Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Jouw toekomst met de opleiding Leraar Aardrijkskunde

Hoe krijg je een klas jongeren enthousiast voor het vak aardrijkskunde? Dat weet jij als docent aardrijkskunde straks precies. Je haalt er iedere dag weer energie uit om hen nieuwe dingen te leren, te motiveren en hun persoonlijke ontwikkeling te volgen. Een dynamische baan met goede perspectieven!

Studente Leraar Aardrijkskunde wijst Zuid-Amerika aan op de wereldkaart die aan de muur hangt.

Wat kun je met het vak Aardrijkskunde?

Veruit de meeste afgestudeerden gaan aan de slag als docent aardrijkskunde. Toch zijn er ook nog andere mogelijkheden.

 • Docent voortgezet onderwijs en mbo

  Als docent aardrijkskunde of mens & maatschappij geef je les, praat je met ouders, bereid je lessen voor en organiseer je activiteiten. Je investeert in de ontwikkeling van jouw leerlingen en bereidt ze voor op hun toekomst. Je bent een aanspreekpunt en signaleert eventuele problemen.

 • Auteur van lesmethodes

  Goed lesmateriaal is essentieel in het onderwijs. Jij zou daar als afgestudeerd docent een bijdrage aan kunnen leveren. Als auteur van lesmethodes schrijf je mee aan lesmaterialen die onderdeel zijn van een methode.

 • Excursieleider/veldwerkorganisator

  Ben je graag in de buitenlucht? Dan is een baan als excursieleider of veldwerkorganisator echt iets voor jou. Je bedenkt en begeleidt uitstapjes naar de meest uiteenlopende plaatsen in binnen- of buitenland.

 • Mentor, studieloopbaanbegeleider of coach

  Je weet wat een leerling nodig heeft om zich te ontwikkelen. Met jouw kennis van leerlingbegeleiding, onderwijsinnovatie, persoonlijke ontwikkeling en activerende didactiek ben je een prettige gesprekspartner voor leerlingen en hun ouders. Je biedt hulp wanneer dat nodig is.

Doorstuderen na Leraar Aardrijkskunde

Wil je meer kennis opdoen na de opleiding tot Leraar Aardrijkskunde? Er zijn verschillende mogelijkheden om door te studeren.

 • Master Leraar Aardrijkskunde

  Wil je je 1e-graads bevoegdheid voor het vak aardrijkskunde behalen? Kies dan voor een Master Leraar Aardrijkskunde, bijvoorbeeld op de Hogeschool Utrecht. Dit is een deeltijdmaster. 

 • Master Onderwijskunde

  Als je het onderwijs wilt verbeteren en vernieuwen, is een Master Onderwijskunde een goed idee. Je gaat aan de slag met verschillende onderwijsvraagstukken.

Volgende paginaDit is je studie Leraar Aardrijkskunde

Wat leer je tijdens de Lerarenopleiding Aardrijkskunde? Bekijk de opbouw van de studie.

406795 Student wijst op papier, dat andere student vasthoudt