Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Dagen, Activiteiten etc.
 • 15jan
  Open Dag - Campus
  Nijmegen
 • 15jan
  Open Dag - Online
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

Voor je begint met de opleiding Leraar Aardrijkskunde

Nieuwe mensen om je heen, een andere school, misschien een onbekende stad… Als je begint met de opleiding Leraar Aardrijkskunde moet je waarschijnlijk even wennen aan je nieuwe leven. Wat kun je verwachten van de opleiding en hoe bereid je je voor?

twee studenten lezen atlas

Kom sfeer proevenBezoek de Open Dag van Leraar Aardrijkskunde

Past de Lerarenopleiding Aardrijkskunde bij jou? Dat onderzoek je verder op de Open Dag! Proef de sfeer op de Nijmeegse campus en vraag onze studenten en docenten het hemd van het lijf. Of volg je liever de online voorlichtingen vanuit huis? Dat kan ook!

Dit kun je verwachten:  

 • Bezoek een (online) voorlichting.
 • Docenten vertellen wat je leert tijdens de opleiding. 
 • Enthousiaste studenten laten je weten hoe zij hun studie ervaren. 
 • Krijg antwoord op al jouw vragen.
 • Proef de sfeer van de campus in Nijmegen.

 

ingezoomd op stenen

Verder kennismaken na de Open DagMeelopen bij Leraar Aardrijkskunde

Wil je meer weten over de opleiding Leraar Aardrijkskunde? Loop een dagje mee bij onze 1e-jaars! Je volgt de colleges die die dag worden aangeboden. Daarnaast kan je alle vragen stellen die je hebt! Na de aanmelding neemt de opleiding contact met je op met meer informatie over het meelopen.

drie studenten lopen trap af

Maak kennis met het beroep van leraarMeet the teacher

Heb jij altijd al eens een leraar het hemd van het lijf willen vragen? Wil jij weten hoe zijn dag er uit ziet? Ben jij benieuwd hoe het is om voor de groep te staan? Of vraag je je af waarom leraar het mooiste beroep van de wereld is? Allemaal vragen die jij kunt stellen aan een leraar in 'Meet the teacher'. Wij zoeken voor jou de perfecte match en in een 1-op-1 gesprek ga jij in gesprek met een leraar naar keuze.

259514 ALPO student met smartphone kijkt mee op de laptop scherm van zijn klasgenoot

Oriënteren op een schoolKijkje in de klas

Liever sfeer proeven in een echte klas? Dat kan ook! Een aantal basisscholen, middelbare scholen en MBO's zetten graag hun deuren open tijdens 'Kijkje in de klas'. Want ook al is er heel veel informatie te vinden over het beroep van leraar worden, kiezen doe je niet alleen met je hoofd. Ook met je hart. Door iets te beleven en te ervaren, voel je pas echt of het vak iets voor jou is. Wil jij misschien voor de klas? Meld je dan aan voor 'Kijkje in de klas' en krijg een kijkje achter de schermen in een klas op een school naar keuze. Een ervaring op locatie, natuurlijk volgen we daarbij de actuele richtlijnen van het RIVM.

30401 Docent aan het lesgeven

Doe de zelftest!Ben jij geschikt als leraar?

Wil jij weten of jouw vaardigheden en interesses passen bij het beroep van leraar? En wil jij weten welk type onderwijs het best bij jou aansluit? 

Studenten overleggen met laptop

Thuis op de bank met de feitenFactsheet Leraar Aardrijkskunde

Lees je graag nog wat meer over de opleiding Leraar Aardrijkskunde? Of twijfel je nog over je keuze? Download dan hieronder de factsheet Lerarenopleiding Aardrijkskunde. Ook handig als je opleidingen wilt vergelijken.  

Dit staat in het factsheet:  

 • korte beschrijving van de opleiding; 
 • voor welke beroepen je wordt opgeleid; 
 • een checklist of de opleiding bij je past; 
 • suggesties voor andere opleidingen; 
 • de voordelen van studeren aan de HAN. 
twee studenten kijken in atlas

Ontmoet onze docenten Leraar Aardrijkskunde

Arjen Daverveld

Arjen Daverveld heeft een passie voor aardrijkskunde, een vak dat midden in de actualiteit staat. Zijn enthousiasme draagt hij al meer dan 25 jaar over op middelbare scholieren.

Katie Oost

Katie werkt sinds 2007 bij de HAN. Ze geeft heel veel verschillende vakken in alle leerjaren van de opleiding. Zo heeft zij contact met diverse studenten in alle stadia van de opleiding.

Roeland van Westerop

Roeland werkt al meer dan 10 jaar in het onderwijs. “College geven is leuk, maar vooral als je doorkrijgt aan het einde van het college dat iedereen het begrepen heeft. Dat geeft voldoening.”

Kim Trouwborst

Kim is sinds 2009 verbonden aan de lerarenopleiding van de HAN. “Wat je weet, bepaalt wat je ziet. Door je ergens in te verdiepen ga je meer zien en anders naar de wereld kijken, het maakt de wereld spannender.”

Naast je studieStuderen is niet alleen studeren

Er staat jou straks ook een toffe studententijd te wachten, vol nieuwe vrienden en ervaringen. Check van te voren alvast wat je kunt verwachten. Wat is er naast je studie allemaal te doen in studentensteden Nijmegen en Arnhem? Ga je op kamers of niet? Hoe ontmoet je andere studenten? En waarom mag je de HAN intro niet missen? Lees snel verder.

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Praktische info Leraar Aardrijkskunde

Alle facts & figures van de Lerarenopleiding Aardrijkskunde staan hier op een rijtje. 

student wijst op wereldkaart