Hbo-opleiding Leraar Wiskunde

De opleiding start 1 september 2023 en 1 september 2024
Is de stelling van Pythagoras voor jou gesneden koek? En hou je ervan om te puzzelen met ingewikkelde formules? Vind je het ook nog eens leuk om sommen en vraagstukken uit te leggen? Verdiep je dan snel in de lerarenopleiding Wiskunde aan de HAN.
Baankansen: Wat kun je worden na de Lerarenopleiding Wiskunde?
Als leraar wiskunde in het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs heb je veel verschillende rollen. De ene dag ben je meer een pedagoog, de volgende dag ben je meer vakinhoudelijk bezig. Je weet leerlingen te activeren en te interesseren voor jouw vak. Daarnaast kun je mentor worden waarin je je nog meer bezig houdt met de ontwikkeling van je leerlingen en je contact hebt met ouders en collega's.

Is Wiskunde iets voor mij?: Dit ga je leren
Als je goed bent in een vak, ben je nog niet automatisch een goede docent. Je moet beschikken over pedagogische- en didactische vaardigheden en doorzettingsvermogen. Ook moet je een goede presentatie kunnen neerzetten. En het toepassen van theorie naar de praktijk is ook belangrijk.
Je leert:
- veel over de verschillende aspecten van het vak wiskunde;
- duidelijk en gestructureerd lesgeven;
- omgaan met kinderen met veelzijdige problematiek;
- leerlingen stimuleren en motiveren;
- communiceren met ouders en samenwerken met collega's;
- meedenken over onderwijs.

Student Alexandra aan het woord: Leraar worden was stiekem altijd al een droom van mij
Alexandra Andrade Pereira (25 jaar) studeert Leraar Wiskunde aan de HAN in Nijmegen in voltijd. Ze zit officieel in het derde jaar, maar ze volgt veel vakken van jaar twee. Leraar worden was altijd al een droom van haar. ''Ik zag mezelf wel voor de klas staan. Veel mensen uit mijn omgeving reageren uitgesproken op mijn beroepskeuze, bijvoorbeeld: ‘Nee, echt? Er is een reden waarom ik niet voor Wiskunde heb gekozen in mijn pakket.’ Ik vind deze reacties geweldig. Het geeft mij motivatie om goed mijn best te doen voor mijn studie.''

Opleidingen vergelijken: Opleiding Leraar Wiskunde in Cijfers
Hoe tevreden zijn studenten over de docent Wiskunde opleiding bij de HAN? Dat zie je in 1 oogopslag bij Studie in Cijfers. Vergelijk jouw opleiding met het landelijk gemiddelde en check wat interessante cijfers. Hoeveel procent haalt binnen 5 jaar zijn diploma, bijvoorbeeld?
Die cijfers kunnen jou helpen bij je studiekeuze. Stel, een opleiding heeft meer contacturen dan gemiddeld. Spreekt dat jou aan, of ga je juist liever zelfstandig aan het werk? Hoe meer je van een opleiding weet, hoe beter je een keuze kunt maken!

Kijkje in de keuken
Je kunt je nú al onderdompelen in de wereld van Leraar Wiskunde. Op de blog ‘Leraar worden’ delen onze studenten hun belevenissen, verhalen, passies, dromen en ideeën. Neem een kijkje en leer de studenten alvast kennen!

Slim Studies Combineren Dubbele bevoegdheid voor studenten met brede interesses
Wil jij je opties openhouden en meer uit je studietijd halen? Wij dagen je uit! Door slim 2 studies te combineren kun jij straks werken in het primair én voortgezet onderwijs. De opleiding Leraar Wiskunde is namelijk te combineren met de HAN Pabo. Het is mogelijk om in verschillende jaren te starten met je 2e studie.

Bachelor én Master in 5 jaar Extra uitdaging voor vwo'ers
Wil en kun jij meer? Wil jij jonge mensen enthousiast maken voor je favoriete schoolvak? Zie jij jezelf al voor de klas staan? Word leraar en geef straks les in de onder- én bovenbouw! In 5 jaar tijd kun jij je bachelor én master halen. Met je dubbele bevoegdheid ben je zeer breed inzetbaar, je hebt dus veel meer carrièremogelijkheden! Dit bachelormaster-traject is alleen toegankelijk voor vwo’ers.

Informatie over het aanmelden Leraar Wiskunde
Zin om te starten? We wijzen je graag de weg.
Direct contact
Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.
Volgende pagina: Jouw toekomst
Een vaste baan of doorstuderen? Zeg het maar!
