in gesprek

Het werk van de logopedist is onmisbaarEen toekomst met BITE

Academiemanager Logopedie, Eveline Maljers, werd geinterviewd door stagebedrijf Praatjuf. 'In deze tijd zien we hoe belangrijk het werk van een logopedist is bij het herstel van Covid-19, maar ons werk is altijd al onmisbaar geweest!' 

logopedie BITE studenten

Een dag uit het leven vanAnne vertelt over haar hbo Logopedie opleiding aan de HAN

Lees het ervaringsverhaal van Sterre

Sterre is een student van de opleiding Logopedie. Zij heeft gekozen voor de opleiding omdat zij  het combineren van theorie en praktijk erg leuk vindt. In de toekomst wil Sterre dan ook Logopedie combineren met haar musical achtergrond. “Ik wil logopedie en musical in de toekomst combineren. Er zijn in de entertainmentwereld veel mensen die ik kan ondersteunen als logopedist!” 

Portret foto Sterre Schimmel voor testimonial

BaankansenWat kun je worden met hbo Logopedie? Wat zijn de baankansen?

Lijkt het je leuk om kinderen te helpen met hun taalontwikkeling? Iemand behandelen die door een beroerte een taalstoornis heeft gekregen? Of neem een articulatieonderzoek af. Als logopedist kun je ook mensen uit hun eenzaamheid halen. Allemaal situaties waarop je goed voorbereid moet zijn.

Je werkterrein als logopedist is heel breed. Ga jij aan de slag in de gezondheidszorg, het onderwijs of ga je beroepssprekers trainen? Of zie je jezelf al als zangcoach? Mogelijkheden genoeg!

Je baankansen? Er is een tekort aan logopedisten. Daarom zijn de kansen op de arbeidsmarkt goed, zowel in Nederland als Vlaanderen en Duitsland.

studenten om piano geeft instructie

Studenten Indy en Esther vertellenWat leer je tijdens de studie Logopedie?

Van alle behandelmarkten thuisWat ga ik leren bij hbo Logopedie?

Je wordt opgeleid tot een logopedist met perspectief, ondernemerszin, onderzoekende capaciteiten en betrokkenheid.

Bij de opleiding Logopedie leer je cliënten therapeutisch onderzoeken, behandelen en begeleiden volgens een plan. Onderwerpen die aan bod komen tijdens de opleiding zijn: 

 • Een professionele relatie te onderhouden met je cliënt
 • Rekening houden met de culturele achtergrond van je cliënt
 • Je cliënt stimuleren zijn gezondheidsdoelen na te streven
 • Mondeling én schriftelijk begrijpelijk communiceren met je cliënt
logopedie talentvol student docent BITE

Opleidingen vergelijkenLogopedie in Cijfers

Hoe tevreden zijn studenten over Logopedie bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?

Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Twee dames lachend mediatheek

Benieuwd naar de opleiding Logopedie?

Ontdek vooral zelf of de Logopedie opleiding bij jou past. Zin om een keer langs te komen? Onze deuren staan voor je open.

logopedie expert BITE

The Place2beHAN Campus Nijmegen

Je studie Logopedie volg je op de HAN Campus Nijmegen. Maar ook naast je studie ben je vast veel te vinden op de campus. Drankje, hapje eten, beetje cultuur snuiven… het is er prima uit te houden!

Studenten lachend aan het werk buiten

Iets met mensen? Iets met zorg?7x Gezondheid bachelors

Wil jij graag mensen helpen? Bijdragen aan hun gezondheid of vitaliteit? Dan zit je bij de HAN goed! We bieden bacheloropleidingen met een passie voor gezondheid. We stellen er hier 7 aan je voor: Ergotherapie, Logopedie, Voeding & Diëtetiek, Mondzorgkunde, Fysiotherapie, Medische Hulpverlening en Verpleegkunde. Welke past het beste bij jou? Bekijk de video!

logopedie betrokken student docent

Anderen bekeken ook

Ergotherapie

Voltijd Bachelor opleiding Ergotherapie

Adviseren, coachen en begeleiden. Als ergotherapeut zorg je dat mensen hun dagelijkse activiteiten weer zelf kunnen doen, zoals werken, naar school gaan en hun persoonlijke verzorging. Samen met de cliënt zoek je naar de beste oplossing. Zo maak jij mensen gelukkiger!

299401 Kapittelweg 33 Nijmegen Ergotherapie studeren hbo opleiding uitleencentrum hulpmiddel

Pedagogiek

Voltijd Bachelor opleiding

Heb jij interesse in de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren? In hoe je hun ouders en betrokkenen daarbij professioneel kunt begeleiden? Dan is de opleiding Pedagogiek echt iets voor jou!

Studenten Pedagogiek luisteren naar elkaar in een kring

Voeding en Diëtetiek

Voltijd Bachelor opleiding

Als diëtist begeleid en behandel je mensen bij hun voeding, leefstijl en gezondheid. Je kunt ook organisaties adviseren over hun voedingsbeleid. Of ga aan de slag als onderzoeker voeding en gezondheid!

studenten kijken op dienblad met gezonde voeding

Social Work

Voltijd Bachelor opleiding

Heb jij de drive om anderen, de samenleving en ook jezelf te versterken? Met Social Work help je mensen écht verder. Verleg je grenzen en pak complexe problemen aan! Bijvoorbeeld als GGZ-agoog of jeugdzorgwerker. Of in de verslavings- of gehandicaptenzorg. Mogelijkheden genoeg!

null

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Jouw toekomst met Logopedie

Als logopedist kun je in dienst treden bij een logopedistenpraktijk of gezondheidscentrum, maar natuurlijk ook je eigen praktijk starten. Zeg het maar! 

logopedie studenten piano docent BITE