Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Dit is opleidingskunde deeltijd

Tijdens Opleidingskunde deeltijd ontwikkel jij je op de 3 rollen van de L&D'er. De rol van adviseur, de rol van trainer en coach en de rol van ontwerper en ontwikkelaar. Je leert ‘out-of-the-box’ denken en doen. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen.

twee personen pratende in de gang van de HAN campus van opleidingskunde deeltijd

Ontdek de modules van Learning & Development in Organisations 

Programma Opleidingskunde deeltijd

Kom een dag meelopen

Interesse in Learning & Development in Organisations? Kom vrijblijvend een dagje meelopen en ervaar zelf hoe het is om je samen met andere professionals te ontwikkelen! Tijdens een meeloopdag krijg je een een goed beeld van de inhoud van de opleiding en de sfeer in de klas. Bekijk het aanmeldformulier voor de beschikbare data. Lukt het je niet om op één van de geplande data aan te sluiten en wil je wel graag meelopen? Neem dan contact met ons op.  

Learning & Development deeltijd, klassetting, samenwerken, brainstormen, docent, student, overleg, gesprek, 2022
draw-cta-title
Flexibele modules
 

Bachelor in 8 modules

Propedeuse, hoofdfase en afstuderen: de complete deeltijdopleiding Learning and Development in Organisations duurt 4 jaar. Met de juiste vooropleiding kun je vrijstelling krijgen voor 1 of meer modules. De volledige opleiding bestaat uit 8 modules van een half jaar. Elke week heb je een middag/avond les. Daarnaast besteed je zo’n 8 uur per week aan zelfstudie en hetzelfde aantal uren aan praktijkopdrachten. Uiteindelijk kies je een minor en maak je een afstudeeropdracht. Alles met succes afgerond? Dan kun jij aan de slag als trainer, opleidingsadviseur, consultant of leertrajectontwikkelaar. 
Heb je interesse in het volgen van een specifiek onderdeel van de bachelor? Kijk dan onderaan deze pagina naar ons cursusaanbod. 

drie studenten van opleidingskunde deeltijd aan een tafel in de HAN campus
Studenten die je voorgingen

Een dag uit het leven van deeltijdstudent Winston

Ontmoet onze docenten

Paul Jacobs

Paul Jacobs is L&D pedagoog en heeft ruime ervaring opgedaan binnen de geüniformeerde wereld. Daarnaast voert hij professionaliseringstrajecten uit bij o.a. energiemaatschappijen, automotive industry en opleidingsorganisaties.

Samantha Graus

Samantha Graus brengt als docent ervaring mee in de rollen van adviseur en ontwerper/ontwikkelaar voor leren en ontwikkelen in organisaties. Na haar studie Onderwijs- en Opleidingskunde heeft zij gewerkt als L&D adviseur bij de HAN Academy. Sinds haar docentschap bij Learning and Development in Organisations geeft zij les in o.a. advisering, strategisch leerbeleid, ontwerpen van leerarrangementen en inkopen. Daarnaast richt zij zich op curriculum- en toetsontwikkeling binnen de opleiding.

Christel Cremers

Voor het docentschap is Christel Cremers actief geweest in het ontwikkelen en implementeren van opleidings- en verandertrajecten op basis van Human Performance Improvement (HPI) methodiek, de voorloper van het nu zo populaire 702010 gedachtegoed.

Anja van Aagten

Anja van Aagten heeft een achtergrond in technische bedrijfskunde en is werkzaam als adviseur bij de HAN Academy. Naast haar werk voor de Academy is ze docent bij Learning and Development in Organisations.

Marion van Riet

Marion van Riet is na haar studie arbeids- en organisatiepsychologie in verschillende rollen (adviseur, trainer, coach, assessor) werkzaam geweest voor HRD adviesbureaus. Dit gaf haar de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan het leren & ontwikkelen van medewerkers en het succes van de organisatie. Sinds 2014 is ze verbonden als docent bij Learning and Development in Organisations.

Frank Thuss

Frank Thuss is docent Learning and Development in Organisations en gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van ict-rijke leerarrangementen. Hiervoor was Frank adviseur / specialist leren met ict bij het iXperium en beleidsadviseur bij de HAN.

Petra Peeters

Petra Peeters heeft na de studie Arbeids- en Organisatiepsychologie 20 jaar gewerkt als L&D adviseur bij Sara Lee (Douwe Egberts) en Delta Lloyd. Zij ontwierp en coördineerde daar trajecten voor leidinggevenden van de werk- tot de directievloer. Ook hield zij zich bezig met het inkopen van opleidingen en het stroomlijnen van die inkoop. Tijdens haar docentschap verdiepte zij zich in vernieuwende vormen van leren, wat leidde tot een aantal artikelen en het spreken op verschillende L&D-conferenties.

Pascalle Rijper

Voor het docentschap heeft Pascalle ruim 17 jaar ervaring opgedaan als L&D specialist in het bedrijfsleven, met een rode draad rond leren voor klantgerichte functies. Organisaties waar ze heeft gewerkt zijn o.a. Essent, Specsavers en Google, waarbij ze actief was in de drie L&D beroepsrollen. Bijdragen aan de ontwikkeling van medewerkers en ze zien groeien, altijd in nauwe samenwerking met de werkvloer, is de grote drijfveer van Pascalle. Als docent zet ze deze drijfveer en haar werkervaring in voor de studenten.

Onze student aan het woord 
 

Britt is blij met de stap die ze heeft gemaakt

In 2014 heeft Britt de opleiding Human Resource Management (HRM) cum laude afgerond.  Bijna 4 jaar later besloot ze na een aantal jaar werken weer te gaan studeren. Ze heeft de keuze gemaakt voor de deeltijdopleiding tot L&D-professional. “Ik ben ontzettend blij met de stap die ik heb gemaakt."

LD Testimonial Britt Brackenie
Verder ontwikkelen in het vakgebied? 

Bekijk ons cursusaanbod

De bachelor Learning & Development in Organisations bestaat uit 8 modules. Een aantal van deze modules is tevens te volgen als cursus. Ben je werkzaam in het vakgebied van Learning & Development en wil je je verbreden of verdiepen in een bepaald thema? Volg dan één of enkele van de onderstaande cursussen:

Cursussen op het gebied van Opleidingskunde deeltijd

Ontwerpen en Ontwikkelen (start september)

Ontwerpen en ontwikkelen van blended learning vraagt veel van een instructional designer. Samenwerken met ict’ers en inhoudsexperts, digitale werkvormen bedenken, een goede blend samenstellen... Ontwikkel jij je tot een specialist op het gebied van blended learning?

Learning & Development deeltijd, studio L&D, brainstormen, samenwerken, post-its, plakken, 2022

Trainen en coachen (start februari)

Jij wilt je verdiepen in het ambacht van het trainen en het coachen. Hoe begeleid je een groepsopdracht of een rollenspel? En hoe doe je dat online? Hoe zorg je voor vraagverheldering bij je coachee en hoe zorg je voor transfer van het geleerde?

Learning & Development deeltijd, laan van scheut 10, zwevend overleghokje, overleggen, samenwerken, laptopg, praten, 2022

Advies en Beleid (start september)

Als adviseur leren en ontwikkelen ben je betrokken bij verbetervoorstellen. Naast inhoudelijke kennis spelen persoonlijke vaardigheden een grote rol. Welke adviesrol is effectief? Wat is een realistisch implementatievoorstel? Wanneer is een programma succesvol?

Learning & Development deeltijd, laan van scheut 10, zwevend overleghokje, overleggne, samenwerken, studeren. 2022

Interventiekunde (start februari)

Hou jij je binnen je organisatie bezig met personeels- en organisatieontwikkeling? Tijdens de cursus Interventiekunde kom je alles te weten over leren en veranderen in organisaties, betekenisvol leren, het stimuleren van medewerkers en leerprocessen en -vraagstukken.

Learning & Development deeltijd, studeren, laan van scheut 10, laptop, werken, laptop

Leren en Veranderen met Technologie (start feb.)

De cursus Leren en Veranderen met Technologie is vooral bedoeld voor professionals die zich (gaan) bezighouden met leren en ontwikkelen met digitale hulpmiddelen en het  ontwikkelen van effectieve blended leertrajecten.

Learning & Development deeltijd, pauze, the brew, laan van scheut 10, koffiedrinken, gezellig, praten, lachen, 2022

Trainen en coachen op de onderstroom

Ben je trainer of coach en wil je je vakmanschap verdiepen? Ben je op zoek naar methodische tools én persoonlijke groei? Wil je weten wat deelnemers in de weg staat om hun gedrag daadwerkelijk te veranderen?

Learning & Development deeltijd, pauze, the brew, laan van scheut 10, koffiedrinken, gezellig, praten, lachen, 2022

Adviesgesprek: Kom sparren met een docent

Wil je meer weten? Kom sparren met een van onze docenten! Het gesprek is bedoeld om je verwachtingen af te stemmen en te kijken of je leerbehoefte aansluit bij de opleiding. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

Learning & Development deeltijd, laan van scheut 10, zwevend overleghokje, overleggen, samenwerken, laptopg, praten, 2022
draw-cta-title
Volgende pagina
 

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt weten voordat je begint.

Studenten van Learning & Development tijdens hun pauze in overleg