Jouw toekomst met Fysiotherapie

Diagnoses stellen, behandelplannen opstellen en trainingen en oefentherapie geven is straks voor jou gesneden koek. Ga jij aan de slag in een eerstelijns praktijk of een gezondheidcentrum? Of begin je je eigen onderneming? Met je Bachelor of Science is alles mogelijk!

student doet squads met kettlebell

Wat kun je worden met Fysiotherapie?

Het beroep van fysiotherapeut kun je uitvoeren in verschillende instellingen. In een praktijk of een revalidatiecentrum. Maar ook bij een sportinstelling, ziekenhuis of een GGZ-instelling.

 • student krijgt praktijk coaching

  Fysiotherapeut

  Als fysiotherapeut zoek je uit wat het probleem is van je cliënt. Je stelt diagnoses en maakt een behandelplan, samen met de patiënt. Je luistert, geeft informatie en vertelt wat er nodig is en waarom. Met jouw behandeling beïnvloed je houding, beweging en gedrag. En help je mensen op de been.  
 • studenten en docent overleggen

  Aan de slag in Duitsland?

  Misschien wil je straks als fysiotherapeut graag in Duitsland werken. Let dan op. Het beroep ‘fysiotherapeut’ is in Duitsland een beschermd paramedisch beroep. Je diploma moet dus ook nog door de Duitse overheid gewaardeerd worden. Pas als je een Duitse ‘Berufsurkunde’ hebt, mag je aan de slag. Laat je dus goed informeren over de procedure van ‘Gleichwertigkeitsprüfung’ (duurt zeker 2 tot 4 maanden) in de deelstaat waar je gaat wonen of werken. Hiermee toon je tegenover je toekomstige werkgever ook interesse en verantwoordelijkheid. 

Doorstuderen

Nog niet uitgeleerd? Zowel binnen als buiten de HAN kun je natuurlijk doorstuderen. Kies voor een master aan de HAN of andere hogeschool of universiteit.

 • Master Musculoskeletale Revalidatie

  Met deze deeltijdstudie ontwikkel je je verder als fysiotherapeut tot klinisch specialist binnen het musculoskeletale domein. Kies voor een specialisatie in manuele therapie, orofaciale fysiotherapie of sportfysiotherapie. Na 3 jaar ben jij Master of Science (MSc). 
 • Master Sport- en Beweeginnovatie

  Met deze master leer je de wetenschap, praktijk en beleid duurzaam met elkaar te verbinden. Je ontwikkelt nieuwe professionele standaarden en leert bruggen te slaan tussen de wereld van sport en bewegen naar andere sectoren. De master volg je 2 jaar in deeltijd.
 • Register FysioCoach

  Wil jij je rol als fysiotherapeut verbreden? Volg dan de post-hbo opleiding FysioCoach. Je leert cliënten en organisaties te coachen in eigen verantwoordelijkheid en gedragsverandering. Doel is dat zij zelf invloed krijgen op hun fysieke belasting.  
 • Fysiotherapiewetenschap

  Heb jij een hart voor de zorg? Bij de master Fysiotherapiewetenschap leer je wetenschappelijke kennis te ontwikkelen, verspreiden en integreren in de gezondheidszorg. Met je onderzoekscompetenties speel jij een belangrijke rol in veranderingsprocessen. Zo zet jij fysiotherapie in beweging!

Volgende paginaDit is je studie

Wat leer je tijdens de opleiding? Bekijk de opbouw van de opleiding Fysiotherapie.

studenten doen balans oefening