Learning & Development in Organisations (Opleidingskunde) Deeltijd

HAN-studenten Learning & Development deeltijd overleggen
Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 13mrt
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start 1 september 2024 en 1 september 2025

Als trainer, HRD-adviseur of ontwikkelaar draag je bij aan de ontwikkeling van mens en organisatie. Na de bachelor Learning and Development in Organisations (Opleidingskunde) deeltijd weet je welke leermethoden je het beste kunt toepassen. Ook kun je management adviseren over leren en ontwikkelen.

Waarom Opleidingskunde in deeltijd aan de HAN?

Dit is een Topopleiding!

Learning & Development in Organisations heeft de kwalificatie ‘topopleiding’ gekregen in de Keuzegids Hbo 2024. Dat betekent dat we tot de beste van Nederland behoreb! Onze studenten zijn zeer enthousiast over de fijne sfeer bij L&D en bij de HAN, de docenten en de inhoud van de vakken.

Topopleiding Keuzegids 2024 Learning and Development in Organisations Deeltijd

De enige in Nederland

Wil jij je verder ontwikkelen en een hbo-bachelor halen op het gebied van Learning & Development? Volg L&D aan de HAN: de enige in Nederland!

student wijst provincie gelderland aan

3 verschillende rollen

Alle rollen van de L&D-professional komen aan bod: trainer/coach, ontwerper/ontwikkelaar en adviseur HRD.

werken-aan-project

Praktijkgericht

Je past de theorie direct toe tijdens praktijkopdrachten afkomstig van je werk, van een medestudent of vanuit de opleiding.

Extern Bureau telefonisch overleg

Studio L&D

Studio L&D is een informele leeromgeving waarin je samen werkt aan projecten. Je ontmoet er studenten van alle leerjaren, en ook docenten, onderzoekers en partners uit het werkveld.

Ingang i/o

Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling

We vinden jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk: er is veel aandacht voor jou in je toekomstige rol als L&D-er.

58b31dc8-0cf8-11ee-a76f-02565807075b Learning & Development deeltijd, laan van scheut 10, draaideur, lopen, praten, lachen, 2022

Sociaal en zakelijk

Afgestudeerd kun je aan de slag in het (internationale) bedrijfsleven, als zelfstandig ondernemer én bij maatschappelijke instellingen.

vier studenten overleggen aan tafel

HAN Employment

Werk je nu niet in een bedrijfskundige functie? HAN Employment helpt je zoeken naar een relevante werkplek.

Student en docent in gesprek met bedrijf, handen schudden, FEM Employment
Kom kennismaken
 

Open Avond 13 maart

Waarom kiezen voor Learning & Development bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, je inspireren en nemen inzichten uit de praktijk mee. Dit begint al op de Open Avond, waar je studenten en docenten van de opleiding kunt ontmoeten. Kom op 13 maart naar de Open Avond in Nijmegen en stel al je vragen. Je kunt er ook voor kiezen om een online voorlichting te volgen.

Adviseur achter een tafel op de open avond van learning & development
Ontwikkel jezelf en anderen

Wat kun je worden met Opleidingskunde deeltijd?

Als afgestudeerd L&D-professional heb je je diverse vaardigheden eigen gemaakt. Je hebt gewerkt met praktijkcases, daardoor ben je direct inzetbaar op de werkvloer. Werkgevers zien je graag!

Vaardigheden

Dit zijn een aantal vaardigheden die je leert tijdens de opleiding Learning & Development:

 • geven van trainingen
 • kiezen en ontwikkelen van de juiste leermethode en -middelen
 • coachen, begeleiden en motiveren van medewerkers
 • onderzoeken opleidingsbehoefte en afstemmen leerbeleid
 • adviseren van managers en directie

Beroepen

Deze beroepen sluiten perfect aan op je opleiding tot L&D-professional:

 • team- en jobcoach
 • trainer
 • loopbaanbegeleider
 • e-learning specialist
 • HRD- en organisatieadviseur
 • ontwikkelaar van blended leertrajecten

BaankansenDe toekomst van het vak

Ontwikkeling en opleiding worden steeds belangrijker. 'Een leven lang leren' is voor overheid, bedrijven en organisaties een belangrijk thema. Zij stimuleren het leren op de werkvloer en hebben steeds vaker een eigen Academy voor het opleiden en ontwikkelen van personeel. Als L&D-professional ontwerp en implementeer je geschikte (online) leermethoden. En je bent een strategische partner in het ontwikkelproces.

60%van de grote bedrijven heeft een L&D afdeling
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
93000L&D specialisten in Nederland
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
14900verwachte vacatures in 2022
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.
30%meer vacatures in 2018
bron: De arbeidsmarktgegevens zijn samengesteld door onderzoeksbureau NIDAP, op basis van cijfers en informatie van CBS, ROA AIS, DUO, UVW, de HBO-monitor, jobfeed.nl en CentERdata.

Kennismaken: adviesgesprek of meeloopdag

Wil je meer weten? Kom sparren met een van onze docenten in een adviesgesprek! Het gesprek is bedoeld om je verwachtingen af te stemmen en te kijken of je leerbehoefte aansluit bij de opleiding. Wil je liever zelf de sfeer ervaren en een voorproefje van de opleiding krijgen? Kom dan gerust een dag meelopen!

573f40e8-0cf8-11ee-8d3e-02565807075b Learning & Development deeltijd, laan van scheut 10, zwevend overleghokje, overleggen, samenwerken, laptopg, praten, 2022
draw-cta-title
Hoe combineren studenten Opleidingskunde deeltijd hun studie met een drukke baan en privéleven?

Studenten die je voor gingen

Hoe combineer je je werk, studie en privéleven?

Wennen aan je nieuwe leven

Een studie combineren met je werk en privéleven is even wennen. Gelukkig ben je flexibel met een HAN deeltijdstudie. Met een goede planning pak je je nieuwe leven soepel op.

Tips voor een goede balans

Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.

moeder aan telefoon pakt schouder kind

Kun je wat vertellen over jouw ervaringen?

Sabrina Meijdam is één van de studenten die je voor ging. Ze is inmiddels net afgestudeerd van de opleiding Learning & Development in Organisations deeltijd. Ze vertelt je graag wat over de opleiding!

441414 Foto van Sabrina Meijdam voor de testimonials
draw-cta-title

Doorstuderen na Opleidingskunde

Ben je klaar met de deeltijdopleiding Learning and Development in Organisations en wil je je graag veder specialiseren? Of wil je juist de breedte in? Dat kan met één van de minoren of masters binnen de HAN.

 • Verkorte route gecertificeerd Trainer NOBTRA

  De opleiding Learning and Development is een door branche-organisatie NOBTRA erkende trainersopleiding. Dat betekent dat je met je diploma via een verkorte route gecertificeerd Trainer NOBTRA kunt worden.

 • Master Begeleidingskunde

  Met de deeltijd Master Begeleidingskunde leer je veranderprocessen te begeleiden. Je coacht mensen, afdelingen en organisaties op weg naar vernieuwing.

 • Master Management en Innovatie

  Met de Master Management en Innovatie in Maatschappelijke Organisaties ben jij ontwikkelingen een stap voor en maak jij jouw organisatie duurzaam succesvol

 • Post-hbo Trainen en Coachen op de Onderstroom

  Tijdens de post-hbo Trainen en coachen op de onderstroom leer je methodieken om te begeleiden ‘onder de waterlijn’ en vergroot je je persoonlijke kracht door je eigen onderstroom als trainer of coach te onderzoeken. 

Anderen bekeken ook

Social Work

Ben jij een mensen-mens en wil jij je verder ontwikkelen als professional in het sociale domein? Volg dan de hbo-opleiding Social Work deeltijd! Je leert methodisch werken, multidisciplinair samenwerken, krachtig argumenteren en ontwikkelt je tot de zelfbewuste professional die het verschil maakt.

man pakt lachend foto van tafel

Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Als leerkracht ben je een rolmodel. Als 'juf' of 'meester' maak jij het verschil voor een kind. Je doet zoveel meer dan alleen les geven. Pedagoog, mentor, organisator, gesprekspartner voor ouders, op de HAN Pabo deeltijd ontwikkel je je tot een stevige leraar voor het basisonderwijs.

juf met kinderen achter ipad

Bedrijfskunde

Deeltijd bachelor opleiding

Internationalisering, big data, concurrentie. Om succesvol te zijn moet je scherp blijven. Leer bij Bedrijfskunde deeltijd hoe je elk managementvraagstuk overziet en mensen in beweging krijgt. Ontwikkel jouw visie en voer veranderingen door in je organisatie. Klaar voor een sprong in je carrière?

602e8894-0cf8-11ee-b2ab-02565807075b Bedrijfskunde deeltijd, studeren, samenwerken, laptop, hal, Ruitenberglaan 31, 2022

Toegepaste Psychologie

Numerus fixus opleiding

Verwonder jij je vaak over het gedrag van mensen? Wil jij leren achterhalen welke gedachten en gevoelens hieraan ten grondslag liggen? Wil jij leren hoe je gedrag kan beïnvloeden? Kies Toegepaste Psychologie en wordt expert in het analyseren en veranderen van gedrag. Worden wie je bent, dat werkt!

79bec200-0cf9-11ee-aca5-02565807075b Toegepaste Psychologie TP, foto 2432, studenten doen kaartspel aan tafel en docent geeft uitleg, overleg, samenwerken

Direct contact

Vragen over de opleiding? ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

Volgende pagina
 

De inhoud van Learning and Development in Organisations (opleidingskunde) deeltijd

Hoe is je studie opgebouwd?  

studenten werken samen docent kijkt toe